Surat koşucuları saatler boyu suren antrenmanlarında sadece hızlarını arttırmayı hedeflemez aynı zamanda depar tekniklerini geliştirmek icin de calışırlar. Depar sırasında kollarınızı daha verimli kullanmanız, genel itibariyle hızınızı arttıracaktır. Mantıksız gelebilir ama 100 metrelik bir parkurda kollarınız sabit bir şekilde koştuğunuzda bu durum size oldukca garip gelecektir.
[h=2]Kollarınızı Kuvvetlendirin[/h][h=2]Adım 1[/h]Parkur dışında yapacağınız hafif ağırlık egzersizleri ile kollarınızı kuvvetlendirin. Pazu bukme hareketi size yardımcı olabilir.
[h=2]Adım 2[/h]Bir elinizle bir ağırlık tutun, kolunuzu kendinizden tarafa sarkıtın.
[h=2]Adım 3[/h]Dirseğinizi bukun ve ağrırlığı omzunuza doğru kaldırın.
[h=2]Adım 4[/h]Bu hareketi 10 kez tekrarlayın. Ardından diğer kolunuz ile yapın. Bu egzersizi haftada birkac kez tekrarlayın. Kaslarınız geliştikce ağırlığı ve tekrar sayısını arttırın.
[h=2]Teknik[/h][h=2]Adım 1[/h]Deparınızın başlangıc noktasından cıktıktan sonra kollarınızı, dirseğinizden 90 derece acı ile bukun.
[h=2]Adım 2[/h]Sol ayağınız ondeyken sağ kolunuzu, sağ ayağınız ondeyken sol kolunuzu kullanarak kendinizi ittirin.
[h=2]Adım 3[/h]Her bir elinizi sıra ile yukarı doğru kaldırın, bu durumda yukarıdaki eliniz alnınızın hizasında olmalı.
[h=2]Adım 4[/h]Kollarınız arkada iken her bir kolunuzu 90 derecelik acı ile tutun. Kolunuzu duz bir şekilde esnetmekten kacının cunku bu durum sakatlıklara sebep olabilir. Aşağıya iniş sırasında dirseğiniz hicbir zaman kurek kemiğinizden daha yukarıya cıkmamalıdır.