Arkadaşlar bu konu başlığı altında efsanevi Amiga nın butun serilerini icinde barındıran Winuae kurulumu ve oyunlarını paylaşmaya calışacağım... İlk once gerekli malzemeler: 1-Winuae 2-Rom 3-AIAB 4-Oyunlar(4 unu de fazla uğraştırmadan size sağlıycam ) Acıklamalar : (elimden geldiğince acık) Winuae Amiga emulasyonu icin kullanılan bi program. Bu program ile beraber bi de rom dosyası gerekli burada kullanacağımız rom dosyası oyun ya da program rom u değildir dikkat!! rom un anlamı değiştirilemeyen bellek demektir ve şimdiki karşılığı işletim sistemi ile bios arası da denebilir. Romlar başka bir şeye ihtiyac duymadan coğu uygulamayı calıştırır. Arkadaşlar Winuae yi download a dahil etmiyorum. Bu programın hep guncel surumunu kullanmak icin http://www.winuae.net sitesinden indirmenizi tavsiye ederim. Dosyayı indirdikten sonra crogram fileswinuae altına kurulur. İndirdiğiniz dosyanın araclar bolumunde rom un icindeki dosyaları crogram..winuaeoms klasorune kopyalayalım. bu romlar amiga nın butun turlerindeki (500 500+ 600 1200 2000 3000 vs.)romlar. Şimdi İndirdiğiniz dosyanın icindeki Work Klasorunu olduğu gibi bilgisayarınızdaki Winuae Klasorune kopyalayın.Bu da rom un yardımcısı olan workbench dir.(Eski bilgisayarlar harddisk kullandıklarında bu kuruluma ihtiyac duyuyodu bizim de var tabi.) Sıra geldi yeni nesil Amiga mızı kurmaya . indirdiğiniz dosyadaki AIAB.exe dosyasını calıştırın ve normal kurun(ileri ileri...). Burada 1 eksik dosyamız var rexxsyslib dosyası bunu da indirdiğiniz dosyadan crogram fileswinuaeharddrivesworkbenchlibs icine yapıştırın. AIAB KUR... Winuae.exe ye cift tıklatın. Karşınıza gelen menude soldaki Configurations a tıklayıp sağdaki listede bulunan deafult u secin ve load a tıklayın Sonra Chipset i tıklayıp Collision Level den full u secin Sound dan da Emulated %100 u secin. Sonra Start a tıklayıp başlayın. Acıldıktan sonra DF0: disket surucusunde Workbench disketi yok der siz de f12 ye basıp Disk Drivers sekmesinden ... ya basıp crogram..Winuae Workden workbench3.1.adf dosyasını secip beklersiniz. kurulumu otomatik yapıyor.Klavyeyi iconları cd rom desteğini ekran cozunurluğunu istediğiniz gibi ayarlayın gule oynaya kullanın. yeni amiganız hazır. tray cubuğunda başlat ı bile war... Eğer yok ben ille oyun isterim diyosanız winuae.exe den acıp configurations dan floppy games i secip roms dan da kick 1.3 u secip bi de indirdiğiniz oyunlardan birini secip disk drivers a DF:0 a takarsanız işlem tamamdır. Bir uyarı oyunda f12 ye basıp Game ports a gelin birini keyboard a diğerini keyboard b secin keyboard b de sağ ctrl ve yon tuşlarını kullanırsınız. eğer kontrol edemiyorsanız a ve b yi yer değiştirin. Ya da usb bağlantılı aşağıdaki arkadaştan iki takım alın rahat edin... Eğer yapamadığınız bişi varsa kulaklarımı cınlatmadan bana bi msj pls.. http://dl3.rapidshare.de/files/29267...9127/amiga.zip İcinde AIAB(Amiga in a box) romlar ve rexxsyslib dosyası var Kolay gele... __________________