»»Kunye »Platform: PlayStation 3 »Tur: RPG »Multiplayer: Var »Yayıncı: Square Enix »Yapımcı: Square Enix »Cıkış Tarihi: 2007 5 Yaşımda arkadaşımda bir oyun oynamıştım... Arkadaşımın Super Nintendo'su vardı, o tarihlerde herkes bırakın SNES (Super Nintendo) oynamayı, normal atarileri bile almak lukstu, ben arkadaşımda o oyunu oynarken icimde hic bilmediğim bir tarafım uyandı. Babama guc bela bir SNES aldırdım ve bende o oyunu oynadım, tabii ki yazılardan hicbir şey anlamıyordum fakat savaş sistemini cozuvermiştim, vay anasını diyordum, ne kadar guzel diyordum, ama işte son fantezi diyordum, yenisi cıkmaz diyordum.. [IMG]http://img165.**************/img165/2500/i1ik9.jpg[/IMG] Bir Final Fantasy Fan-Boyunun itirafları Benim telefonumda zil sesi tonu Final Fantasy Victory Theme'dir, Bilgisayarımda arka planda yeni cıkacak Final Fantasy oyunlarının resimleri olur, saclarımı surekli Final Fantasy karakterleri gibi yaparım, eski bisikletimi sarıya boyayıp adına Chocobo koymuştum, sırf Final Fantasy karakterlerini daha iyi cizebilmek icin resme başladım bu sayede sanat oğrencisi oldum, boş vakitlerimde Final Fantasy RPG'si yaparım, Final Fantasy Fan Artlarıyla uğraşırım, butun Final Fantasy forumlarına ve sitelerine uye olurum, bir şey ictiğimde ve yediğimde MP ve HP seviyelerim yukselir, kavga ettiğim zaman bu Turn-Based olur once ben vururum sonra o vurur, aşık olduğum kızlara Final Fantasy'den sevdiğim aşk sozlerini soylerim, kıyafetlerimi Final Fantasy karakterlerine benzesinler diye kesip bicerim ve daha bir suru şey yaparım. Evet belki abartıyorum fakat şunu soyleyebilirim ki ben bu oyunu gercekten cok seviyorum... Son fanteziler asla bitmeyecek! Evet senelerdir duvarımda FFXII posterine bakar dururdum ve oyun cıktığı gun haliyle benim icin 1 ay kadar hayat durdu, benim icin tek gerceklik Vaan'dı Ashe'di. Evden cıktığımda dışarıdaki Polisleri imperial askeri sanıyordum, gerceklik ve uyku duzenimi tamamen yitirmiştim, sakallarım cıkmıştı, ailemle aram bozulmuştu, kız arkadaşımdan ayrılmıştım, evet butun bunlar Final Fantasy XII'yi bitirmemle son buldu ve tekrar normal bir hayata kavuştum fakat yeni Final Fantasy'nin (lerin) cıkması ile bu gene son bulacak gibi... Fabula Nova Crystallis Evet yeni Final Fantasy oyunumuzun adı Final Fantasy Fabula Nova Crystallis, bu aslında tek bir oyun değil Next-Gen platformlarına cıkacak Final Fantasy oyunlarının genel adı ve hepsi de seride XIII olarak geciyor. Şoyle ki; Final Fantasy XIII yani Fabula Nova Crystalllis'in (FNC) ana oyunu, bu oyun RPG, ikinci olarak Final Fantasy versus XIII var, buda Final Fantasy XIII'un aksiyon oyunu ve RPG olanıyla aynı dunyada gecmesi dışında bir bağlantısı yok, ucuncu acıklanan oyunumuz ise Final Fantasy XIII Agito, bu da Mobil konsollara ve cep telefonlarına cıkacak olan oyunumuz, gene aynı dunyada gecmesi dışında bir alakası yok diğer FFXIII'ler ile. Daha Square-Enix'in acıklamadığı 3 FNC oyunu var ve sanırım hepsi Next-Gen icin yapılan oyunlar. Final Fantasy XIII Fabula Nova Crystallis'in bu ana oyunu ile