Yaklaşık 3 aydır oynadığım cabalonline da arkadaşlarımın surekli bahsettikleri problemleri lvl yukseldikce daha yakından gormeye başladım ve bu gidişat sanırım oyunu bırakmaya doğru. Hemen belirteyim banlanmadım.GA değildim dolayısıyla geri alınmadı.Cabalı karalamayada calışmıyorum cunki bence guzel bir oyun aslında.E peki neden bırakmayı duşunuyorum.Bu saate kadar neden oynadım.Benim bu tip oyunlarda ki genel oynayış tarzım belki pek cok oyuncu gibi once karakterin seviyesini yukseltmek ve sonrasında ovo war gibi eğlencelere katılmak.İşim dolayısıyla ancak 3 ayda 114 lvl e ulaştım bunun yarısında uyelik almama rağmen girmemişimdir oyuna.Her neyse şimdilerde pvp pk war vb. olaylara iştirak ediyorum.114 lvl trance/gmaster Warriorum var cok iyi olmasada idare eder.benden şimdi buraya dikkat tam 21 lvl aşşağıda ve trance olamamış okcu ile pk yapıyoruz.Başka bir oyunda ne beklersiniz? 3 vuruşta okcunun olmesini değilmi cunki 21 lvl ve rank farkı item farkı var.10+ kez denememize rağmen okcu olmuyor!neden cunki surekli heal skili kullanıyor.Olmaz demeyin buyrun deneyin.Benden başka 140 lvl civarlarında bir blader ki bence serverin en iyilerindendi.Oyunu sırf bu yuzden bıraktı.Bir gun diyordu bırakırken sen 150lvlde iken 130 lvl bir okcu seni keser ve derki peh bumu 150 lvl adam.Ama malesef durum boyle.Ezik kalmasın diye verdikce vermişler okcuya ne varsa.Hele okcu bide kacarsa vay vay 3-4 kişi kesemezsiniz sağlam bi okcuyu.Bir oyunda bir veye 2 karakter one cıkıyor ve ucuk bi şekilde arayı acıyorsa o oyundan hayır gelmez kanaatindeyim.Allah var grafikler oyun yapısı lvl ve rank sistemleri hepsi cok iyi ama bu olumcul bir hata.Herkes okcu wizardmı acsın Okculardan heal ozelliğini almak onları gucsuzleştirecekse diğer charlara ozellikle warriora casting time da bir kıyak lazım.En guclu vuruşunu 8.2 saniyede bir yapabilmesi sacmalıktan başka bişi diil.En guclu 2. vuruşu daha da beter hele birde cooltimeları ekledikmi peh peh peh.Gerci bladerler hızlı yinede kesemiyor okcuyu ancak wizardlar baş edebiliyor oda guclu vuruşları sayesinde.Fakat en sağlam wizardlardan biride oyunu bıraktı malesef.... Diğer olayda şu ki evet bu oyun cok sağlam grafiklere sahip ve bu yuzden cokda sağlam br makina istiyor.Video cekip yollayarak şu promosyandan yararlanayım dedim fps 3 leri gordu vazgectim.men sistemimide yazayım Celeron2.4GHZ işlemci 512mb ddr ram 256mb ati9550 ekrankarti.Bu ekran kartinin 16x versionlari hala rağbet goruyor.Zaten bu oyun kadarda zorlayan bir oyun olmadı şimdiye kadar.Farcry bile kasmamıştı :P Hele 10x10 bir savaş vardıki sormayın tam kor dovuşu kim kime vuruyor belli değildi.Kısayol tuşu olmadığından (yada ben bulamadım her nasılsa)yakındaki duşmanı secemiyorsunuz o kargaşada ve fps de (siz lagda deseniz olur ama aslında lag deil oyunun sağlam yanlarından biri serveri ) zip zip kayan adamları gormeniz bile zaten başarı.yani biraz grafik kalitesinden odun vermek bir de en azından savaş icin duşmanı sececek bir kısayol tuşu eklemek şart oyuna.Yoksa savaşa giden 5 dkda doner her zaman olduğu gibi. Bir diğer olay şu ki bence buda stratejik bir hata.Efendim duşmanın adını goremiyorsunuz.Yani tam kor dovuşu.Konuşmaları anlamamaya alışkınız da rakibi tanımazsak nasıl strateji kuracağız.Daha da onemlisi şu insanlar bu tip oyunlarda şohret ister.İsimleri yukarı cıktıkca duşman oldururken goruldukce gururları okşanır isimleri olurken gorundukce hırs yapar her iki şekildede oyuna bağlanırlar.Ko gibi basit bir oyunun başarısının sırrı burda zaten.Zevk yok savaşlarda bu yuzden kim kimi oldurmuş.Karşıdaki adam kim belli olmaması kotu. Ve parti oyunda partiye ihtiyacınız cok nadir yerlede var.Ve savaşta pek cok insan kafalama giriyor oyle partiye gireyim falan yok cunki partiden size gelecek tek fayda archer varsa healdir başka bişi diil.E archerda savaşmaktan sizi healliyemiceğine gore ne gerek var partiye.Zaten diğerleri adam kestikce size honourda gelmez.Evet şaşırmayın oyle aynı partideki eleman adam kesti felan honour alacağım diye beklemeyin.Zaten sizden birirnin adam kestiğini anlamazsınız bile bir yerde yazmaz(şohret olayı). Zaten bu yuzden en cok pvp yapılır aşşağıda en azından yazar LordHun killed Abuzer gibi.Şohreti orada ararlar bir zaman sonrada sıkılırlar Umarım bu tip problemlere care bulurlarda buyuk umutlarla başladığım ve sistemiyle helal olsun dedirten cabalonlien bu stratejik hatalara kurban gitmez. __________________