Kristine Barnett ile eski kocası Michael Barnett 2010 yılında Natalia Grace adlı ve cucelik sendromuna sahip 6 yaşında Ukraynalı bir kız cocuğunu evlat edinmişti.

Ancak cift 2013'te, Kanada'ya taşınmadan once Natalia Grace'i Indiana'daki evlerinde terk etti ve cocuğu tek başına bırakmıştı. Natalia 3 sene boyunca burada tek başına yaşamıştı.

Yıllar sonra Kristine Barnett ve eski kocası Michael Barnett hakkında dava acıldı ancak anne, uvey kızı Natalia Grace hakkında şoke eden iddialarda bulunmuştu.

Kristine'in iddiasına gore uvey kızları cocuk zannedilmesine karşın bir yetişkindi. Evde Natalia ile vakit gecirdikce yetişkin olduğuna emin olduğunu belirten Kristine, "Natalia geldikten bir sure sonra regl olmaya, kıllanmaya başladı ve sut dişleri değil normal dişleri vardı" dedi.

Yine Kristine'in iddiasına gore Natalia yetişkinler gibi konuşuyordu. Natalia ailesi kendisini okula goturduğunde "Bu cocuklar cok yorucu. Nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum" gibi 'yetişkin' yorumları yapıldı.

Kristine, kucuk kızın Ukraynalı olduğunu belirtmesine karşın aksanı dahi olmadığını ve Ukraynaca kelimeler soylendiğinde de hicbir şekilde tepki vermediğini iddia etmişti.

Kristine kızlarının kendisini oldurmeye calıştığını da iddia ederek "Onu kahveme kimyasallar koyarken gordum ve ne yaptığını sorduğumda bana 'seni zehirlemeye calışıyorum' cevabını verdi" demişti.

Bunun uzerine Natalia'yı Indiana'da doktora goturen ikili, onun yetişkinlerde gorulen bir psikolojik rahatsızlığa sahip olduğunu doğruladı ve 2013'te bolge mahkemesinin kararıyla kızın doğum tarihini 1989 olarak değiştirtmişti. Aile Natalia'ya yetişkin bakımı aldırtmış, evde tutmuş, ardından da Kanada'ya taşınıp kızı arkalarında bırakmıştı.

Cifte bunun uzerine dava acıldı ancak Kristine ortada cocuk istimarı olmadığını cunku Natalia'nın yetişkin olduğunu, kendisinin otistik cocuğuna bakan iyi bir anne olduğunu ifade etmişti.

Ancak Washington Post'un haberine gore durum Kristine'in anlattığından daha farklıydı. Gazetenin haberine gore eski koca Michael Barnett gectiğimiz aylarda yapılan sorgusunda polise kızın cocuk yaşta olduğunu ancak karısının talimatı ile onu arkada bıraktıklarını belirtmişti.

Evden birkac yıl once ayrılmasının ardından bir daha kendisinden haber alınamayan Natalia ise bulundu.

Natalie Grace'in yine Indiana'da papaz Antwon Mans ve eşi Cynthia Mans'in evlatlıkları olarak ABD'de yaşadığı ortaya cıktı.

Ciftin 2016 yılında Natalia'nın yasal koruyucuları oldukları belirtilirken, ailenin mutlu halleri dikkatlerden kacmadı.

Herkesi şaşkına ceveren hikaye ise akıllara Turkiye'de 'Evdeki Duşman' adıyla vizyona giren 'The Orphan' filmini akıllara getirdi. Filmde de yaşadıkları travma sonrası bir ciftin Esther cocuğu evlat edinmesi ve ancak cocukta bir sorun olduğunu fark etmelerini konu ediniyordu. Filmin sonunda cocuğun aslında yetişkin olduğu ve aileyi oldurmeye calıştığı anlaşılıyordu.