Kalpte aritmi, diğer adıyla carpıntı, darob adı verilen ilac dahil ceşitli yontemlerle tedavi edilir. Beslenme planınıza cok fazla cinko dahil etmeniz aritmiye sebep olabilir. Ayrıca cinko zehirlenmesi Darob’un tedavi etkilerini de azaltır. Cinkonun Darob’la birlikte alındığında yol acabileceği sıkıntılar hakkında endişeleniyorsanız bu durumu doktorunuzla goruşmelisiniz.
[h=2]Cinko [/h]
Cinko, hucre metabolizmasının duzgun calışması icin gereken bir mineraldir. Cinko dokuların iyileşmesi, bağışıklık sistemi sağlığı ve tat ve koku duyuları icin de oldukca onemlidir. Gunluk tavsiye edilen cinko alımı 8-11 miligram aralığındadır. Kadınların emzirme doneminde ihtiyac duyduğu miktar bu oranın biraz uzerinde olabilir. Fasulye, tavuk, kaju fıstığı, yoğurt ve sut urunleri cinko icermektedir fakat asıl cinko kaynakları kabuklu deniz hayvanları ve kırmızı ettir.
[h=2]Darob [/h]
Darob, kalp ritim bozukluğu gorulen hastalara yazılan bir ilactır. Bu ilacı kullanacağınız ilk birkac gun kalp ritminizin kontrol altında tutulması adına muşahede altında olmanız gerekmektedir. Cunku Darob’un belirli durumlarda kalp ritmini daha da kotuye goturme ihtimali bulunur. Darob’un kullanım amacı aritmiyi tedavi etmek değil, kontrol altına almaktır. Bu ilacı kullanırken sodyum iceren gıdaları tuketmemeye de ozen gostermelisiniz.
[h=2]Cinko ve Darob[/h]Cinko zehirlenmesinin belirtileri arasında kalp ritim bozukluğu yer alır. Gunluk 150 miligramdan cok ve 1-2 gramdan az olan cinko alımına cinko zehirlenmesi denir. Cinkonun yan etkileri ve aritminin kontrolunde Darob’un onemi duşunulurse, bu ilacı kullanırken beslenmenize de dikkat etmeniz gereklidir.
[h=2]Aritmi unsurları[/h]Aritmi, ya da kalp ritim bozukluğu, cok hızlı, cok yavaş ya da duzensiz kalp atışlarına verilen isimdir. Bu durum, genellikle vucudun elektrik iletimi hızında meydana gelen dalgalanmar sebebiyle ortaya cıkar ve kalp kaslarını oldukca yorar. Kalp damar hastalıkları, aşırı aktif tiroid bezi, zayıf kalp kasları ve kandaki kimyasal denge bozukluğu gibi rahatsızlıklar aritmiyi tetikler.
Konu hakkında ayrıntılı bilgi icin uzman yorum olarak danışabilirsiniz.
Cinko ve darob
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Cinko ve darob