Bu devirde bu kadarı gercek olamaz..inanılmaz ama gercek bir hikaye....Cok samimi iki dost ve arkadaşlardı.Fakat bir tanesi cok kurnaz ,atılgan ve hareketli, diğeri ise cok saf , durust ve sessizdi. Bir gun kurnaz olan arkadaş , diğer arkadaşın yanına giderek işlerinin bozulduğunu soyler ve kendisinden para ister. Samimi dostu onu hic kırmaz ve elindeki butun parayı arkadaşına verir. Arkadaşı bu parayla işlerini duzeltir. Bir sure sonra kurnaz olan yine arkadaşının yanına gider ve arkadaşının evlenmek uzere olduğu nişanlısını cok beğendiğini ve kendisine vermesini ister. Arkadaşı cok şaşırır, ne diyeceğini bilemez. Fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi ardır ki arkadaşına hayır diyemez, nişanlısını arkadaşına verir. Zaman icinde Saf olanın işleri bozulur ve birden arkadaşı aklına gelir. Ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek arkadaşının iş yerine gider ve kendisine calışması icin iş vermesini ister. Arkadaşı ona iş vermez. Bizimki pişmanlık uzuntu icinde geri doner ama yinede arkadaşına kızamaz. Bir gun sokakta dolaşırken yanına hasta ve yaşlı bir adam yaklaşır .Fakir olduğu icin ilac alamadığını soyler.Bizimki yaşlı adamcağıza acır istediği ilacları alır ve adamcağıza verir.Kısa bir sure sonra yaşlı adamın olduğunu duyar. Yaşlı adam cok zengindir ve butun mirasını kendisine bırakmıştır. Saf adam artık zengindir. Biraz da sevdiği dostuna olan kırgınlığıyla dostunun iş yerinin karşısında bir ev alır ve oraya yerleşir.Bir gun evinin kapısını dilenci bir kadın calar. Yaşlı kadın cok ac olduğunu, kendisine yemek vermesini ister. Bizim saf hic duşunmeden kadını iceri alır karnını doyurur, Kimsesi olmadığını oğrendiği kadına ; Kendisinin de yalnız olduğunu soyler ve bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, yaşlı kadın hic duşunmeden kabul eder. Bir sure sonra yaşlı kadın bizimkine, kendine uygun bir kız bulup evlenmesini soyler, Bizimki boyle bir kızı nasıl bulacağını, kendisinin tanıdığı olmadığını soyler.Yaşlı kadın ona uygun bir kız tanıdığını ve kendisiyle goruşturebileceğini soyler. Goruşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve duğun davetiyeleri asılır. Bizimkisi kırgın olduğu halde cok samimi dostunu yinede unutamamıştır . Biraz da geldiği onumu gormesi acısından samimi arkadaşına da davetiye gonderir. Duğun gunu gelir catar Saf Adam duğun salonunda bir şeyler soylemek isteğiyle mikrofonu alır ve başlar yaşadıklarını Anlatmaya; Cok sevdiğim bir dostum vardı . Bir gun işleri bozulunca benden borc para istedi Elimdeki butun parayı verdim. Evlenmek uzere olduğum nişanlımı cok beğendiğini soyleyerek benden istedi. Cok uzulerek onu da kendisine verdim .. Cunku biz gercek dosttuk onun uzulmesini istemedim. İşlerim bozulduğunda onun fabrikasına gittim ve calışmak icin kendisinden iş istedim. Bana iş vermedi. Cok uzuldum, ama yinede arkadaşıma kızmıyorum .. Cunku biz gercek dosttuk. Bu Konuşma uzerine kurnaz olan arkadaşı daha fazla dayanamaz mikrofonu eline alır ve başlar konuşmaya; Benim de bir zamanlar cok sevdiğim bir dostum vardı. İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, butun parasını bana verdi.Sonra ondan nişanlısını istedim, uzulerek nişanlısını da verdi ..Nişanlısını istememin nedeni o kadının arkadaşıma layık olmamasıydı. (Hayat kadınıydı ) Kendisi cok saf olduğu icin arkadaşımı o kadından bu şekilde kurtardım. İşleri bozulduğunda gelip benden iş istedi, Arkadaşımı kendi emrimde calıştıramazdım, o yuzden iş vermedim. Gunun birinde karşılaştığı adam benim babamdı. Babam olmek uzereydi, onu arkadaşımın yanına ben gonderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım. Evine gelen dilenci kadın benim annemdi. Ona bakıp iyi yaşamasını sağlamak icin gonderdim. Şu anda evlenmekte olduğu kişi de benim kız Kardeşim. Onu arkadaşımla evlenmesine ben ikna ettim Değerli misafirler, İşte biz boyle dostuz ....
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Dostluk işte boyle olur...
-
04-09-2019, 17:42:15