Astroloji genelde size siz şoyle akıllısınız, boyle seksisiniz gibi kişilik analizleri veya şu zamanda şunlar veya bunlar olabilir tarzında yaklaşımlar getirir. Alışılmış yaklaşım budur ama bir de "Negatif Astroloji" vardır ki, işte bu adamı deli edebilir, gercekte burcların negatif yonleri cok daha fazla yararlı olabilirler ve ona gore davranabilirsiniz. Şimdi gelin; Astrolojik gerceklerden yola cıkarak orneklemeler yapalım. Burcların bu tarz yorumlanmaları sonucunda, eminim kendinizi ve bir yakınınızı muhakkak burada bulacaksınız ama kızmaca yok; tamam mı?
Koc Burcu Bir Koc Burcu insanısınız veya bir Kocunuz var. İşte size tam bir "al gulum-ver gulum" tipi, kesinlikle bedel odeyeceksiniz, bunu hic unutmayın. Eğer sizi mukemmel bir restorana yemeğe goturduyse, ilk işiniz onu ovmek olsun, bu kadar guzel bir yeri nasıl sectin, ne kadar zevklisin diye. Sakın onu eleştirmeyin, ne olursa olsun, bunu yapmayın, zira o eleştirilemez. Oylesine sevimlidir ki ustelik, tepeniz atsa da sonunda yine o kazanacaktır. Ustelik cok da kıskanc olabilir, boynuzlarına bakmayın vallahi canınıza okur, asla unutmayın, Koc bir egomanyaktır. Koc´a gore yaşam: "Eğer bana bu dunyaya neden geldiğimi soracak olursanız, bilin ki ben artistim ve yaşamı tanıyıp, sesimi duyurmak icin buradayım."
Boğa Burcu; Bir inekle veya okuzle ne yapabilirsiniz? İşte size Boğa Burcu; oylesine kibar, gorgulu, karizmatik ve zariftir ki, şok gecirip hayranlık turkuleri duzebilirsiniz. Ama ne yazık ki, o bir okuz veya inektir. Karşınızda İnek Şabanla, Okuz Mehmet Paşa arasında birisi vardır sonucta. Sakın ola ki, onun cıkarlarına dokunmayın, sizi resmen boynuzlar, oteki anlamda değil tabii. Muhteşem bir egoist ve super duygusuz biridir. Ona aşıksanız eğer, size nadide bir cicek gibi bakacak, sevecek ama birdenbire yere atarak uzerinize basıp ciğneyecektir. Siz istediğiniz kadar "ama neden?" diye haykırıp durun, muhakkak onun cıkar hesaplarında veya superegosunda bir şekilde eksi haneye gecmişsinizdir. Boğa insanı duygusuz ve kalın bir yaratıktır. Boğa kendini anlatıyor; "Biz insanlar sıradan, ilkel ve egoist surungenleriz ama ben en iyisi ve en akıllısıyım; beni anlamayanlara acıyorum."
İkizler Burcu Eğer bir İkizler burcu insanıysanız, veya o burctan bir adet de sizde varsa ayvayı yediniz demektir. Celişkiler ve bunalımlar imparatorluğuna hoş geldiniz. O hep bunalımdadır ve hastadır, sıkıştı mı once hastalanır sonra da toz olur, olmazsa saygısızlaşır. Siz istediğiniz kadar onemli olaylardan soz edin hic farketmez, hep o onemlidir, hele bir de şımartılırsa. Amacına en kısa zamanda ulaşan, mega şanslı biridir o; Sonucu elde edince sevimli bir şeytan kılığında gulumseyerek sizi oper okşar, iltifatlar eder, neden ben duşunemedim der sonra akşam olur, sabah olur ve bizim İkizler siz daha sabah afyonunuzu patlatamadan "ben aslında sonucun boyle değil, şoyle olmasını istiyordum. " demez mi? İşte o anda "doktorum nerde?" şarkısına hemen başlayabilirsiniz. İkizler insanı bir doyumsuzdur, orgazmdan sonra dahi, "bunu bir şekilde daha iyi yapabilirdik." diyebilir. İkizler duşunuyor; " Her gecen gun beni daha mutlu ve daha bilge yapıyor ama acaba hangisi gerekli?"
