Sistem Gereksinimi 1 tane (ps2) [IMG]http://img139.**************/img139/5684/kof20062bl0.th.jpg[/IMG] [IMG]http://img243.**************/img243/7062/kof2006mv8.th.jpg[/IMG] King of Fighters... Az veya cok herkes oynamıştır bu oyunu. Atari salonlarında başlayan birlikteliğimiz, gunumuze kadar konsollar aracılığıyla gelmiştir. Karşımıza her cıkışında değerini bir kez daha anladığımız serinin son oyunu, King of Fighters 2006, sonunda oyuncularla buluştu. King of Fighters'ın en az bir Tekken, Street Fighter veya Mortal Kombat kadar derin bir gecmişe ve bu derin gecmişle beraber bir cok fanatiğe sahiptir. Hatta coğu kişiye gore King of Fighters'tan daha iyi dovuş oyunu yoktur... Serinin yeni oyunu The King of Fighters 2006'yı oynadıktan sonra bende bu şekilde duşunmeye başladım. Oyunumuzu buyuk bir heyecanla konsolumuza yerleştirdikten sonra, nextgen grafikleri aratmayacak bir giriş videosu ile karşılaşıyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi introda oyundaki karakterlerin tabiri caizse tepinmesini izliyoruz. Zaten introlarda ki asıl amac izleyeni gaza getirmektir, iyi bir intro izlendiği zaman oyuncuda "bir an once oyun başlasa da, onumuze geleni dovup eşeği sudan getirsek" şeklinde sabırsızlık hissi uyandırır. Need for Speed, Tekken ve şu anda incelediğimiz oyun, The King of Fighters 2006, bu konuda oldukca başarılı. Introyu da gectikten sonra nihayet oyunumuza başlayabildik. Oyun hakkında genel bir fikir sahibi olmak istiyorsanız, Versus modunda birkac dovuş yapabilirsiniz. Ama ondan once practice moduna uğramanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Tabi her seferinde dayak yemek istiyorsanız başka. Şaka bir yana oyun yeni başlayanlar icin gercekten cok zor. Rakiplerimiz neredeyse yarı yaşam barımızı goturen kombolar yapabiliyor, bu nedenle yarım saat kadar sabredip, practice modunda birkac sağlam kombo oğrenseniz iyi olur. İsterseniz oyundaki seceneklere yuzeysel olarak bakalım. Daha once dovuş oyunu oynamış biri, doğal olarak oyun seceneklerinin ne olduğunu kabaca biliyordur. O yuzden cok fazla ayrıntıya girip, sıkıcı olmaya gerek yok. Story: Oyunumuzun ana kısmını bu secenek oluşturuyor. Her karakterin ayrı ayrı hikayeleri var, buradaki amac oyunu mevcut tum karakterlerle bitirip herkesin hayat hikayesini oğrenmek. Aralarında acıklı olanlarda var, o yuzden "skip" yapıp gecmemek lazım bu kısımları. Genellikle 7 dovuşun ardından sectiğiniz karakterin tum hikayesini oğrenebiliyorsunuz, tabi son savaştığınız adam son derece guclu oluyor. Boss dediğimiz bu tiplerle kapışırken, PS2 gamepadinizin sağlığı acısında fazla sinirlenmemekte fayda var. Sırf bu yuzden ayda bir gamepad değiştiren kişiler tanıyorum. Oyunda 40 kadar karakter olduğunu duşunursek, Story bolumu sizi baya bir oyalayacaktır. Versus: Her dovuş oyununda gorduğumuz bir secenek. Bu secenekte duşmanlarınızla teke tek kapışabileceğiniz gibi, kendi kurduğunuz ekiple duşman ekibi yok etmek icin soğuk terler dokebilirsiniz. Versus modu, ozellikle arkadaşlarınızla King of Fighter partisi duzenlediğinizde oldukca işe yarayabiliyor. Challenge: İşte oyunun en onemli kısmı. En onemli diyorum cunku KoF 2006'yı diğer dovuş oyunlarından ayıran hemen hemen tum ozellikler bu secenek altında bulunuyor. Bu secenek 4 farklı oyun modundan oluşuyor, hepsine tek tek goz atmakta fayda var. Time Attack: Time Attack'ın Versus modundan hicbir farkı yok. Tek fark zamana karşı yarışıyor olmanız. Amacınız, 7 duşman karakteri en kısa surede yenerek her seferinde yeni rekorlar kırmak. Quest Survival: Cok eğlenceli ve uzun bir mod. Tam 200 tane rakibimiz var. Hemen gozunuz korkmasın, hepsi aynı anda uzerimize cullanmıyorlar. Sırayla 200 rakibi de yenebilirsek buyuk odul bizi bekliyor. Acıkcası buyuk odulun ne olduğunu bende bilmiyorum, henuz 200 rakibi devirebilecek kadar tecrube sahibi değilim oyunda. Ancak bazı kurallar var. 200 rakibi de 5 dakika icinde yenmek zorundasınız, her dovuşten sonra belirli puanlar kazanıyorsunuz. Bu puanlarla yaşam barınızı (Her