PlayStation Network kullanan tum PlayStation oyuncuları, Sony cephesinden cok uzun zamandır bir adım bekliyor. Bu adım, oyuncuların PlayStation Network isimlerini değiştirebilme imkanı hakkında. Cunku bu sistem onlarca yıldır hayatımızda var ve tek bir hesap uzerinden hareket eden bir oyuncu, 10 yaşında actığı hesabın ismini 20 yaşına geldiğinde sevmiyor olabilir. Bu oyuncu oldukca haklı. Fakat Sony ekibine gore PlayStation Network isimlerinin değiştirilmesi cok basit bir durum değil. Cunku sistemin tum veri bankası, oyuncuların bu isimleri uzerine kurulu. Bu yuzden, oyuncu isminin değişmesi demek, tum verilerin silineceği anlamına geliyor demek. Onlarca sene once Sony, verileri kurmak icin boyle ucuz bir yol secti ve şimdi de sonuclarına hem şirket, hem de oyuncular katlanıyor işte. Sony ekibinden gelen yeni acıklamalara gore bu durum 2018 senesinde değişebilir. Şirketin patronlarından olan Shawn Layden cephesinden gelen acıklamalara gore Sony icerisindeki bircok calışan şu an bu sistemin gercekleşmesi icin uğraşıyor ama ortada garanti bir sonuc bulunmuyor. Shawn Layden ise oyunculara isim değiştirme imkanını 2018 icerisinde vermeyi oldukca istiyor. Shawn Layden bu konuda, “Cok uzun zamandır şirket calışanlarımız bu konu uzerinde uğraşıyor ama bu durum, tahmin edilenden cok daha karışık bir yapıya sahip. Şoyle soyleyeyim, onumuzdeki sene PlayStation Experience 2018 geldiği zaman umuyorum ki bana bu soruyu sormana gerek kalmaz.” diyor.