KADIN DEDİĞİN;Şoyle savurdu mu eteğini, ruhun ruzgarına kayacak. Bacakların, ayakların,bilekten bağlı ayakkabıya tutunan parmakların, seyrine doyamayacaksın. Bakımlı olacak kadın dediğin. Sacları ipek,topukları pembe, boynu ince,salındı mı kuğu gibi zarif olacak ve zarifliğinin ortasında bir hanımefendi barındıracak.
Guzel olacak ama kaşı, gozu, bacağı, iki meme ucundan once, sozu doğru,ruhu aydınlık olacak, guzelliği komple olacak. Guzel olacak ama, aklını evde tutacak kadar da akıllı....
Seni elinin tersiyle değil, avucunun iciyle kavrayacak... Bileceksin ki emin ellerdeyim, başkası tutamaz beni boyle. Rahat olacaksın yanında,cok konuşmayacak, beynini didiklemeyecek kucuk kurtcuklarla. Asla şatafat duşkunu olmayacak.
Ekonomiden, politikadan, milli maclardan ve kulturel olaylardan haberi olacak.Bizi kim yonetir, nasıl yonetir, demokrasi, monarşi,oligarşi nedir bilecek, saf hatun numarasıyla cahilliğini guzelliğiyle ortmeye yeltenmeyecek. Eşini dostunu kollayacak ama ici vıcık vıcık dedikodu yumağının icinde kaybolmayacak.
Marka duşkunu, moda duşkunu olmayacak kesinlikle...Takip edecek ancak yakışanı sececek ve zevki seni giydirecek kadar yerinde olacak, kendisini giydirmeyi bildiği gibi.
Orada burada dedikodu yapmayacak, laf taşımayacak, ayıkla pirincin taşını durumlarına sokmayacak. Ortalık yerde kahkahalarıyla sebepsiz cınlamayacak.Dekoltenin dozunu kacırmayacak ama sıkı sıkıya da kendini ambalajlamayacak.Acık sacık olan elbisesi değil, sana olan ilgisi olacak ve bunu gosterebilecek medeniyeti... Onu bir kediyi sever gibi seveceksin yanı başında ve huzurla...
Oyle 'cağırdım, gelmedin,gec kaldın, aramadın,sormadın,kiminleydin, hesap ver' yapmayacak. Sana yureğiyle guvenecek, inanclarıyla sokulacak. Bilmem kimin sozune aldırmayacak, asla arkadaşlarının arkasından konuşmayacak, hele kufur hic etmeyecek. Sınırını zorlamayacak , salya sumuk ağlamayacak,kıytırık nedenlerden hır gur cıkarmayacak.
Sozu dinlenir, anlaşılır olacak.Bir hatayı allayıp pullayıp abartmayacak.
'Of yoruldum, beniara, beni al, beni bul, bunu isterim' değil, 'sence de uygunsa,yanındayım,ben gelirim, merak etme' olacak lugatında. Hissettiğiyle yaptığı şey arasında ucurum olmayacak. Cesur olacak cesur. Seni seviyorum derken korkmayacak....
Kadın dediğin iyi sevişecek arkadaş. Koyun gibi yatmayacak,kımıl kımıl olacak yatakta. Aklını başından alacak ama, aklını sadece bununla yormayacak. Delireceksin ama delirmen hastalıktan olmayacak. Uzanıverdi mi yanına boylu boyunca, goğsunde atan kalbinin yerine koyacaksın kendini, ruhunu, herşeyini. Aşksız yatmayacak yatağa ve sen bunu bileceksin.
Kadın gibi kadın olacak kadın dediğin, cıtır cerez niyetine yemediğin. Bir gecelik değil, omurluk olacak omurluk. Yıllara rehaveti değil huzuru taşıyacak. En seksi leydi olmayı da bilecek, hanım sultan olup sozunu gecirmeyi de. Cıvık konulara takılıp zaman tuketmeyecek, kusmeyecek,surundurmeyecek. Kadın dediğin ayıp nedir bilecek.