ilgili elimizde birkac ekran goruntusu ve bir trailer dışında hicbir şey yok, fakat şu ana kadarki ekran goruntulerinden cıkarabileceğimiz tek şey oyunun goruntulerinin MUHTEŞEM olduğu, videodaki goruntulerin oyun icinden alındığını duşunurseniz o goruntulerle o hızda bir savaş yapabilmek PS3'un gercek gucunu gozler onune seriyor. Yapımcıların dediğine gore bu daha Next-Gen'in başlangıcı, mesela PS2 icin cıkan ilk oyunlara bakacak olursak goruntuler gayet dandik geliyor bizlere şimdi, fakat son cıkan Final Fantasy XII'ye bakarsak PS2'nin butun gucunu kullandığını gorebiliyoruz. Yani demek istediğim bu bir ilk, kucuk bir adım, yaklaşık bir 5 sene sonra PS3'te nasıl grafikler goreceğiz bunu hayal bile etmeye cesaretim yok acıkcası. Lightning Final Fantasy XIII videosunda savaşan gayet hoş hatunumuzun adı buyuk ihtimal Lightning ve kendisi sanılanın aksine ana karakter değil fakat onemli karakterlerden, videoda nasıl savaştığına bakacak olursak umarım oyunda bizden olur ve duşmanımız olmaz. Bu arada Final Fantasy XIII'u yapan ekip daha once efsane oyun Final Fantasy X'u yapmıştı, yani korkacak bir şeyimiz yok tamamen emin ellerdeyiz. Lightning videoda en son Squall ve Dirge of Cerberus'taki Weiss'ten gorduğumuz Gunblade benzeri bir silah kullanıyor, Gunblade benim en sevdiğim silahtı Final Fantasy serisindeki. Bu sebeple Kingdom Hearts 2'de Sora ile surekli Squall'ın verdiği keyblade ile dolaşmıştım. Burada Lightning bu Gunblade ile aşırı artistik hareketler yaparak baya bir asker hacamat ediyor. Bu arada Fabula Nova Crystallis'in gectiği FF evreni tamamen teknolojik bir evren ve uc oyununda konusunun merkezini bir takım kristaller oluşturuyor adından da anlaşılacağı gibi, umarım klişe bir konu olmaz, Turkiye'nin en iyi oyun dergilerinden birisinde Final Fantasy XII'nin incelemesinde Final Fantasy X'un konusuna klişe demişlerdi, bu yoruma katılmıyorum cunku bana gore Final Fantasy X'de şimdiye kadar gorduğum en derin ve en ilginc kurgu vardı bu sebeple Final Fantasy XIII'un hikayesininde aynı derecede ilgi cekici olacağından eminim. Final Fantasy versus XIII ve Final Fantasy XIII Agito [IMG]http://img413.**************/img413/5439/finalfantasyversusxiiivjh4.jpg[/IMG] Final Fantasy versus XIII ise Fabula Nova Crystallis serisinin aksiyon oyunu, burada yoneteceğimiz karakter gene videoda gosterilen mavimsi saclı eleman fakat buda kesinleşmiş sayılmaz. Oyunla ilgili hicbir ekran goruntusu yok FFXIII'un aksine. Bu sebeple aynı şekilde pek bir bilgide yok, Agito ise Mobil platformlara gelecek olan Final Fantasy XIII oyunu, sarı saclı ve yaş ortalaması daha duşuk bir karakteri yonetiyoruz burada da, bu oyunla ilgili de pek bir bilgi yok fakat dediğim gibi daha 3 oyun projesi daha var, yani 6 tane Final Fantasy XIII oyunu cıkacak, şimdilik elimizdekilerin hepsi bu fakat portre biraz daha belirginleştikce daha detaylı bir izlenimle oyunu tanıtacağız. Bol Final Fantasy dolu gunler dilerim. Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII'ın 20 Resmi İcin Buraya Tıklayınız. __________________