Yunanistan’da, mali kriz nedeniyle zor durumda bulunan bazı otel ve turistik tesislerin yabancı yatırımcılara satış ya da kiralama usuluyle devredilerek değerlendirilmesi arayışları cercevesinde İstanbul’da tanıtım toplantısı duzenlenecek

İstanbul’da 22 Mayıs’ta Turkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TURSAB), Yunan ‘Tourism Plus’ şirketiyle ortaklaşa duzenleyeceği ‘Greek Properties-Turkish Tourism Investors Event (Yunan Mulkiyetleri-Turk Turizm Yatırımcıları Etkinliği) adlı ozel tanıtım toplantısında, Kuzey Yunanistan bolgesinde yer alan ve arasında Selanik’teki tarihi ‘Kervan Saray’ otelinin de bulunduğu 10 adet 4-5 yıldızlı otel ve tesis Turk yatırımcıların ilgisine sunulacak.

Tourism Plus’un kurucusu Nikos Sapuncis, toplantıyla ilgili yaptığı acıklamada, Yunan otelcilik sektorunun ilk kez boyle bir acılım yaptığını belirterek, boyle bir kararın alınmasında gittikce gelişen Turkiye ekonomisinin etkili olduğunu kaydetti.

Diğer yandan Yunanistan’ı ziyaret eden ve sayısı gittikce artan Turk turistlerin de buna etkisi olduğunu ifade eden Sapuncis, ‘Turk turistlerin ulkeyi sevdiğini ve kulturune hayran olduklarını goruyoruz. Buyuk ilgi bulunduğunu tespit ettiğimiz icin Turk piyasasına hitap ediyoruz” dedi. Turk-Yunan Ticaret Odası uyesi olan TURSAB ve Tourism Plus şirketlerinin İstanbul’da gercekleştireceği tanıtım toplantısına İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve cok sayıda Turk işadamının davet edildiği belirtildi.

Kaynak