Temiz olacak herşeyden once mesela kofteyi mıncıklarken elleri Yahut pahalı parfumlerin sindiği,suslu puslu boyacı kupu gibi, her optuğunde bulaşık bir tadın kaldığı bir kadını opmeyeceksin. Buram buram aşka sarılacaksın arkadaş. Buram buram kadın kokacak kadın dediğin. Kadın dediğin guzel olacak ama eli yuzu duzgunden cok ote birşey.
Zeki olacak zeki, seni bir hamur gibi karmasını da bilecek, o hamura kendini katmasını da... Paranın gucunu bilecek ama ne parasızlığın ezikliğini ne de paranın kudurmuşluğunu yaşayacak. Değerlerini bir anlık hevesler uğruna terketmeyecek.Namussuzluğunu, ahlaksızlığını ancak ve ancak seni baştan cıkarırken kullanacak, yan gozle adam kesmeyecek ,ustune sevgili edinmeyecek. Kadın dediğin hatun olacak arkadaş, sozune guvenilir,olacak.Bileceksin ki konuşulanlar burada kalır, kapıdan cıkmaz bir daha. Ağzı sıkı olacak kadın dediğin.
Saflığı, cahilliği, aptallığı oynamayacak, biraz ukala olabilir ancak sana rol yapmayacak. Komplekslerini guzelliğiyle ortmeye calışmayacak. Bir şeyi cok isterse ve inancları doğrultusunda yapacak.En onemlisi kendini sevecek arkadaş, kendini sevmeyen kadından sana ne hayır gelir. Bir bakarsın ki yıllar sonra bu kadınla ne yatağa sığabiliyorsun, ne toprağa... Koluna takıp gezmesini de bileceksin gururla, koynuna cekip sevişmesini de şehvetle.
Kadın kadın olacak be, seni sadece sen olduğun icin, sensin diye sevecek.Parayla pulla, kariyerle, gucle, kimin ne dediğiyle , sınırlamayacak.Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem annen, hem cocuğun olacak, bağrına basacaksın huzurla...
Oyle bir kadın işte
sokrathi siaban 22-may-2004
Erkek dedigin en once karizmatik olacak, yakisiklilik sonra gelir.. Yigit olmali, mert olacak, sozunun eri olacak, dakik olmali... Erkek dedigin etkileyici bakacak, konusmadan ifade edecek dusuncelerini. Bu kalibin icinde tam bir beyefendi barindiracak.
Bileceksin ki emin ellerdeyim, Baskasi tutamaz elimi boyle. Rahat olacaksin yaninda, cok konusmayacak, Beynini didiklemeyecek. Ince olacak; Seni senin kadar dusunecek. Sen onu merak ettiginde Kendisine hesap soruluyor havalarina girmeyecek. Senin inceligine karsi umursamaz sozler sarf etmeyecek. Adamin sinirini bozmayacak, Cinlerini tepesine cikarmayacak,
Sanki sen onun icin varmissin Her ne zaman istese emrine amadeymissin, o ne yaparsa yapsin her istediginde yaninda, elinin altinda olacakmissin triplerine girmicek..Erkek dedğin; Sen ona sevgini gosterdiginde, sen ona kayitsiz sartsiz asikmissin gibi havalara girmeyecek. Erkek dedigin ilgi gordugunde ilgiyle, sevgi gordugunde sevgiyle karsilik verecek. Erkek dedigin, sen onun icin kendine baktiginda, Sirf ona daha guzel gorunmek icin giyinip kusandiginda Hicbir sey olmamis gibi davranmayacak. Ruhunu oksamasini bilecek.
Romantik olacak, kimi gun habersizce kucaginda ciceklerle cikip
gelecek. Ozel gunleri unutmayi marifet sanmayacak.
"Kazma" olmayacak senin butun zerafetine karsi. Gercekten seven bir kadin sevgi ve ilgi bekler, erkegine verdigi askin karsiliginda Kucuk bir tatli soz, kisa bir mesaj, Bir cagrı; bile onu mutlu edebilir. Erkek dedigin butun bunlari cebinden para harciyormus gibi Cimrilikle yapmayacak.... Ben aranmayi, cok aramayi sevmem demeyecek.
