Rusya Dışişleri Bakanlığı Sozcusu Maria Zaharova, Bodrum'daki otelin havuzuna kolunu kaptıran ve boğulmak uzereyken son anda kurtarılan 12 yaşındaki kız cocuğu icin Turk yetkililere cağrıda bulundu.

Ailesiyle birlikte tatil yaptığı Bodrum'daki otelde kolu havuzun borusuna sıkışarak ağır yaralanan 12 yaşındaki cocuk icin Rusya Dışişleri Bakanlığı Sozcusu Maria Zaharova, Facebook hesabından bir acıklama yaptı.

Turk yetkililerden yardım istedi
Rusya'nın Ankara Başkonsolosluğu'nun yaralanan cocuk ve ailesi ile ilgili elinden geleni yaptığını belirten Zaharova, Rusya Sağlık Bakanlığı'nın da konuyla ilgili devrede olduğunu belirtti. Yaralı cocuğun Rusya'ya nakli icin bir video-konferas yapılacağını kaydeden Maria Zaharova, ''Fakat Dışişleri Bakanlığı dahil, Turk meslektaşlarıma gerekli olanı değil daha fazlasını yapmaları icin direkt başvuruyorum. Bu, tatili boylesine trajik bir şekilde sonlanan kız icin gerekli.'' dedi.

Durumu kritik
Bodum'da bulunan Sunhill isimli tesisin havuzunda yuzen 12 yaşındaki kız cocuğunun kolunu pompa borusuna kaptırdığı ve boğulmak uzereyken sudan cıkarılarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Komada olan cocuğun durumunun kritik olduğu oğrenildi.

turizmguncel