Yengec Burcu Buyrun yan yan gelen Yengec´e, işte size gercek bir kusur bulucu. Verem olursunuz onunla, suslenip puslenip bir davete gidiyorsunuz diyelim, sizi uzun uzun suzer ve sonra "hımmm" diyerek olmadık bir kusur bulur ve moralinizi allak bullak eder. Orneğin arkadaşınız Ayşe´ye bu rengin daha cok yakıştığını, size uymadığını yumurtlayıverir. Siz siz olun bu insana asla sırlarınızı acmayın, zira karşınızda evrensel bir dedikoducu vardır, yemez icmez herşeyi herkese yetiştirir; işte o zaman oku yersiniz. Yengec gercek anlamda bir dedikodu kumkumasıdır. Yengec dolunayda felsefe yapıyor; "Eşitlik iddiaları arttıkca insanlık aşağılara duşuyor; ne sacma; ben sizlerle eşitmiyim? "
Aslan Burcu İşte şimdi buyrun sahneye, cunku assolistiniz Aslan huzurlarınızda. O en buyuktur ve ondan başka buyuk yoktur. Eğer bir Aslanla berabersiniz, hemen evinize bir kedi alın ve onu devamlı izleyerek, notlar alın, cok onemli bilgiler elde edeceksiniz. Bu cılgın kocaman kedi, hep birşeyler ister, miyavlar durur, durup dururken de tırnaklarını cıkarıp, kuyruğunu sallayarak hırlayıverir. Sakın etkilenmeyin ve ona avazınız cıktığı kadar haykırın, kuyruğunu kıstırıp kacacaktır. Aslan herşeyi cok iyi bildiğini zanneder, ona gore.. Aslan ormanda dolaşıyor; "Krallar yıldızlar gibidir, doğarlar ve batarlar; olabilir cunku asıl onemli olan unvanların ve yapılanların kalıcı olmasıdır. Beni sakın unutmayın."
Başak Burcu Şimdi de sahnede gorkemli bir sansurcu ve denetimci var, yani yobaz Başak.. Bir kere patavatsızlıklar kralıdır ve de ağzında bakla ıslanmaz. Hic farkında olmadan bir anda bir cuval inciri berbat edebilir. Bunu da iyi kamufle eder ve kendince oyle bir kritize ve sansur eder ki, sonucta karşınıza bambaşka bir senaryo cıkar. Ve de siz başka bir yonde kaybolup gidersiniz. İşte sizi şaşırtıp, dağıtmayı başarmıştır, o bir denetimcidir, herşeyi kesip bicer ve kuşa cevirir, duygularınızı bile. Ondan kacının, Başak insanı sizi eninde sonunda bitirecektir. Başak kuruntu yapıyor; " Bir arkeolog bir kadın icin ideal bir kocadır; cunku yıllar gectikce kadını ile daha cok ilgilenip, yakından araştırır. Beni araştırın."
Terazi Burcu Terazi Burcu en guzeldir, en akıllıdır, en zevklidir, en iyi yemekleri o yapar, en iyi o giyinir, en doğruyu o bilir, en fazla en odur; Daha otesi olamaz. Aslında guzelliği yuzeysel, aklı havada, zevkleri rukuş, doğruları egosantrik ve ilkeldir. Keci gibi inatcı olduğundan, aklı hep arkasında kalır. Politik bir yuzkarasıdır. Terazi insanı gercek bir maymundur. Mukemmel taklitcidir, biri birşey alıp veya birşey giydi mi, aynısını ertesi gun onda gorursunuz, yakışıp, yakışmasın, bunun onemi yoktur. Terazi talk-show´da; "Risk, risk, risk; şu dunyadaki en kotu şey işte bu. Kendinle barış ve gerceği yuzle, yontem belli ama kendimi tanımam da risk değil mi?"
Akrep Burcu Aciz ve gucsuz bir seks bombası arıyorsanız eğer, hemen bir Akrep bulun kendinize. Evet, onunla gozgoze bakıştığınızda, kemikleriniz ısınır, icinizde birşeyler kıpır kıpır kıpırdanır ve tum cinsel guduleriniz ayağa kalkar. "Tamam işte oldu" dersiniz ama hic heveslenmeyin zira hepsi bu kadardır. Cunku bundan sonrası ancak senaryodur ve maalesef o muhteşem erotizm filmi asla cekilemeyecektir. Zira beceremez, iyisi mi siz hayallerinizle yetinin. Akrep insanı seksuel bir beceriksizdir. Akrep aynaya bakıyor; " Herkes kendini bilge sanıyor, aman tanrım, bu ne buyuk bir aptallık. Ustelik seksuel bile değiller; neyse, seks yapalım mı?"
