Ayberk Akdemir (d. 09 Aralık 1989; Eminonu, İstanbul), Turk Muzisyen ve şarkı yazarı.
Ayberk Akdemir İstanbul'un Eminonu ilcesinde dunyaya geldi.Cocukluğu Bahceşehir'de gecti. Muziğe lise zamanlarında arkadaşlarının yonlendirmesiyle başladı.Kendisi muziğe başlangıc hikayesini şoyle anlatıyor:"Lise 1 yada lise 2'ye gidiyordum tam emin değilim.O senede cok sağlam kar yağmıştı tabi bizde oynadık oynadık uşutup hasta olduk.Cok yakın bir arkadaşımın mavi bir gitarı vardı bende kalmıştı.Bende evdeyim ne yaparsın can sıkıntısından biraz şu gitara bakayım dedim.Calamadım tabi.Bende de huy bir şeyi yapana kadar bırakmam.O gitarın sahibi arkadaşımla kustuk.Gitar bende kaldı.Gel zaman git zaman geliştirdim kendimi.Kucuk yaşta sahnelere cıktım.Allah yuru ya kulum dedi buyuk muzisyenlerle calıştım.Sahne tozu yuttum derken baktım ki buralara gelmişim."
Kendisi şu anda Halic Universitesi Bilgisayar Muhendisliği bolumunde okuyor.
Ayberk Akdemir 2008-2009 yılları arasında Duşler Akademisi'nde engellilere gitar eğitmenliği yaptı.Yine o yıllarda Duşler Akademisi isimli gruba Deniz Yıldızı isimli şarkıyı yazdı.
Bir cok orkestrada yer alan Ayberk Akdemir bir cok sanatcıyla birlikte calıştı.
Kendisi gitar,ud,saz,bağlama,kanun,cumbuş,piano calmasının yanı sıra uflemeli sazlardan neyede ayrı bir ilgisi olduğunu soyluyor.
Kaynakca : https://tr.wiktionary.org/wiki/Ayberk_Akdemir