PES PES 2010 Oyun İncelemesi
Oyun Serileri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Oyun Serileri
- PES PES 2010 Oyun İncelemesi
-
26-09-2019, 21:30:59Arkadaşlar oyunu kendi yorumumla incelemeden once sizlere birşeyi acıklamak istiyorum.Ben PES 2009 cıkana kadar kesinlikle bir FIFA yandaşıydım.Bundaki en etkili etken ise oyun ici hareketlerin,oyuncuların yuzlerinin bana PES'e gore daha gercekci olmasıydı.Fakat PES 2009 cıktığında oynamaya karar verdim.Oynadığımda FIFA 09 dan kat kat daha iyi olduğunu gordum ve cok etkilendim.Sonralardaki araştırmalarımda ise PES'in 2008 de cıkardığı oyundan itibaren 2010 a kadar olan ki oyunlarda inanılmaz iyi bir gelişme yaşandı.Şimdi artık PES yandaşı olduğumu soylemeyi ve 2010 oyununu kendi yorumumla incelemeye başlıyorum. NE KADAR EFEKT,O KADAR ZEVK Oyunda ilk olarak acıklamak istediğim şey gorsel efektler.Mac icindeki oyuncuların ani donuş ve gidişdeki zorlanır gibi olmaları PES i ayrı ve gercek hayata daha iyi adepte etmiş geleneksel grafiklerden biri zaten.Oyuncuların yine mac icinde topa mudehaleleri,eğer yere duşerlerse ve faul kararı cıkmazsa itiraz hareketleri(ki bunlar mac surerken oluyo intro da değil dikkatinizi cekerim),gercekci saha ve taraftar efektleri... OYUNCU GORUNUMU O da ne dediğinizi duyar gibiyim.Yani oyuncunun mac icindeki gorunumu.Bana gore harikulade.Orneğin Cristiano Ronaldo.Ayakkabısından fiziğine,koşmasından duşmesine,freekick lerde duruşuna kadar herşeyi aynı.Bu da PES secenleri daha da keyiflendiren bir ozellik. SEDYE LUTFEN! Oyunun en guzel yanlarından biri oyuncu sakatlandığında sedye ile taşınma sahnesi.Oyunun gerceğe daha yakın olmasını sağlayan başka bir unsur daha. ALDATMA YEMEM Oyunda cok şaşırdığım bir hareket.Cok da iyi olmuş.Fakat bunu alakasız ve yanlış yerde kullanırsanız sarı kart garanti.Oyunda mucadele ediyorsunuz.Anladınız ki kapıcak topu,eğer yanlış hatırlamıyorsam oyuncu sizi arkadan cekerken orneğin L2 ve R2 veya L1 ve R1 e aynı anda basarsanız(bu ikisinden secenekten biri)oyuncu kendini yere atıyor! "HADİ KOCUM GOREYİM SENİ!" Arkadaşımla GS-FB macı yapıyoruz(ben hep yeniyom o ayrı konu ) sağolsun Arda Turan'ı sakatladı.Bende saha sabriyi sureyim dedim.Sonra cok şaşırdığım bir şey oldu.Aslında bu gorduğum şeyin bir benzerini EURO 08 de gormuştum.Hani mac sırasında hangi takımı yonetiyorsanız kendi takımınızın veya karşı takımın Teknik Direktoru gozukuyordu.İşte bunda da Franck Rijkaard,o kıvırcık saclı teknik direktor sabriyi sahaya gonderdi.Acıkcası bundan cok etkilendim. FIFA İLE KARŞILAŞTIRMA *Fifa da Menager Mode,Fun Shop gibi secenekler PES inkilere gore daha ağır basıyor. *PES de FIFA ya gore gerceğe yakınlık ve ayrıntılar daha fazla. *PES de gercek hayattaki futbolu kesinlikle buluyorsunuz,FIFA da ise saha plastik gibi dumduz gozukuyo(ozellikle FIFA yı bu konuda kınıyorum) BANA GORE PES'E NELER EKLENİRSE DAHA İYİ OLUR? Bence PES harikulade bir oyun fakat tabi ki eksikleri var.Bana gore PES de Menager Mode Kick-Off kadar ağır basabilmeli,oyuncular hem kendi menager lığın tadını cıkarmalı hemde arkadaşları ile eğlenebilmeli,menager mode u geliştirirken rakibi(ki şu an mesafeyi baya arttırmış durumda)FIFA ile yarıştı Menager Mode'da da bir calım atabilmek icin oyun stilini,taktiği aynı menajer oyunlarındaki gibi belirleyebilmeli. Benim duşuncelerim bunlar arkadaşlar.Eğer bu yazıya katılıyorsanız,beğendiyseniz +rep verin,elimden geleni yaptım Emeğe saygı... __________________