Her sey kendi istedigi gibi olsun istemeyecek. Sadece kendi caninin istemesine baglamayacak her seyi.
Erkek dediginin, Hissettigiyle yaptigi sey arasinda ucurum olmayacak. Cesur olacak
cesur. Seni seviyorum derken korkmayacak, Baska seylerin arkasina gizlenmeyecek.
Seviyorum deyip bir sonraki perdede kacmayacak, ozluyorum diyorsa gelecek, Kaybetmek istemiyorum diyorsa kaybetmeyecek. Erkek dedigin askina sahip cikacak.
Korkak olmaz erkek dedigin. Erkek dedigin iyi sevisecek.
Koyun gibi yatmayacak, Bir an once su is bitse demeyecek. Asksiz yatmayacak yataga ve sen bunu bileceksin. Bir baba sefkatiyle seni alnından optugunde bileceksin ki
Sevgisi gecici ve zayif degildir. Ve sevgiyle optugunde dudaklarindan, bileceksin ki
Opusun tek sebebi sehvet degildir. Erkek dedigin aldatmayacak. Aldatmak basitliktir.
Seviyorum diyorsa aldatmaz erkek dedigin. Aldatiyorsa sevmiyor demektir.Erkek dedigin kadini ozel gorecek ve icki masalarinda ballandira ballandira anlatmayacak kadinini. Icinde saklayacak, beyninde ve kalbinde...
Erkek dedigin yakisikli olacak, cekici olacak Ama bundan cok daha ote bir sey.
Zeki olacak. Kadinin kucuk yalanlara, bahanelere inanmayacagini,
kendisini kendi gibi tanidigini bilecek. Kadinin zekasini kucumsemeyecek kadar zeki olacak. Zeki olacak, seni bir hamur gibi karmasini bilecek,
O hamura kendisi katmasini da.Erkek dedigin magazin yerine spor, diziler yerine tartisma programlarini izleyecek. Haberleri kacirmayacaki, politikadan uzak kalmayacak, Petek Dincozu degil, Mehmet Ali Birand'i takip etmeli..erkek dediğin zamanı ve yeri geldiğinde gerekeni yapacak..ama o zman gelmedende gereğini duşunecek. Degerlerini bir anlik hevesler ugruna satmayacak. Namussuzlugunu, ahlaksizligini ancak ve ancak seninle yataktayken kullanacak.
Yan gozle hatun kesmeyecek, Ustune sevgili edinmeyecek.
Erkek dedigin once kendini sevecek. Kendini sevmeyen erkekten kimseye hayir gelmez. Bir bakarsin ki yillar sonra Bu adamla ne yataga sigiyorsun, ne topraga.
Koluna girip gezmesini bileceksin gururla, koynuna alip sevismesini de. Babaligini da bilecek, ana-babaya hurmet etmeyi, Kadir kiymet bilmeyi, vefakarligi, fedakarligi.
Erkek dedigin seni koruyacak, kusatacak. O nerede olursa olsun seni koruyacagini bileceksin. Pisirik olmayacak erkek dedigin.Erkek dedigin delikanli olacak. Hayir dedigi zaman yumruk vurmadan masaya hissettirebilecek kararliligini. Ve donmeyecek asla geri karsiliginda bir opucuk alsa bile...Korkmayacaksin gecenin bir vakti uyanip da yaninda gordugunde onu.
Yakisikli olacak ama aklini sende tutacak kadar da akilli. Seni elinin tersiyle degil avucunun iciyle kavrayacak
Erkek dedigin erkek olacak guzelim.
Seni sadece sen oldugun icin sevecek. Parayla, pulla, kariyerle, gucle, kimin ne dedigiyle hareket etmeyecek. Hem sevgilin, hem arkadasin, hem dostun,
hem baban, hem cocugun olacak, huzurla bagrina basacaksin.
Bileceksin ki evde o erkegi beklemenin zevkini, Huzurunu baska hicbir sey yasatamaz sana..........
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Kadın dediğin boyle olmalı biraz uzun olabilir ama lutfen okuyun!!paylaşmak istedim
-
04-09-2019, 16:49:38