dovuşten sonra yaşam barınızın tamamen dolduğunu duşunmuyordunuz herhalde) doldurabileceğiniz gibi, sahip olduğunuz zamanı da uzatabilirsiniz. Eğer 200 rakibi devirmeden sureniz biterse maalesef "game over" oluyor Easy Mission: Adından da anlayabileceğiniz gibi bu secenekte birkac (100 kadar) kısa gorev var. Mesela ilk goreviniz karşınızdaki rakibe 10 kere vurabilmek. Her gorevde sizden farklı şeyler isteniyor. Bazı gorevler ise "Pes doğrusu!?" dedirtebilecek kadar zor. Extra Mission: Easy Mission seceneğine oldukca benziyor. Hatta aynısı diyebiliriz ancak daha fantastik gorevler (Hurdalıkta ki aracları belirli bir sure icinde parcalamaya calışmak yeterince fantastiktir değil mi?) karşımıza cıkıyor. Daha oncede dediğim gibi oyunda 40 civarı oynanabilir karakter bulunuyor (4 tanesi yeni olmak uzere, KoF 96 ve KoF 2001'den de bazı karakterler var. Ayrıca oyuna başlar başlamaz tum karakterleri secemiyorsunuz, 14 adet karakter "unlock" edilmeyi bekliyor.). Her karakterin kendine has 45-50 kadar kombosu var. Bence gayet makul bir rakam, zaten mevcut olan komboları PS2 gamepadi ile gercekleştirmek tam bir işkence diyebilirim. Tekken’de ki gibi yuzlerce kombo alternatifi olsaydı, sanırım sabah akşam KoF2006 oynamamız gerekirdi. Komboların bir coğunu sol alt koşede bulunan enerji barınız dolu olmadan gercekleştiremiyorsunuz. Rakibinize her vurduğunuzda veya rakibiniz size vurduğunda bu bar kendiliğinden dolmaya başlıyor. Sade vuruşlarda az dolarken, ust uste yaptığınız kombolar sonucu tamamen doldurabilmek mumkun bu barı. Bu arada unutmadan, benim gibi monotonluktan hoşlanmayanları oldukca sevindirecek hoş bir ayrıntı soylemek istiyorum. Her karakterin 2 farklı kıyafeti var. Dovuşe başlamadan once ilk olarak hangi kıyafeti giyeceğinizi seciyorsunuz, ustelik her kıyafetin 4 farklı renkli modeli de var. Birazda oyunumuzun ses ve grafiklerinden bahsedip yazımızı bitirelim. Grafikler buram buram kalite kokuyor. Ne var ki Tekken 5'in grafikleri kadar mukemmel değiller. “Vay canına” diyebileceğimiz bir ayrıntı gozume carpmadı. Zaten KoF oyunları grafik uzerine kurulu değildir, asıl onemli olan aldığımız zevktir. Renkler ve zevkler tartışılmaz ancak Tekken veya başka bir oyundan alamadığım zevki KoF2006'dan fazlasıyla alabildim. Oyun gayet akıcı, bol kombolu sahnelerde FPS duşuşu yaşansa da rahatsız edici derecede değil. Karakter ve cevre modellemeleri cok gercekci. Anlaşılan yapımcılar kız karakterleri tasarlarken daha fazla poligon kullanmış, oyle ki oyunu unutup karakterleri izlerken bulabiliyorsunuz kendinizi. Oyunun gectiği mekanlar ise gercek yaşamdan esinlenmiş. Tac Mahal'ın ortasında dovuşmeye başlayınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Kullanılan fizik motorunun da hakkını vermek lazım, rakibiniz aldığı darbelere cevresel olarak tepki veriyor. Mesela rakibinizin tam cenesinin altına uppercut'u yapıştırdın mı, 2 metre havaya fırlıyor adam. Sesler ise gercekten harika! Uzun zamandır ses konusunda bu kadar başarılı bir oyun gormemiştim. Oyun esnasında calan muzikler her zaman tempomuza ayak uydurabiliyor. EA oyunlarında olduğu gibi, ekstra olarak muzikleri dinleyebileceğimiz bir Jukebox olsaymış, iyi olurdu. Oyunda kullanılan muzikler normal şartlar altında dinlenebilecek kadar kaliteli. Ses efektleri de ayrı bir konu. Daha once herhangi bir dovuş sporuyla uğraşmış olanlar bilirler, "Vurduğun yerden ses cıkmalı" diye bir soz vardır. Aynı durum bu oyun icinde gecerli, rakibinize vurduğunuz yerden gercekten ses cıkıyor. Oyle bir ses ki, donup arkanıza bakabiliyorsunuz, acaba biri arkamda gureşiyor da haberim mi yok diye... Her şey iyi, guzel, hoşta oyunun Dolby Pro-logic desteği yok. Yani en fazla stereo ses alabilirsiniz. Dolby Prologic cozucusu olan 5+1 ses sistemine sahip olanları hayal kırıklığına uğratabilecek bir ayrıntı. Halbuki her yeni oyunda Dolby Pro-logic desteği olurdu, bunda nasıl olmaz anlamıyorum... Oyle ya da boyle sesler stereo olarak ta cok guzel. Busbuyuk Not : Alıntıdır __________________