Eroinin Kısa Vadeli Etkileri
Kullandıktan kısa bir sure sonra kullanıcıya kendini zinde hissettirir. Vucutta hararet ve deride kızarıklık, kuru ağız, kolların ve bacakların ağırlaşması hissi başlangıcta hissedilen belirtilerdir. İlk hislerin gecmesinden sonra kullanıcılar uyur uyanık bir duruma gecer.
Eroin merkezi sinir sistemini baskıladığı icin kullanıcının zihinsel işlevi bulanıklaşır. Kullanıcıların eroin kullanma sonucunda solunumları yavaşlayacaktır ve solunum yetmezliği seviyesine ulaşabilir.
Eroinin Uzun Vadeli Etkileri
Steril teknik kullanmakta başarısız olan ya da uyuşturucu alırken kullandıkları ekipmanlarını başkalarıyla paylaşan kronik eroin kullanıcıları boyle yapmalarının uzun vadeli etkilerini aşağıda belirtilen rahatsızlıklara yakalanarak yaşayabilirler:
Steril teknik eksikliğinden dolayı kalp zarı ve kalp kapakcığında enfeksiyon meydana gelebilir.Karaciğer hastalıklarına yol acabilir. ABD’de her yıl gorulen yeni hepatit C enfeksiyonlarının yaklaşık %70–80i enjeksiyon şeklinde kullanılan eroin nedeniyle meydana gelmektedir. Eroini burundan cekmek icin kullanılan cubukların başkalarıyla paylaşılması bile hepatitin bulaşmasına neden olabilir. Bobrek hastalıklarına yol acabilir.Enfeksiyonla bağlantılı akciğer rahatsızlıklarına neden olabilir.Ozellikle zedelenmiş ve daralmış damarlara sahip olan, damarlarına eroin enjekte eden kronik bağımlılarda deri enfeksiyonları ve cıbanlara neden olabilir. Hepatit virusune yakalanma riskine ek olarak, eroin kullanıcıları ayrıca HIV ve kandan gecen diğer viruslere yakalanma riskine sahiptir.
Aşırı Doz

Eroin kullanımının en ciddi yan etkisi kazara aşırı doz kullanıldığında olume neden olmasıdır. Eroin yasa dışı bir uyuşturucu olduğu icin sokak kullanıcısı seviyesine gelmeden once ceşitli maddelerle karıştırılarak farklı tedarikciler tarafından satılabilir. Kullanıcı, uyuşturucuyu kullanıncaya kadar onun ne kadar etkili ya da saf olduğunu anlayamaz. Eroin sıklıkla şeker, nişasta, kinin ve bazen kargabuken ozu, potansiyel tehlikeye sahip diğer zehirler ile karıştırılır. Bilinmeyen gucu ve icerdiği maddeler nedeniyle kullanıcılar aşırı dozda eroin kullanımından kaynaklanan olum tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Bağımlılık
Eroin kullanımının bir diğer tehlikeli etkisi ise uyuşturucunun yuksek oranda bağımlılık yapıcı etkisi olan bir yapıya sahip olmasıdır. Butun eroin kullanıcıları, sadece burundan ceken ya da uyuşturucunun dumanını icine cekenler bile tekrarlayan kullanımlarında bağımlı hale gelebilirler. Zamanla kullanıcılar uyuşturucuya tolerans geliştirirler, ilk eroin kullandıkları etkiyi tekrar yakalayabilmek icin dozu buyuk miktarda arttırırlar. Bir sure sonra uyuşturucuya karşı gelişen tolerans duzeyi, kullanıcı hangi miktarda eroin kullanırsa kullansın ilk deneyimlerinde hissettiği zindelik etkilerinin bir daha yakalanmadığı bir noktaya ulaşır. Bu durum meydana geldiğinde bağımlı, uyuşturucuyu sadece normale donebilmek icin kullanmaya başlar. Fiziksel olarak uyuşturucuya bağımlı hale gelir.
Yoksunluk Belirtileri
İnsanlar eroine alıştıklarında, eroini bırakmaya calıştıkları zaman aşırı derecede yoğun yoksunluk belirtileri gosterirler. Bu belirtiler şoyle olabilir:
Yoğun bir şekilde uyuşturucu kullanma isteğiHuzursuzlukKas ve kemik ağrısıKusmaEroinin en şiddetli yoksunluk belirtileri kullanıcının uyuşturucuyu bırakmasından 48–72 saat gectikten sonra zirveye ulaşır ve yoksunluk belirtileri 1 hafta kadar surebilir. Lutfen uyuşturucuya başlamayın!