Umraniye carşıda DİVA diye bir zucaciyeye gittim, alışverişimi yaptım.Her şey iyi guzel hesap actım falan alacağımı aldım vereceğim parayı verdim cıktım. Başka bir gun yine bir şey almak icin bu mağazaya gittim etrafa bakınıyordum para odemesi yapılan yerdeki masanın dibinde duran bir vazoya ayağım cattı ve duştu ki tam ortada duruyordu. Ciceğinin kenarı cok az kırıldı almak zorundasınız dediler tamam dedim hic ihtiyacım olmayan bir şey sonucta bari biraz indirim yapın dedim yapmadılar taksitli fiyatıyla taksit yaptılar bende utandım aldım. Sonra olanları eşime anlattım aynı gun icinde eşimle mağazaya gittik hesabı kapatacağım dedi. Tum borcu odeyeceğiz bize ona gore bir indirim yapın dedik yapmadılar aksine konuşma tarzlarını gorecektiniz. Kırmasaydı almak zorunda şimdi onu odeyecek dediler ve daha neler neler bizim size ihtiyacımız yok zaten bir daha da buradan bir şey almayın falan biz şok olduk resmen. Bizde o ki oyle zamanı gelince oderiz o zaman dedik sonra arkamızdan yuruuuu demesinler mi bakın şaşırmayın bu tarzda konuşanlar bayan hem de başları kapalı tam tesetturlu yazık bende kapalıyım ama hic yakıştıramadım demek ki o başortu herkese layık değil neyse eşim cok sinirlendi ve size para vermem dedi ve cıktık. Aradan baya zaman gecti taksit gunu birkac gun gecmişti evi aradılar falan biz de odemedik. Sonra yine aradılar kayınvalidem cıktı kadına olmadık ileri geri laflar ettiler ya 50 yaşında kadına sen geri zekalı sen bizin muhatabımız değilsin artık mahkemeyle goruşursunuz de. Kaynanamda cevabını verdi. Telefonu kapadı. Soyler misiniz esnaf boylemi olmalı. Ticaret boylemi yapılır. Benim babam kayın pederim amcalarım hep ticaret işi yapıyor. Bide o kırılan vazonun aynısını başka yerde gordum ve fiyatını sordum inanır mısınız tam yarı yarıya sizce ne demeli bunlara. (yazıklar olsun) Siz olsanız ne ederdiniz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Umraniye Carşıdaki Zuccaciye Diva
-
04-09-2019, 16:56:18