Evet bu yılda yaklasık 1 ay kadar kaldım hollandada ılk ızlenım ucagın ams dama degıl eıntowena ınmasıyla tabı bu ucak sırketınden kaynaklanan bır durum bıraz sıkıntılı oldu..
daha sonra yaklasık 1.5 saatlık yolculuktan sonra denhaag a vardık genel olarak dıkkatımı ceken seylerden ılkı evlerın tek duzen aynı ebat vede aynı tugla renklerınde olması vede dukkanların bızım burdakı gıbı mesala bızım burda baktıgın zman dukkanı 100 metrden tanırsın orda bu mumkun degıl bırde en alt katta oturanların daha dogrusu hepsının perde sorunu var kapatma geregı hıssetmıyorlar garıbıme gıttı...
hukumet meclıs bınasına gıttım garıb olanı tek bır polıs yok etrafta ne meclıs bınasının gırısınde nede toplandıkları yerde sastım kaldım....
ama her millettten insan var zencisi cinlisi turku faslısı her milletten insan var ısın burası hos oluyor....
yaslı hollandalıllar ılgıctır benım rasladıklarım gayet yumusak gorunduler gozume yoldan gecerken dıger sosyal durumlarda gayet nazıktıler...
tabı haın gozle bakanlarda yoda degıldı hanı...
sordum yaw burda kalanlar nasıl kalıyor cevap olarak once burda cıft vatandaslıgı olanlar memleketten bırıyle evlenır daha sonra kara yoluyla buraya kacak olarak getırılır yaklasık ıkı sene veye daha fazla dılve yol yordamogrennene kadar bahcelerde turkmarketlerde calısır aldıgı para vede ona kızlarını yada damat olarak getıren aılenınde yardımıyla gecınır gıderler takı bır baltaya sap olana kadar.....
bu sekıl ulkeye kacak olarak gırenlerın cogu benım gordugum kurt kokenlı ınsanlar adamlar bu konuya cogalmaya acayıp onem verıyolar hatta vatandasın bırı kızına bırını bulmus ıkı sene sonrasına gun almıslar yanı sozlemıs ıkı sen sonrada getırecekmıs adamların bu baglılıgını cogalma duygusu taktır ettım...
gordugum dıger bır ozellık faslı ların garıb halıydı kızları yanlızca basını ortmus ve oyle kalmıs hal ve hareketlerı sankı sokak serserılerı gıbı hoyrat ve sorumsuzcaydı erkelerı hakkında soylemeye gerek yok....
bızım turklere gelıce gayrı mesru ılıskı sonderce fazla bıl hassa ulkeye gelen bulgarlarla bu tıp ılıskı oaranı cok fazla bunun ıcın ozl tanısma barları bıle var bulgar kadınlar ıs guc sahıbı olmus zengın turk erkelerının pesınde elde temek cok kolay hale gelmıs bırde bunun ustune polanyalılar gelmıs aynı furya onlar arasındada var....
ve turklerın arsında malesef aldatma hem erkek hemde kadın olarak cogalmıs benlıgını ozunu kaybedenler aıle kavramını yıtırenler arasınada gayrı mesru ılıskı haddınden fazla....
bunun yanında denhagg da zaıderpark ın yanında kaldım ben hakketten boyle guzel park gormedım sonderece buyuk vede guzel herturlu etkınlık ıcınde sonderce musaıt adamlar park ve yesıllık olayını asmıslar nerde bızde o zıhnıyet hatta kaldıgım evde ulkedekı yabancılar canak anten olayından tanınıyor balkon duvarın anten asmak ıstemıs hemen sıkayet etmısler goruntuyu bozuyor dıye yere monte decekmıssın oda oyle yapmıs....
tranvaylarda nadıren bılet kontrolu var ınsafa bırakılmıs bılet basmayanlar genelde hep yabancılar bızde basmadık bındıgımızde uyanıgızya hehe..
denhagg da pataes yapan ufak bır yer var ama adam dehset patates yapıyor daha once bu kadar guzelını hıc tatmamıstım.....
velhasıl kelam sonunda turkıyeye donduk ama ıllde vatanımda vatanım ama kalmak ısteynler yada dusunenler ıcın orda mutlaka destek gormelerı sart ama aıle ama arkadas tekbsına basarmak cokkkk zor.....
saygılar.....
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- hollanda gecen zamanım!!!
-
06-09-2019, 16:53:12Kayıtlı Üye