Mafia’nın yapımcıları Mafia 2’nin geleceğini biz Oyun Severlere duyurdu. Ama Mafia 2 halen yapım aşamasında olduğu icin Mafia 2 hakkında ayrıntılı bilgi yok. Kim bilir belki ben bu yazıyı yazarken, belki de siz bu yazıyı okurken, Mafia’nın yapımcıları bu oyunu yapıyordur. Oyun dediğim gibi yapım aşamasında ama bitmeye cok yakın. Bizde Mafia 2’yi en az sizin kadar merak ettiğimiz icin Mafia 2 hakkında bulabildiğimiz kadar araştırma yapıp birkac bilgi oğrendik. Ana karakterimiz bu yıl piyasaya cıkan GTA IV’deki Niko Bellic’e hemen hemen benzeyen bir karater. Bilirsiniz Niko Bellic gecmişinden kacmak isteyip ve kuzeni Roman’ın ıslarlarına rağmen Liberty City’ye yerleşmişti. Mafia 2’deki ana karakterimiz Vito Scaletta işlediği bir suctan kacmak icin kankaları Joe Barbaro ve Henry Tomasino ile Empire City’nin suc şebekesine yaklaşmaya calışıyor… Mafia 2 ilkinden daha serbest bir hikayeye sahip olduğundan hikaye anlatımındaki drama havası aynen korunuyor. Serbestlik dediysek de GTA’daki gibi serbestlikten bahsetmiyoruz. Yani bir mafya gercek hayatta ne yapıyorsa arkadaşımız Vito Scaletta’da aynısını yapıyor (Oldurduğu adamı araba bagajına koymak vs… gibi). Oyundaki suc ağıda yukseldikce her turlu yeteneğiniz artacak. Polisler yaptığınız sucun şiddetine gore sizinle uğraşacak ve her seferinde sizi tutuklamak icin ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Uzun lafın kısası Mafia 2 ilkinden daha gercekci daha guclu hikayeyle karşınıza cıkacak. Elimizde ayrıntılı bir bilgi olunca da hic cekinmeden sizinle paylaşacağız. Oyun icin şimdiden sabırsızlanabilirsiniz izin veriyorum … Not: Bu Yazıyı Ben 05 Haziran 2008 Tarihinde Yazmıştım. Sizlerle Paylaşmak Bu Gune Nasipmiş (29 Eylul 2008). İncelemeyi Yazan: Tayfun KUMAŞ [TayfunKey] __________________