Ben Kırımda hazırlığı bitirmiş ve 1. sınıfa gecmiş bir oğrenciyim.Yurtdışında eğitim Kırımın avantajları dezavantajları ve başımdan gecenleri sizinle paylaşacağım ve konu doğrultusunda belki de bir cok arkadaşın yolunu secmesinde doğrudan olmasa da etkili olmaya calışacağım.

İlk olarak kendi başımdan gecenleri anlatmak ile başlayayım.Kırımda okumaya karar vermeden once yani henuz Turkiyede iken internetten olsun tanıdıklardan olsun araştırmalar yapıyor ve bolge hakkında bilgi almaya calışıyordum.Malum ekonamik durumum cok iyi olmadığından iyi karar vermem lazımdı.İnternette yazanlara gore Kırımda 100 dolara gecinebiliyordum.Herşey cok ucuz gozukuyordu.Ama bu kadar basit olamayacağı kararına vardım ve bazı gercekleri oğrendim.Bir cok şeyi goze alarak karar verdim.

Ben Kırımın Simferopol şehrinde okuyorum.Bu şehir Kırım ozerk bolgesinin başkenti olmakla beraber pekte gelişmiş bir merkez değil.Yani İstanbul ile kıyaslamayı aklınızdan bile gecirmeyin.Ama insanın yaşadığı yeri sevmesi orayı yaşanır kılar lafını da unutmamak lazım.Kendi adıma konuşmak gerekirse ben yaşadığım şehri seviyorum.Doğası gercekten guzel ve canınızın pek sıkılmayacağı bir yer eğer ağır kanlı bir insanız ben baştan soyleyeyim Kırım canlı bir yaşam sunar size pek gitmez.

Neyse ben hikayeme geri doneyim.Havaalanından iner inmez bizi oraya getiren ve yardımcı olan şirket karşıladı ve yurda yerleştirdi(Yurtta kalmak istemeyenler eve cıktılar).İlk 2 gun sağlık kontrollerinden filan gectik ve dinlendik.Hazırlık eğitimimizin başladığı gun ilk sozum ayvayı yedik nasıl anlaşıcaz hoca ile oldu.Cunku kadın rusca dışında bir dl bilmiyor.İlk zamanlar biraz zorlansakta ben okula hızlı alıştım ve gittikce sevmeye başladım.Sanırım dile olan ilgimden kaynaklandı bu sevgim..

Biraz da sosyal hayattan bahsetmek gerekirse şehirde 3 tane tiyatro 3 tane sinema bir duzine de gece klubu var.Bunun haricinde gezip dolaşmak isterseniz parklar gercekten cok guzel mutlaka oneririm.Şimdi herkesin merak ettiği meşhur kız mevzusuna gelelim.Arkadaşlar bu konuda cok soru alıyorum.Kısaca burada soyleyeyim kız icin gelicek varsa gelmesin.Kızları gercekten guzel gece hayatı akıcı ama unutmayalımki biz oğrenciyiz tabi eğlence de olucak ama dozunu kacırmamak lazım.Duzenli bir hayat en ideali.

Yurtlara gelirsek blok sistemi var .Bir blokta 2 oda var.Biri 3 lu diğeri ise 2 li.Ben yurtta kalıyorum ilk sene icin ekonamik ve iyi oluyor.Ama dil bakımından evde kalmanızı oneririm yanlış okumadınız ev dedim.Cunku yurt Turk kaynıyor ve bu dil bakımından buyuk engel teşkil ediyor.Yurdu anlatmaya devam edersek bir koridorda tek mutfak var kendin pişir kendin ye sistemi .Şimdi birazda ekonamiden bahsedelim..

- 1 yıllık okul ucreti
- 1 yıllık yurt ucreti
- Ucak bileti (gidiş-donuş)
- Tum evrakların cevrimi
- Apostil
- Noter tasdiği
- Vize alımı
- Sağlık Sigortası
- Hizmet bedeli
4.150$ a tekabul ediyor.

Şimdi aylık masraflarınız icin ben size bir kac paket cıkarayım

1-Yurtta kalanlar
Hergun dışarıda yemek
Haftada 2 kez disco
Sigara
Alkol
Max=500$

2-Yurtta kalanlar
Hergun dışarıda yemek
Haftada 1 kez disco
Sigara
Max=400$

3-Yurtta kalanlar
Haftanın 3 gunu dışarda yemek
Haftada 2 kez disco
Sigara
Max=350'$

4-Yurtta kalanlar
Hergun yurtta yemek( 1 gun dışarda yemek)
Haftada 1 kez disco
Alkol ve Sigara az tuketim
Sıkı durun......
Max=250$

Varyantlar isteyene gore coğaltılır basite indirgenmiştir.Fiyatlarda 10-20 dolar oynayabilir.

Evde kalıcaklar icinde fiyatların ustune eğer yalnız kalıcaksa 200 dolar eğer arkadaşı ile kalıcaksa 150 dolar koyun ) Sorusu olanların sorularını memnuniyetle cevaplarım.Ozel iletişime gecmek isteyenler mesaj atabilirler

Dip Not:Ust konu olması rica olunur.