Merhaba, Cip olmadan hardiskte oyun oynamak mumkun ... oldukca da duşuk bir maliyete.... Benim kullandığım malzmeler... Swap magic :30USD harici hdd kasası (everest) :35 USD Bilgisayarımda yedekte duran 40GB'lık hdd usb advance programı yaklaşık 65 USD (Hdd'de 50USD olsa) 115 USD'ye PS2 (slim) yi acmadan garantisi bitmeden harddiskten oyun oynamak mumkun.... sistemin avantajları : PS2 acılmadığı icin garantisi bitmiyor... Cip takılmadığı icin lazer'de herhangi bir yuklenme sozkonusu değil... zaten hdd'den okuduğu icin lazer yıpranmıyor... dezavantajları: harici kasa usb1.1 olduğu icin oldukca yavaş... buda bilgisayardan oyunları hdd'ye atarken uzun suruyor.. eğer uşenmeden bilgisayara direk bağlarsanız gayet hızlı oluyor.... Ben sadece pro ev. soccer 5 denedim.. başlangıc demosunda takılmalar oluyor ancak oyunda herhangi bir takılma yok.. (USB1.1 olduğu icin) sadece swap magic varken calışmayan oyunlar vardı (shrek 2 gibi) (diğer cipli arkadaşlarda calışıyor...) belki hdd'den oynayınca calışışır denemek lazım.... konuyla ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirm... en azından garantisi bitene kadar ps2'yi actırmamak iyi bir secim gibi gorundu bana... selamlar... __________________