Beyler kesinlikle alıntı değildir kendi yapımım Genllikle sp ağırlık yapmışım ve sabite alınmasını istiyorum lutfen Nostale anime morpg tarzında cok zevkli bir oyundur.Bu oyunda diğer oyunlarda olmayan bir cok ozellik var.İlk olarak anlatacağım yer karakterler. Oyuna maceracı olarak başlıyoruz.Maceracılar oyunun en ezik karakteridir.Diğer karakterler gibi bunuda skillerini(yetenek,beceri) geliştirebilirsiniz.Ama skiller yine dandik kalır Sonra gorevler falan derken 15 levelde 20 iş leveli yapıyoruz.İş dediğim yer turuncu kısmın altındaki mor yer.Burayı 20 yapıp, normal levelinizi 15 yaptığında damışman mimiye gidip meslek sec diyoruz ve okcu,buyucu,kılıc ustasından birini seciyoruz.Ama secmeden once butun eşyalarımızı cıkarmamız gerekiyor cunku otomatik takılıyor yeni eşyalar. Kılıc Ustası:Kılıc ustası karakterler arasında en cok cana sahip olan karakterdir.Bu yuzden genellikle tank olarak kullanılırlar.Tek kotu yanı MP'si azdır.Bu yuzden aşk yada buyucu tarotu kullanabilirsiniz. Okcu:Okcu karakterler arasında en duzgun Mp ve cana sahiptir.Canı 3000 ise 1500 yada 2000 mp si oluyor.Fakat okcuda şahin ayini ve oldurucu vuruş aynı anda basılırsa mp 1500 den 750ye iniyor.Tek kotu yanı budur.Bu yuzden tarot olarak aşk yada buyucu kullanabilirsiniz. Buyucu:Buyucu karakterler arasında en cok mp ye sahip olan karakterdir.Bu yuzden bir suru skili ardı ardına atabilir.Her ailede olması gereken karakterdir.Tek kotu yanı canı azdır.Bu yuzden aşk tarotu kullanmalıdır. No0stale'de uzay zaman taşı dediğimiz gorevler var.Bunlar belli odaları olan gorevlerdir.Bu taşlarda odaları gecip taşı bitirmeye calışıyoruz.Bunları bazıları zor bazıları kolaydır.Ayrıca bunları belirli bir surede yapmak gerekiyor.Surede altta bir taşın yanında 4-5 falan yazıyor.İşte o zaman. En onemli ve en sevdiğim konuya geldim.Sp'ler!Sp'ler oyunun en ozel bolumu cunku diğer oyunlarda boyle bir şey yok.İlk olarak temel sp'ler: Jajamaru:Bunu her karakter kullanabilir.Ninja gibi kunai atma ateş puskurtme skilleri vardır fakat hala ne olduğunu cozemedim.Boceğe benziyor sanki Pijama:Oyunun eğlence sp'sidir.Bu sp ile saldırı yapılmaz.Yapsanız bile 1 falan vurur Bu sp'nin uyuma cay icme skilleri falan var. Şimdi karakter SP'leri: Kılıc Ustası(Sp1):Ateş perisi kullanılır.36 lv'de alınır.Skilleri(yetenek,beceri) baya gucludur. Kılıc Ustası(Sp2):Su perisi kullanır.46 lv'de alınır.Skilleri(yetenek,beceri) ws'liktir.Bana gore kılıc ustasının ws'lerinde en işe yaran sp'dir.Cunku "charge" dedğimiz guc emme ve can verme skili vardır.Yeteneğin detayını sonda acıklayacağım. Kılıc Ustası(Sp3):Işık perisi kullanır.55 lv'de alınır.Yetenekleri cok gucludur ve bu sp kasmalık sp'dir.Yani Lod* dedğimiz yerde en iyi kasan karakterdir cunku Loddakilerin ışık resi** azdır.Ayrıca bu sp kılıc kullanmaz,savaşcının yan