İlk okuduğunuzda biraz karmaşık gelebilir fakat bir kere deneyince ne kadar kolay olduğunu goreceksiniz. DOWNLOAD: AFS Explorer 3.7.1 DOWNLOAD: Supreme Boots Collection İşte size adım adım krampon ekleme rehberi: AFS Explorer'ı acıyoruz. Sol ust kısımdaki "File"dan, "Import AFS file"a tıklıyoruz. Alt kısımdan "All files"ı seciyor ve oyunun kurulu olduğu dizinde "img" klasorunun icindeki "cv06.img" dosyasını acıyoruz (Bu dosyanın yedeğini almayı unutmazsınız herhalde). Cıkan ilk soruya hayır yanıtını verip, sonraki uyarıyı onaylayınca dosya acılacaktır. Yukleme işlemi bittikten sonra, sağ pencerede .bin uzantılı dosyalar sıralanmış olacaktır. Bu dosyalardan 7801 ile 7816 arasındakiler, kramponlara aittir. Kramponların sıralı listesi şoyledir: 7801 = Konami Style Noire 7802 = Konami Style Blanche 7803 = Konami Style Red 7804 = Konami Style Blue 7805 = Adidas Predator 7806 = Adidas Adipure 7807 = Adidas F50 Verte 7808 = Adidas F50 Blanche 7809 = Konami Style Verte 7810 = Konami Style Jaune 7811 = Konami Style Violette 7812 = Konami Style Orange 7813 = Puma Blanche 7814 = Puma Dorée 7815 = Puma Jaune 7816 = Puma Noire Değiştirmek istediğimiz kramponun .bin dosyasına sağ tıklıyoruz, "import" diyoruz ve yerine eklemek istediğimiz kramponu, indirdiğimiz dosyaların arasından seciyoruz. İşte bu kadar! Programı kapatıp oyuna girdiğinizde, yeni pabucumuzun (!) oyunda yer aldığını goreceksiniz. Eğer program, import işlemi sırasında hata verirse (ki bu krampon importunda nadiren olur), bunun nedeni, yuklemek istediğiniz kramponun, oyunda yer alan krampondan daha yuksek dosya boyutuna sahip olmasıdır. Bu durumda iki seceneğiniz var; orijinal dosyayı yeniden boyutlandırabilirsiniz (ki bu biraz zahmetli ve zor bir iştir) veya o kramponu başka bir slota kaydırıp, yerine diğer tercihinizi koyabilirsiniz (ki bu en pratik cozumdur). Burda bir puf noktasına değinmek istiyorum; oyundaki futbolcuların % 90'ı, 7801 kodlu Konami Style Noire giymektedir. Bu yuzden, bu kramponun yerine koyacağınız kramponu iyi secmelisiniz. Orneğin siz 7801'e Diadora LX K Pro FG Azurri kramponunu import ederseniz, butun maclarınızda oyuncuların coğunun bayramlık cocuklarınki gibi maviş maviş ayaklara sahip olduğunu gorursunuz! Bunun yerine Adidas adiPure serisi veya siyah Predator PowerSwerve gibi daha sade ve goze batmayan bir kramponun, Konami Style Noire yerine eklenmesi daha uygun olacaktır. Bazı krampon setleri, komple Kitserver ile yuklenebiliyor fakat bu durumda tek bir markaya ve istemediğiniz kramponları da kullanmaya mecbur kalıyorsunuz. Kitserver her ne kadar pek cok yama kurulumunu inanılmaz derecede kolaylaştırsa da, krampon yuklemek icin pek kullanışlı olamıyor. Bu nedenle krampon eklerken onbeş dakikanızı ayırıp AFS Explorer kullanırsanız, dilediğiniz kramponlardan oluşan ve sadece size ozel olan bir set yaratmış olursunuz.
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Serileri
- PES
- PES 09 Adım Adım Krampon Ekleme Rehberi