-------------------------------- --------------------------------
ve AMX Mod X kurulumumuzu bitirelim. 2. adım, 2. aşama: AMX Mod X eklentisi kurmak, duzenlemek. İndirdiğimiz eklentileri: AMXX uzantılılar; "$dirSteamSteamAppsdedicated servercstrikeddonsmxmodxplugins" SMA uzantılılar; "$dirSteamSteamAppsdedicated servercstrikeddonsmxmodxexamples" klasorlerine atıyoruz. - Duzenlemek: SMA dosyalarını duzenlemek icin NotePad(+) Plus ya da AMX Mod X Studio programlarına ihtiyacımız var. --------- NotePad(+) Plus linki vermeyeceğim cunku zaten AMX Mod X kurulumuyla birlikte Studio programını da kurduk. --------- AMXx Studio programınıza "Başlat > Tum Programlar > AMX Mod X > AMXx Studio" uzerinden ulaşabilirsiniz. - Kurmak: Duzenlediğimiz ya da indirdiğimiz eklentileri yukarıda belirttiğim klasorlere atıyoruz. Kopyalama/Taşıma işlemi bittikten sonra "$dirSteamSteamAppsdedicated servercstrikeddonsmxmodxconfigsplugins.ini" dosyamızı acıp ".amxx" uzantılı dosyalarımızın adını yazıyoruz. (ornekler plugins.ini dosyasında mevcut.) 2. adım, 3. aşama: Metamod Eklentisi Kurmak: İndirdiğimiz eklentileri "$dirSteamSteamAppsdedicated servercstrikeddons" klasorune atıyoruz. Kopyalama/Taşıma işlemimiz bittikten sonra "$moddirddonsmetamodplugins.ini" dosyamızı acıp indirdiğimiz eklentilerin konumlarını ekliyoruz. (ornekler plugins.ini dosyasında mevcut.) 3. adım: Rcon kullanmak, AMX Mod X uzerine adminlik eklemek: - Rcon Kullanımı: rcon, sizin cs clientiniz uzerinden sunucunuza hukmetmenizi sağlar. sunucunuzdaki rcon_password'u clientinizde girerek kullanırsınız. ve "rcon komut(ornek: rcon mp_freezetime 0)" şeklinde sunucuya komut gonderirsiniz. - AMX Mod X Adminlik: AMX Mod X eklentisine adminlik eklemenin iki yontemi vardır. bunlardan birincisi; "amx_addadmin "nick" "izin bayrakları" "şifre" "giriş bayragı"" şeklindedir. ikincisi ise; "$moddirddonsmxmodxconfigsusers.ini" dosyanıza kişiyi eklemektir. (ornekler users.ini dosyasında mevcut.) 4. adım: Web Tabanlı Panel Eklemek (WebMod): "WebMod İndir" adresinden WebMod - Metamod Eklentisini indiriyoruz. (WebMod kurulumunu 2 - 3'teki gibi gercekleştiriniz.) Anasayfa: (Yalnızca goruntu yakalamak icin, CS1.5 Local sunucusu uzerinde cekilmiştir. CS1.6 sunucunuzda goreceğiniz goruntu de aynı olacaktır.) Rcon'a Giriş: Rcon'a Komut Gonderme: Duzenlenebilir Dosya(lar) Listesi:
[CENTER]Dosya Duzenlemek: ("