silahı olan arbaleti kullanır.Bu yuzden arbaletiniz iyi olmalı Ayrıca sader dedikleri şey Crusader yani bu sp'dir. Kılıc Ustası(Sp4):Karanlık enerji perisi kullanır.65 lv'de alınır.Yetenekleri cok hızlı ve cok gucludur baya bi koyar yani Hatta bir ws izlemiştim Berserker(Sp4'un adı) ws sader (Sp3'un adı.).Berserker 2 atmıştı sadere ama kılıcı falan iyiydi heralde bilmiyorum Sıra okcuda... Okcu(Sp1):Su perisi kullanır.36 lv'de alınır.Skilleri gucludur. Okcu(Sp2):Karanlık enerji perisi kullanır.46 lv'de alınır.Yeteneklerinin hepsi bir efekt veriyor ^^.Mesela kanama gibi.Ayrıca yan silah olan bıcağı kullandığı icin bıcağınız iyi olması gerekir.Ws'lik sp'dir.Charge dediğimiz skill vardır.Gorunmez olabilir fakat gorunmez olunca tempo azalır.Bu sp'ye "asas" yada "sin" diyenler cıkabilir ^^ OKcu(Sp3):Bu sp ateş perisi kullanır.55 lv'de alınır.Elinde silah vardır ve baya gucludur.Bu sp'de bomba gibi skiller vardır yani bomba falan atar.Bu bombalardan biri topludur ve iyi koyar. Okcu(Sp4):Işık perisi kullanır.65 lv'de alınır.Oyunda "Wk" dedikleri bu sp'dir yani adı Wildkeeper dır Turkce ile Doğa koruyucu.Zaten tipindende belli oluyor doğa koruyucusu olduğu ^^ Ayrıca bu sp kasmalıktır.Yani Lodda cok iyidir cunku loddakilerin ışık resi azdır. Sıra buyucude... Buyucu(Sp1):Ateş perisi kullanır.36 lv'de alınır.Skilleri cok gucludur.Sp1'ler arasında en guclu vuran olabilir cunku ben 36 lv'de 28 level ateş perisiyle mızrak skilini atınca 3k atıyorum ve elimdeki normal silah +1 bile değil ^^ Kotu yanı normal atağı MP'den gider. Buyucu(Sp2):Işık perisi kullanır.46 lv'de alınır.Skilleri diğer sp'lere gore biraz daha gucludur.Bu sp oyunda "holy" yani kutsal dedikleri sp'dir cunku healcidir***.Holy illaki bir ailede olması gereken bir partide kesinlikle olması geren sp'dir. Cunku "Group Heal****" gibi skilleri vardır ve buff*****'cudur.Bu sp loddaki en iyi karakterlerden birisidir cunku loddakilerin ışık resi azdır.Normal atağı MP'den gitmez. Buyucu(Sp3):Su perisi kullanır.55 lv'de alınır.Skilleri oyunda en guclu vuran sp'dir.Ws'liktir.Charge dediğimiz skili mevcuttur ve normal atağı MP'den gider. Buyucu(Sp4):Kranlık enerji perisi kullanır.65 lv'de alınır.Skilleri baya iyi koyar.Kullandığı asa değil yan silah olan buyu silahıdır.Normal atağı MP'den gider. Arkadaşlar rehber icin 3 gun uğraştım.İşinize yaradıysa ne mutlu bana.Ve gene tekrar ediyorum ALINTI değildir.Şimdide yıldız koyduğum şeyleri acıklıycam: *:Lod değimiz yer Oluler Ulkesidir. **:Res değimiz şey savunmadır yanı ışık resiniz %5 ise %5 direniciniz olur. ***:Healci demek can veren demek. ****:Group Heal gruba can basmasına denir. *****:Buff iyi efektlere denir. Charge:Charge skilini biri atak yaparken kullanırsanız size can ve onun vuracağı atak 2k ise sizindkide 3k ise diyelim 5k cakarsınız __________________