Yeteri kadar potasyum almadığınızda kramplarla karşılaşabilir ve kalp-damar sisteminizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Bircok insan, beslenme yoluyla yeterli miktarda potasyum alarak potasyum yetersizliği sonucu ortaya cıkabilecek sorunları onlemektedir fakat bazı sağlık sorunları, potasyum sindirimini ve emilimini engelleyebilir; bu da diğer sorunları beraberinde getirebilir. Beslenme planınızda değişikler yaparak aldığınız potasyum miktarını arttırmadan once doktorunuza danışın.
[h=2]1.Adım[/h]
Potasyum bakımından zengin olan kırmızı ve beyaz et seceneklerini tuketmeye ozen gosterin. Sığır, tavuk ve balık eti bunun icin iyi secimlerdir. Konserve etler, pastırma ve diğer işlenmiş ve paketlenmiş etler de potasyum icerir fakat icerdikleri sodyum miktarı cok fazladır. Soya fasulyesi de potasyum bakımından oldukca zengindir.
[h=2]2.Adım[/h]
Gunluk beslenme planınıza zengin potasyum kaynakları arasında yer alan taze meyve ve sebzeleri dahil edin. Balkabağı, kayısı, muz, brokoli, lima fasulyesi, nektarin, ıspanak ve havuc butun yemeklere kolaylıkla dahil edebileceğiniz zengin potasyum kaynakları arasında yer alır.
[h=2]3.Adım[/h]Potasyum alımınızı sut ve sut urunleri yoluyla gercekleştirmek istiyorsanız peynir tuketiminizi azaltarak duşuk yağlı yoğurt tuketin. Sutun de iyi bir potasyum kaynağı olduğunu unutmayın.
[h=2]4.Adım[/h]Cok fazla terlemenizi gerektirecek egzersizler yapıyorsanız potasyum alımınızı arttırmalısınız. Terleme yoluyla kaybedeceğiniz potasyumu yerine koymak icin egzersizlerden once potasyum bakımından zengin besinler tuketin.
[h=2]5.Adım[/h]Ara-oğunlerinizi kereviz ve hurma gibi potasyum bakımından zengin besinlerle gecirin. Kolaylıkla taşınabilen bu besinler cok iyi potasyum kaynakları arasında yer alırlar.
[h=2]6. Adım[/h]Potasyum bakımından zengin meyveleri mısır gevreği ve yulaf ezmesi gibi kahvaltılıklara karıştırın. Salatanıza birkac yaprak ıspanak ya da birkac dilim muz eklemekten kacınmayın.
[h=2]Tavsiyeler ve Uyarılar[/h]Potasyum alımınız gunluk tavsiye edilen miktarların altındaysa yoksunluğu engellemek icin potasyum takviyelerine başvurmanız geekebilir. Almanız gereken potasyum miktarını doktorunuzla konuşun. Bircok yetişkin gunde ortalama 4700 miligram potasyuma ihtiyac duyar.
Yeterli miktarda potasyum alımı icin tavsiyeler
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●50 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Yeterli miktarda potasyum alımı icin tavsiyeler