selam arkadaşlar..birkac sorum olacak.
ben berbat bir okulda sinema tv okuyorum..eskiden beri istediğim bolumdu ama okul tamamen istemediğim bir okul..
herneyse..1.sınıfta yatay geciş denedim olmadı ben de oradan mezun olmak istemedeiğim icin kayıt yaptırdım ama gitmiyorum..
şuan icin onumde 2 secenek var.
şoyle bir durum var..bizim sektorle ilgili bir sanat okulu acılıyor ocakta..internetteki haberlere gore cok cok iyi yonetmenlerin olduğu bir kurum..yani okadar işinde iyi isimler var ki gercek gibi gelmedi bana hatta..herneyse bu kurum 2 senelik,sertifika veriliyor..bir senelik ucreti 12bin..bu sene buraya gitsem burası bitince oss mi denesem diye duşunuyorum ama pek icime sinmiyor..nedenlleri ise 1.si ucreti pahalı,2.si kucukcekmecede yani baya uzak bence 3.su elimde bir universite diploması olmaycak bittiğinde..ama bir yandan da cok cok başarılı isimler var,hayranı oldğum kişiler ..onlardan eğitim alırsam bir şekilde onlarla calışma imkanım da olur mu diye duşunuyorum..
bir de bu sene ossye giricem..acaba bu kurumu bırakıp sadece ossyemi odaklansam..bukadar zaman gectiği icin cok yuksek puan yapacağımı zannetmiyrum sistem de değişti korkuyorum..bu kuruma hic gitmeden ossye hazırlansam,ozel bir universitede %50burslu sinema tv veya radyo sinema tv mi okusam.tabi biraz daha iyi bir puanım olursa istanbul ve marmarada radyo sinema tv 2.oğretimi de yazarım tabiki seve seve...yani bu işi yapmak istiyorum eskiden beri bu bolumu istiyorum ve peşini bırakmaya niyetim yok.
bahceşehir-bilgi-beykent-kadihas-yeditepe aklıma gelen ozeller bunlar hangileri iyi yani buyuk ihtimal %50bursluya girebilirim.sinema tv de ve radya sinema tvde hangileri iyi.yani bu bolumde hangi ozel daha kaliteli ve iyi. okul bitince ozelli olundğu icin sıkıntı oluyor biliyorum.herneyse yani kısacası bir sertifika programına mı gideyim yoksa ozel okula mı bilmiyorum gerci ozele de anca %50burslu olursa gidebilirim.
bazı oyuncularla konuşmuştum cevremden..coğu okulun,diplomanın pek onemli olmadığını onemli olanın piyasaya girmenin olduğunu fln soylediler ben kesinlikle elimde bir diploma olsun istiyorum o ayrı..
cok uzun oldu inşallah derdimi anlatabilmişimdir..konuşmadığım kimse kalmadı..bu konularda herhangi bir bilgisi olan varsa yardımcı olursa cok cok makbule gececek..
kısacası sanat okuluna gidip piyasanın icindeki iyi yonetmenlerden ders alıp 12bin vermek,2sene okumak sertfika almak ve iş icin onlarla bağlantı kurmak,piyasaya erken girmek mi;yoksa 2.oğretime girebilirsem bir devlet okulunda bu bolume girmek,puanımıma gore %50burslu bir ozelde okumak diplomayı almak ve işe koyulmak mı????