Orduların bakım masrafı nedir? Bu, ordunun ucretidir. Gorevdeyken ucretleri %50 artar. Eğer para dengeniz negatif ise ordunuzu saldırıya gonderemezsiniz. Ordunun petrol tuketimi nedir? Bu, orduların hareket etmeleri icin gereken petroldur. Askeri birimler neden yapamam? Askeri birimler yapmanız icin askeri binalar inşa etmelisiniz ve icinde işcileri almanız gerek. Askeri birimlerin yapım ve eğitim zamanını nasıl azaltabilirim? Birimlerin yapım zamanı birkac yolla azalabilir: - Kendi askeri binasında daha fazla işciye iş verin - Seri Uretim araştırmasının seviyesini yukseltin - Kendi askeri binası icin Robotik fabrikası inşa edin - Eğitim araştırmasını geliştirerek işcilerin etkinliğini yukseltin; nufusun etkinliğini yukseltmeniz icin Burokrasi araştırmasını geliştirin ve nufusunuzun ihtiyacları icin gerekli enerjiyi sağlayın. Boluklerin eğitim zamanı azalamaz. Askeri birimler yaptım ama kimseye saldıramam. Neden? Yaptığınız birimler eğitilip askeri bolukler haline getirilmelidir. Her boluk icin ozel birim ve sker tipleri gerekiyor. Neden saldıramıyorum? - pozitif para dengeniz olup olmadığını; - saldırı yapmak icin yeterli petrolunuz olup olmadığını; - duşmanın puanlarınızın menzilinde olup olmadığını; - duşmanın lojistik menzilinizde olup olmadığını; - duşmanın size teslim olup olmadığını kontrol edin Duşmana saldırıp savaşı kazandım fakat ganimeti almadım. Neden? Savaşı kazandığınız zaman duşmanın kaynaklarını alabilmeniz icin saldırı gonderdiğinizde nakil aracları da gondermiş olmalısınız. Duşmanın tum kaynaklarını almak icin yeterli nakil araclarım yok. Ne kadar alacağım? Tum kaynaklardan bir kısmını alacaksınız. Duşmana saldırdım fakat savaş raporu almadım. Neden? Tum ordularınız yok edildiğinde savaş raporu almazsınız. Bir askeri boluğu terhis ettiğimde neler oluyor? Boluğun yapılması icin harcadığınız kaynakların %50sini ve kullandığınız nufusun tumunu geri alırsınız. Ordularım kaynak deposunda bulunup benim ya da duşmanın tarafından yıkıldığı zaman neler oluyor? Eğer ordularınız ana ussunuzun lojistik menzilinde bulunursa ordularının tumu donecek. Eğer lojistik menzilinin dışında bulunursa onun %50si donecektir. Eğer ussumde ucaklar varsa ve karadan saldırı alırsam ne olacak? Kara saldırısı olduğunda ucaklar saldırı almaz. __________________