Muz uretiminde onemli merkezlerden biri olan ve son yıllarda tropikal meyve uretimiyle ’Tropikal meyve ussu’ olarak anılmaya başlanan Gazipaşa, doğal guzellikleriyle de dikkat cekiyor.

Antalya’nın en doğusunda bulunan, kent merkezinden 180 kilometre uzaklıktaki ilce, sakin ve gurultuden uzak olması nedeniyle ’sessiz cennet’ olarak da anılıyor. Keşfedilmemiş koylarıyla dikkati ceken ilcedeki Koru sahilinde kendiliğinde oluşan doğal havuzlar ise gorenleri buyuluyor.

TATİLCİLER GORMEDEN GİTMİYOR
Doğal havuzları tepeden kuş bakışı gorebilme imkanı sunan terasa cıkan yerli ve yabancı cok sayıda tatilci ile ilce halkı, buradan cektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Boyutlarına ve derinliklerine gore 3 bolumden oluşan havuzlar ise doğal yollarla surekli filtre olan turkuaz deniz suyu ve kayaclarıyla unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Ankara’dan tatil icin Alanya’ya gelen ancak doğal havuzların ununu duyunca gelerek yuzduğunu anlatan Arzu Yılmaz (39), "Balıkları gordum, burayı cok beğendim. Burada denize girince ozgur olduğumu hissettim. Kent merkezinde kalabalık icerisinde denize girmektense burayı tercih ederim" dedi.

Cok keyifli ve eğlenceli vakit gecirdiğini anlatan Dilan Ceren Yılmaz (21) da "Cok bilinen bir yer değil. İnsanlar buraya daha cok kafa dinlemeye geliyor" diye konuştu.
DHA