Buda Benim Cfgem Tıkla İndir !!!
Bu derste genel scripting komutlarını ve kullanışlarına bakacağız. İlk olarak script yapabilmek icin gerekli olan arac gereci soyleyeyim; NOTEPAD evet notepadı olan herkez script yapabilir. Oncelikle şunu soyleyeyim burda her amaclı script yayınlanacaktır. Kullanıp kullanmamak sizin bileceğiniz iş. Biz burda hile yapmak icin de script vereceğiz ancak bu cok nadir olacak genellikle işinizi kolaylaştracak scriptlerden bahsedeceğiz. Scripting icin birkac yardımcı soz: Scriptlerinizi notepad'de yapacaksınız ancak kullanmak icin bunları *.cfg yada *.sys olması lazım. ne farkeder diye sormayın sadece *.sys olunca daha ekzantrik oluyor onu soyleyeyim İkinci şey ise scriptlerde iki komut arasına ";" işaretini(tırnaklar olmadan) koymalısınız. Ucinci ve son şey ise zaten tırnak icinde birşeyler yazıyorsanız asla birdaha tırnak acmıoruz ornek olarak: Mesela bind komutunu bind "F1" "deneme" şeklinde kullanırken bind'ı tırnak icinde kullanırken yani: alias deneme2 "bind F1 deneme" diye yazıyoruz. Şimdi komutları oğrenelim... İlk komut: ALIAS: Alias scripting in ana komutudur. Yaptığımız herşey bu komut sayesindedir. Değerini bilin ona iyi bakın falan filan. Şimdi gelelim ne işe yaradığına. Bu komutumuz Hal-Life ve MODlarındaki komutları birleştrip komut yapmaya yarıyor. Kullanımı ise aynen şole: alias Deneme "buy;menuselect 3;menuselect1" Şimdi ne mi yaptık? Şimdi deneme isimli bir komut yarattık. Bu komut demek once buy menusunu acmak sonra 3 e basmak sonrada 1 e basmak demek. yani 1 adet Mp5 almak. Bu komut dediğim gibi cok onemli. Bu komutla istediğiniz butun komutları birleştirebilirsiniz. BIND: Bind da cok ama cok onemli. Bind ile yarattığımız veya zaten varolan komutları tuşlara bağlayabilirsiniz. Komutun kullanımı ise şoyle: bind "F1" "deneme" Şimdi F1 tuşunu daha once yarattığımız deneme komutuna bağladık. Yani F1'e bastığımız bir adet mp5 alıcaktır. Ama scripting bu akdar değildir. Bunu biraz sonra goruceksiniz. Sıra ucuncu komutta: UNBIND: Unbind o kadarda onemli değil Unbind bir tuşu bir komuttan ayırmak icin kullanılır. Scripting'de pek yeri olmayan bu komut belki "O tuşa elim carpıo azıma sıcılıo ya!" gibi durumlarda işe yarar Unbind'ın kullanımı ise bind ile aynıdır. ECHO: Scriptlerin coğunlukla başına konulan bu komut konsolda yazı cıkmasını sağlar. Orneğin: echo "Bu scripti ben yaptım niahahaha" Scriptiniz başına boyle birşey yazarsanız scripti acanlara "Bu scripti ben yaptım niahahaha" diye bir msg cıkar ki bu cok sacma birşeydir ama olsun bu bir ornek olur oyle şeyler Bu komut advanced scripting de cok onemlidir ancak bunu sonra goreceğiz. DEVELOPER 1/0: Developer coğunlukla echo komutundan once kullanılır. Developer acık olduğu zaman yani 1 olduğu zaman o konsoldaki butun yazılar konsol acık olmasada ustte cıkar.Bu komut bir 1/0 komutu olduğu icin genelikle alias komutuyla 2 ayrı komuta donuşturulur developer komutu: alias echoon "developer 1" alias echooff "developer 0" Benim hocalığımı yapan coğu scripter abilerim bana boyle oğrettiler bende buna alıştım 2 kelimeli olması yuzunde bazı yerlerde kullanılamo olması ve developer kelimesinin uzunolmasından dolayı bole bir yola başvurmuşlar. developer ın genel kullanımı şoyledir. alias deneme2 "echoon;echo OLEY OLEY SCRIPTIM CALIŞIO;echooff" yada alias deneme2 developer 1;echo OLEY OLEY SCRIPTIM CALIŞIO;developer 0" Bu şekilde deneme2 komutu aktif olduğunda siz konsolu acmasanız bile ekranın ust kısmında "OLEY OLEY SCRIPTIM CALIŞIO" (Tırnaklar yok tabii) diye bir yazı cıkmasına neden olursunuz. Bu komutun onemi işte burda ortaya cıkıyor. EXEC: Bu komut scriptinizin icin yer almayacak alsana cok az alacaktır. Bu komutu cstrike folderına koyduğunuz herhangi bir scripti calıştırmak icindir. Orneğin scriptinizin adı myscript.cfg ise konsola exec myscript.cfg yazarsanız scriptinizi aktif hale getirirsiniz. Yada bunun yerine cstike folderının icine autoexec.cfg isimli bir file yapıp icine exec myscript.cfg yazarsanız siz oyuna girdiğinizde autoexec.cfg yi otomatik olarak calıştırır, yani scriptinizde otomatik olarak calışır. Son olarak yaptığınız Script bir buy scriptse buy menusunu nasıl kapatacağımızı oğreneceğiz. Bunun icin Close isimli bir komut yaratacağız. alias close "wait;wait;slot10;wait;wait;wait;wait;wait;wai t;sl ot10; ;slot10;slot10;slot10;slot10;slot10" Şimdi bu neden boyle diye sormayın cunku boyle işte Her bind ınız sonuna en az bir en cok uc tane koyarsanız (pinginize gore) menuleriniz kapanır. Bu aylık bu kadar... Şimdi sıra bu ayki scriptimizde UCSS!!! Bu script icin cok uğraştım beğenseniz iyi olurp Ozellikleri ise; eğer exec ettikten sonra p tuşuna basarsanız aldığınız her silahı sadece takım arkadaşlarınıza rapor eder. Tekrar P ye basarsanız kapanır. Aldığınız herşeyi ustte yazar ve normal olarak F1-F12 arasındaki tuşlarla alımlarınızı yaparsınız. Tuşları unutursanız veya mmenuyu tekrar gormek isterseniz konsola info yazmanız yeterli olacaktır. Scripti exec ettiğinizde Ztn nasıl kullanacağınız yazıyor ama olsun ben buraya da yazayım bir kere \ How to Use CSS by -StaN- // F1-> AK47 or Colt M4A1 with Full Ammo and Kevlar F2-> Commando or Aug with Full Ammo and Kevlar F3-> M3 with Full Ammo and Kevlar F4-> Xm1014 with Full Ammo and Kevlar F5-> Mp5 Navy with Full Ammo and Kevlar F6-> Smoke Bomb F7-> Flashbang F8-> HE Granade F9-> Renews Your 1st Weapon's Ammo and Kevlar F10-> Renews Yours 2nd Weapon's Ammo and Kevlar F11-> Desert Eagle with Full Ammo and Kevlar F12-> AWM with Full Ammo and Kevlar Press P to Switch Between With Messages Mode and Without Messages Mode Type info in Console to See Those Again
+Reppppppppp __________________