Harvey Weinstein 19 Mart 1952 yılında Flushing, New York’ta doğmuştur. Film yapımcısı ve sinema filmi studyosu başkanı olan Harvey Weinstein, 1973’te Buffalo New York Eyalet Universitesi’nden mezun olmuş, mezuniyetin ardından konser tanıtım işine başlamıştır. Daha sonra 1979 yılında 26 yaşındayken kardeşi Bob Weinstein ile Miramax Films şirketini kurmuş olan Harvey Weinstein, kariyeri boyunca onlarca filmin yapımcılığını yapmıştır ve bircok odul kazanmıştır. Pulp Fiction ve Yuzuklerin Efendisi film serisi gibi başarılı filmlerin yapımcılığını ustlenen Harvey Weinstein’in adın Ekim 2017’de cinsel taciz iddialarına karışmış, cinsel tacizde bulunduğu unlu oyuncuların acıklamalarının ortaya cıkmasıyla beraber kurucusu olduğu The Weinstein Company’den ve Oscar Komitesi’nden kovulmuştur.
1993 yılında Walt Disney Company tarafından Miramax’ın satın alınmasının ardından Weinstein kardeşler hala Miramax’ın bunyesinde calışmaya devam etse de bu durum 2005 yılında The Weinstein Company’yi kurmak icin Miramax’tan ayrılmalarıyla sona ermiştir. 2013 yılının sonlarında Harvey ve Bob Weinstein, ortak uretim ve ortak dağıtım anlaşması icin Miramax ile yeniden bir araya gelmiştir.
Harvey Weinstein ilk evliliğini Eve Chilton ile yapmıştır. Ancak evlilikleri 2004 yılında sonlanması sonrasında unlu yapımcı 2007 yılında Georgina Chapman ile evlenmiş ve bu evliliği de 2017 yılında bitmiştir. Harvey Weinstein’in ilk evliliğinden 3, ikinci evliliğinden ise 2 cocuğu vardır.
[h=2]Harvey Weinstein Cinsel Taciz Olayı[/h] İlk olarak The New York Times’da cinsel taciz gecmişi olduğu yonundeki bir rapor sunulmasının sonrasında bu konuyla alakalı gundeme gelen Harvey Weinstein, bu iddianın doğruluğunu ispatlayacak derecede fazla kadının unlu yapımcının cinsel tacizine maruz kaldıklarını acıklamasıyla beraber cok buyuk bir tepkiye maruz kalmıştır.
Olayların ilk gelişme gosterdiği anda Harvey Weinstein, The New York Times’a dava acacağını soylemiş ve iddiaları reddetmiştir. Ancak daha sonra buyuk bir kamuoyu baskısı altında kalan Harvey Weinstein, 60’lı ve 70’li yıllarda kulturun bu olduğunu soyleyerek daha sonra bunun bir mazeret olmadığını oğrendiğini soyledi. Ardından seks bağımlılığı tedavisi icin Arizona’da bir rehabilitasyon merkezine gittiğini acıklayan Harvey Weinstein’in 10 yıllık eşi Georgina Chapman 10 Ekim’de kocasından ayrıldığını acıkladı.
Harvey Weinstein ile alakalı cinsel taciz skandalının ortaya cıkmasıyla beraber aralarında Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie gibi Hollywood’un başarılı yıldızlarının da arasında bulunduğu 30’dan fazla kadın oyuncunun unlu yapımcı tarafından tacize uğradığı iddia edildi.
[h=2]Harvey Weinstein Filmleri[/h] Harvey Weinstein’in yurutucu yapımcı olarak yer aldığı en bilinen filmler şu şekildedir;
Hardware (1990)
Strike it Rich (1990)
Madonna: Truth or Dare (1991)
Cılgın Romantik (1993)
The Hour of the Pig (1993)
Pulp Fiction (1994)
Postacı (1994)
Smoke (1995)
The Crossing Guard (1995)
İngiliz Hasta (1996)
Cığlık (1996)
Jane Eyre (1996)
Can Dostum (1998)
Jackie Brown (1998)
The Cider House Rules (1999)
Diğerleri (2001)
Yuzuklerin Efendisi: Yuzuk Kardeşliği (2001)
Chicago (2002)
İsyan (2002)
Yuzuklerin Efendisi: İki Kule (2002)
Soğuk Dağ (2003)
Kill Bill Vol. 1 & 2 (2003/2004)
Yuzuklerin Efendisi: Kralın Donuşu (2003)
Goklerin Hakimi (2004)
Finding Neverland (2004)
Gunah Şehri (2005)
Tezgahtarlar (2006)
Grindhouse (2007)
Olduren Sis (2007)
Sicko (2007)
Cadılar Bayramı (2007)
Aneztezi (2007)
Superhero Movie (2008)
John Rambo (2008)
Okuyucu (2008)