Resmi Twitter hesabından yaptığı acıklama ile fnatic, Richard “Xizt” ve Simon “twist” Eliasson’u yedeğe cektiğini duyurdu.StarLadder Berlin Major’a katılmayı başaramayan fnatic, careyi kadro değişikliğinde bulmuş gibi gozukuyor. Duzenlenen butun CS:GO Major turnuvalarına katılmayı başaran tek takım olan fnatic, StarLadder Berlin’deki başarısızlığın ardından bu unvanı kaybetmiş bulunuyor. Avrupa Minor’ı dışında son zamanlarda katıldığı turnuvalarda da başarısız sonuclar alan takım, yaklaşık 10 aydır beraber oynayan Xizt ve twist ikilisini yedeğe cekti. Resmi bir acıklama yapan takım, “Uzun Counter-Strike tarihimizin en kotu noktasındayız. Hem oyuncular hem de yonetim bu konuda hemfikir. Bulunduğumuz durum, bizim standartlarımız ve turuncu sarı icin kabul edilemez.” ifadelerinde bulundu. “Profesyonel anlamda tekrar zirveye ulaşmak ve eski yerimizi almak icin 2 katı calışıyoruz. Yeni bir doneme gireceğiz ve Counter-Strike takımımızı her acıdan değerlendireceğiz.” Fnatic yoneticisi de acıklamada bulundu. İsvec ekibi, Avrupa Minor turnuvasından once DreamHack Masters Dallas, ESL Pro League Season 9 Finalleri ve ESL One Cologne’ye katılmış, butun turnuvalarda ilk 12 sırada yer almıştı. Fnatic’in CS:GO yoneticisi Andreas Samuelsson da değişikle ilgili bir acıklamada bulundu: “Beraber başardığımız her şey icin Simon ve Richard’a teşekkur etmek istiyorum. Onlar icin en iyisinden başka bir şey dilemiyorum. Şangay ve Sidney’de cok guzel vakitler gecirdik ve iyi bir potansiyel gosterdik. Hedeflerimizi gercekleştirmek icin oyun icindeki kimyayı yakalayamamamız bizim icin buyuk bir utanc. Major’a katılamamak fnatic’in tarihinde ilk defa gercekleşen bir olay ve bu nedenle değişim gerekliydi. Şimdi ise fnatic’in tekrar zirveye yerleşmesi icin maalesef Simon ve Richard olmadan guclu, istikrarlı yeni bir takım kurmalıyız.” Takımdan ayrılan Xizt de değişiklikle ilgili bir acıklamada bulundu: “Bence yedeğe alınmam fnatic icin yararlı olacak. Fakat aynı zamanda uzun surecte benim icin de iyi olacak. Son zamanlarda iyi oynamadığımın farkındayım. Olmak istediğim seviyenin cok gerisindeyim. Kotu performansım icin herhangi bir bahanem yok. Bu sureci, odağımı ve yeteneklerimi arttırmak icin kullanacağım bir zaman olarak goruyorum.” Fnatic’in şu anki kadrosu şu şekilde: Jesper “JW” Wecksell Freddy “KRIMZ” Johansson Ludvig “Brollan” Brolin Jimmy “Jumpy” Berndtsson (Koc) Richard “Xizt” Landstrom (Yedek) Simon “twist” Eliasson (Yedek) Fnatic’in bir sonraki LAN turnuvası 1-6 Ekim tarihleri arasında duzenlenecek olan DreamHack Masters Malmo olacak. 5mid
- ReadBull.net
- Online Oyunlar Forumu
- CS:GO
- Fnatic, Xizt ve twist’i yedeğe cektiğini duyurdu