Dead Space 2 Demo İnceleme
Oyun Demoları0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Oyun Demoları
- Dead Space 2 Demo İnceleme
-
26-09-2019, 22:11:22Bir kac yıl once bizleri Ishimura gemisinde yaşanan esrarengiz olaylara konuk eden ve korku oyunlarına olan aclığımızı gidermeyi başaran Dead Space'in yavaş yavaş piyasadan izleri silinmeye başlamışken Visceral Games (VG) tam bu noktada devreye girip, Dead Space 2'yi surpriz bir şekilde duyurarak bizleri heyecanlandırmayı başardı. İlk oyunun kalitesini koruyacağı, hatta yukselteceği acıklanan ikinci oyunda, ilk yapımın uc yıl sonrasına gidiyoruz. Yeni mucadelemiz Ishimura gemisinin dar koridorlarından, The Saprwl adlı buyuk bir uzay istasyonuna taşınıyor. Titan adlı sistemde bulunan ve icinde ilk başta sadece kucuk bir koloni barındıran, daha sonra ise bir Metropol hÂline gelen The Saprwl, butun olayların başlangıc sebebi olan Marker taşı sayesinde bir şekilde Necromorph'ların yeni katliam alanı haline geliyor. Gectiğimiz gun PlayStation Network ve Xbox LIVE uzerinden yayına başlayan Dead Space 2'nin demosunu nihayet oynama fırsatı bulduk. Şimdi isterseniz Visceral Games'in oyunculara ufak bir bolumle tattırdığı Dead Space 2'nin demosu nasıl olmuş, hep birlikte inceleyelim. Hafızaları tazeledikten sonra başlama vakti! Az once dediğim gibi Dead Space 2, ilk oyunun uc yıl sonrasında geciyor. Demoya hemen başladığımızda, ilk oyunda yaşananları hatırlamak adına iyi duşunulmuş kısa bir ozet videosu ile karşı karşıya kalıyoruz. Karakterimiz Isaac Clarke'in başına gelenleri yeniden hatırladıktan sonra, oyunun muhtemelen ilk bolumunun bir kısmına, yani demoya başlıyoruz. İlk başta her şeyin ilk oyundaki gibi korunduğu dikkat cekiyor. Kontrol sistemi ve diğer elementler ilk oyun ile aynı yapıya sahip, dolayısıyla bir yabancılık cekmiyorsunuz veya farklılık durumu soz konusu değil. Sessiz bir koridor da başladığımız oyun, gerilim dozu yuksek bir mekÂna doğru yavaş yavaş ilerlemeye başlıyor. İşte bu noktada ilk Necromorph duşmanımız ile bir anda karşılaşıyoruz ve silahımız ile ceşitli uzluvlarını her zaman ki gibi kopartarak etkisiz hale getiriyoruz. Bildiğiniz gibi ilk oyunda dort adet silah taşıma luksumuz vardı, DS 2'de de aynı olay korunmuş. Silahlarımızın coğu ilk oyundaki ile aynı, aslında taşıdığımız ekipmanlara silah demek pek doğru değil ama Necromorph'ların korkulu ruyası haline geldiği icin silah diyebiliriz. Demo versiyonu olduğu icin oyuna yeni eklenen silahlardan sadece bir tanesi gorebilme şansımız var. Bu silah ise VG'in daha once acıkladığı Javelin Gun adına sahip. Javelin Gun'ın en onemli ozelliği, karşınıza cıkan duşmanı fırlatıcı mekanizmasında bulunan civiler sayesinde duvara zımbalıyor oluşu. İlk başta bu silahı kullandığım zaman tepkim garip olmasına rağmen, zamanla alışmaya başladım ve baktım ki en cok kullandığım silah haline gelmiş! Başta alışamamamın nedeni ise, civileri tek tek fırlattığı icin duşmanınıza karşı hantal kalıyorsunuz, bunun etkisi de canınızın azalmasına neden olabiliyor. Korkmayı ozlemişiz, hele bir de gece vakti oynayınca... Dead Space, her dakikasında korku ve aksiyon unsurlarını karıştırarak onumuze koyan bir oyun. En onemli ozelliği de budur aynı zamanda. Dead Space 2'de ise bunlar daha yoğun bir şekilde karşımıza cıkacak, cunku demoda bile fazlasıya belirttiğim bu iki unsuru hissediyorsunuz. İkinci oyun ilk duyurulduğunda