Yay Burcu Yay tipi iflah olmaz bir capkındır ve ne yazık ki her konuda olduğu gibi, bunun da cılkını cıkarır. aslında Yay insanı Akrep insanının deforme olmuş ve de utanmayı kitabından kaldırıp atmış turudur. Kendini dayanılmaz bir capkın sandığından, cinsiyeti, tipi ve davranışları ne olursa olsun kurum kurum kurularak dolaşır. Bilgisi bir yerlerde kalmıştır, kendini geliştirmek gibi bir cabaya hic zahmet etmediğinden olumsuz bir ukaladır, yuz yıl onceki bilgisiyle hic durmadan konuşur durur. Kadın olduğu zaman tavuskuşu gibi dolaşır ama tuyleri yoluk ve renksizdir, eğer erkekse kendisine hayran kadınların cokluğundan hep şikayet eder ama aslında hicbir şey yaptığı yoktur. Yay bir gizlilik showmeni veya showgirl´dur, onunla sadece eğlenebilirsiniz. Yay uzuluyor; "İnsanlar o kadar karmaşık, gizemli varlıklar değiller ki, nedir bu felsefeler, arayışlar? Kotu sadece kotudur. Sahi, ben kotu muyum?"
Oğlak Burcu Kibir; Bir garip gurur ve de boş bir kavanoz. İşte size Oğlak insanı; başı havalarda, ulaşılmaz ve elde edilmez pozlarda ortada dolaşır durur. Erkekse horoz, kadınsa kecidir. İyi bir dinleyicidir, sizden duşuncelerinizi kapar, o garip beyninin bir yerlerindeki tozlu raflara yerleştirir ve o beyin arşivi yuzyıl oncesine gore calıştığından, sonuclar bir turlu yerine oturamaz, bir bakarsınız sizden duyduklarınızı size oturmuş anlatıyor, sakın karşı koymayın, sizi asla dinlemez ve bir suru de laf yersiniz. Onun ufkunda asla gozukmeyin; Oğlak sizi eninde sonunda yer. Oğlakca; " Bu gezegende bir tek insanın yaşamın tum anlamını biliyor olması mumkundur ama siz onu tanımıyorsunuz ki, beni biraz anlasanız ne olur?"
Kova Burcu Ucube anarşist Kova; ayağınızı denk alın, evrensel terorist karşınızda. Sizi duman edebilir, yaptıklarını ve yapabileceklerini hayal dahi edemezsiniz. Hicbir konuda tartışmaya girmeyin, asla etkilenmez ve korkmaz. Doğuştan egoist, kendini beğenmiş ve zıddır. İnanılmaz şirinliği ve sıcaklığının yanısıra dili zehir gibidir ve ısırır, onun icin engel ve sınır yoktur, amacı icin dağları deler, ırmakları kurutur. O muhteşem bir yalancıdır, yalanlarına ve hayallerine once kendi inandığından, birkac dakika sonra sapıtır ve sonunda siz de inanırsınız. Kova tek kaşı yukarda sizi suzuyor;"Şimdi şu raporları bir an bırakın; evrenin tek ve sonsuz bir tapınak olduğunu ama bir cocuk tarafından yonetildiğini hic duşundunuz mu?"
Balık Burcu Para veya madde icin dilenilir ama ruhsal bir dilenci arıyorsanız işte size Balık insanı; O bir Pollyanna´dır, surekli mutluluk oyunu oynar. Hep buyuk işlere kalkışır ama bunun icin bir caba gosterdiğini goremezsiniz. Cunku o gorkemli bir tembel ve bahane uzmanıdır, en iyi şekilde başkalarının cabalarını, alın terlerini yalar yutar. Sonra da mutlu mutlu, sevecen sevecen gulumser. Kronik bir huzursuz olduğu icin, icindeki evrensel huzursuzluğun etkisiyle hicbirşeye inanmaz. Balık insanı bir sacmalıklar ve sorumsuzluk demetidir. Bu profesyonel dilenciye daima ruhunuzdan kucuk kucuk parcalar vermek zorundasınız. Balık cok mutluysa; "Bu, belki de mutluluk değildir, kimbilir? Yoksa bir tur melankoli mi? Ama birgun mutlu bir anı duşunebilirim nasılsa; neyse, alabilirmiyim?"
Evet, ne dersiniz? Burclara bu pencereden bakmak galiba hic de fena değil. Şimdi bir kez daha duşunun, once kendinizi, sonra da onu....
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Bucların Bilinmeyen Yonleri...
-
04-09-2019, 17:16:36