İnsan buyume hormonu veya HGH, beynin icinde on hipofiz bezi tarafından salgılanan doğal bir peptid hormondur. HGH uyarıcı protein formasyonu ile doku buyumesini artırır. Yeni İngiltere Tıp Dergisinde yazan Dr. Daniel Rudman, HGH’ın cocuklarda buyumeyi teşvik ettiğini ve yetişkin metabolizması icinde onemli bir role sahip olduğunu, bircok organ ve vucut fonksiyonları kontrol ederken doku onarımı uyarılması, beyin fonksiyonları, hucre yenileme ve enzim fonksiyonunun uyarılması icin doğrudan sorumlu olduğunu belirtmiştir. Yoğun egzersiz, bireyler yaşlandıkca ve buna bağlı olarak HGH seviyesi duştukce, doğal HGH uretimini destekler.
1.Adım
Hafif koşu ve basit balistik esnetme (yercekimi ile hareket kullanımı sayesinde germe) ile toplam 10 dakika boyunca vucudunuzu ısıtın. Kollarınızı, goğus, sırt ve bacak kaslarınızın her birini 10 ila 12 saniye kadar gerin. 8-10 kadar, bacaklarınızı germek icin ileri atılma hareketi yapın ve ısınma egzersizini sizin mevcut fitness seviyesine bağlı olarak 10-20 şınav ila tamamlayın.
2. Adım
30-45 dakika tamamlayabileceğiniz, keyifle uygulayabileceğiniz ve gerektiği gibi yoğunluk seviyelerini ayarlayabileceğiniz bir aktivite seciniz. Koşu bandı ve eliptik makineleri optimaldir, hız, yoğunluk seviyelerini ve direnc seviyelerini ayarlayabilirsiniz.
3. Adım
Spor Bilimleri Dergisinde yazan K.A. Stokes ve arkadaşlarının belirttikleri bir calışmanın tavsiyesine gore, kardiyovaskuler rutininize yoğunluk aralığı 1-10 arasındaysa (en kolay seviye 1, en zoru 10) 5-6 yani orta yoğunlukta başlayın. 10 dakika boyunca bu yoğunlukta devam edin. 10 dakikaya ulaştıktan sonra, onemli olcude yoğunluğu artırarak sekiz ya da dokuz değerine başlayın, 30 saniye boyunca bu yoğunlukla devam edin daha sonra tekrar 5-6 değerine geri donun.
4. Adım
10 dakika boyunca 5-6 efor duzeyinde, orta hızda devam edin. 10 dakikaya ulaştığınızda ek bir 30 saniye boyunca tam surat icin yoğunluğunu artırın. 30 saniyelik maksimum yoğunluktan sonra 5-6 duzeyine geri donerek 5 dakika boyunca devam edin.
5. Adım
Yavaş koşu ya da iki dakikalık hızlı koşu ardından vucut esnetme hareketlerine geri donerek vucudunuzu soğutabilirsiniz. Vucut esnetme işleminde toplam 10 dakika boyunca, 1. Adımda verilen esneme hareketlerini yapın.
[h=2]İpucları ve Uyarılar[/h]

Eğer aşırı kilolu ya da sağlık sorunlarına sahip iseniz doktorunuz ile tum fitness aktivitelerini tartışınız.