yapımcılar "aksiyon on plana cıkacak" dediklerinde bu acıdan biraz tereddut etmiştim ama E3 2010 basın konferasında gelen "daha fazla korkacaksınız" acıklamasıyla beraber bu tereddutlerim bitmiş oldu. Hemen size korku ve aksiyon dengesi adına bir ornek vereyim, oyun boyunca sakin ve geniş bir odaya girdiğinizde karşınıza birden oyuna yeni eklenen Necromorph bebekleri toplu halde saldırabiliyor. Şahsen on kusur bebek tarafından saldırıya uğramış biri olarak net bir şekilde soylemeliyim ki; bu karambol sırasında hem aksiyon olarak, hem de gerilim acısından karışık durumlar yaşanabiliyor. VG aksiyon ve korku arasındaki dengeyi cok başarılı bir şekilde oyuna yansıtmış anlayacağınız. Demo boyunca dikkatimi ceken diğer bir detay ise, yer cekimsiz sahnelerin daha başarılı gorunmesi oldu. İlk oyunda hatırlarsanız bu tarz sahneler sık sık kendini gosteriyordu ve yer cekimsiz alanlarda uzay boşluğunun sessizliği ile baş başa kalıyorduk. İkinci oyunda ise Isaac'in kostumune yeni eklenen ucuş ayakkabıları, yer cekimi olmayan bolumleri daha zevkli hale getirmiş. Demoda bu detayı kısa bir sure yaşasak bile, şahsen havada suzulup ulaşmam gereken yere doğru yol aldığımda bayağı bir keyif aldım. Hazır kostum konusuna da girmişken demo icinde bizler icin ufak bir surpriz var. İlk oyuna yine donersek, hatırlarsanız bolumler icinde topladığımız krediler ile zaman zaman karşımıza cıkan guncelleştirme ve eşya satın alma bolmelerinden ceşitli silahlar ve parcalar alabiliyorduk, hatta kostumumuzu geliştirebiliyorduk. İkinci oyunda da aynı sistem daha gelişmiş bir şekilde karşımıza cıkacak. Ufakta olsa bu surpriz Isaac'in yeni kostumunu denememizi sağlıyor. Belirttiğim bu eşya satın aldığımız bolmelerden biri demonun icine yerleştirilmiş ve buradan Isaac'in eski kostumunu bırakıp, ikinci oyunda ustunde bulunacak yeni kostumu satın alabiliyoruz. Kostum genel olarak gercekten cok kaliteli gorunuyor, yalnız başlık kısmını biraz Iron Man'den esinlenerek tasarlamışlar gibi geldi bana. Demonun teknik tarafı Grafik acısından demo da ilk oyunu aratmayan bir grafik ile karşı karşıya kaldığımı soyleyebilirim. Hatta bir kac yenileme haric ilk oyunla aynı denilebilecek duzeyde bir grafik mevcut. Yalnız kaplamalar ve ışıklandırmaların geliştiği cok belli oluyor. Bunun dışında dediğim gibi ilk oyuna benzeyen gayet kaliteli bir grafik var. Necromorph'ların modellemesinde ufakta olsa yine gelişmeler olmuş, bilhassa ateş ettiğimizde cıkan kan miktarı ilk oyuna gore cok daha fazla. Henuz demo olduğu icin grafiksel olarak fazla detaya inmek istemiyorum, lÂkin mutlaka tam surumde gelişen detayları rahat rahat goreceğiz. Bitirmeden once Yazacak cok şey olmasına rağmen, kendimi tam surume sakladığım icin artık yazıyı toparlamam gerekiyor. Demoyu oynarken fazlasıyla tatmin olduğumu soylemek istiyorum. Sure acısından da demo gayet yeterli seviyede, ozellikle bitiş bolumu insanı heyecanlandırmaya fazlasıyla yetiyor. Visceral, bizler icin gerilim ve aksiyonun eşit olduğu bir bolum tercihi yapmış, kaldı ki bu demoyu hatırlarsanız E3 sunumunda da gormuştuk, yinede insan oynarken başka oluyor tabii. Dead Space 2 icin, 28 Ocak tarihini heyecanla bekleye duralım. Son olarak oyuna başlamadan once aynı tarihte cıkacak olan Dead Space: Aftermath adına sahip olan ikinci animeyi izlemenizi tavsiye ediyorum. Boylece hikÂyeye daha rahat adapte olabilirsiniz. Kaynak __________________