Bir donem Microsoft Oyun Studyoları'nın patronu olarak gorev alan ve Populous, Black & White ve Fable gibi oyunlarla hafızalara kazınan Peter Molyneux, Sony'nin yeni el konsolu icin "aldatıcı" ve "beni heyecanlandırmıyor" dedi. "Tamamiyle bir oyun tasarımcısı olarak soylemem gerek ki; PS Vita beni heyecanlandırmıyor. Arka dokunmatik panel cok şirin, arkadan dokunarak oynadığımız bir kac oyun var. Ama bilirsiniz, ben işin orasında değilim. Uzgunum. Bu aldatıcı, bu cebimini icine koyacağım başka bir alet." diyerek başına gectiği yeni studyosu 22 Cans'ın, PS Vita uzerinde oyun geliştirmeyeceğini acıkladı. Şu sıralar Curiosity isimli oyun uzerinde calışan Molyneux, yapımın PC ve iOS icin cıkış yapacağını belirtti. Molyneux, Quantic Dreams patronu David Cage ve yeni oyunu Beyond icinse ovguler yağdırmayı ihmal etmedi. Microsoft'tan ayrıldıktan sonra duşuncelerini daha ozgurce dile getiren tecrubeli isim daha once de "Better with Kinect" sloganının kendisini endişelendirdiğini ve kimi oyunlara zoraki olarak adapte edildiğini belirtmişti. __________________