Bir arkadaşımızın konusu http://www.frmtr.com/msn-icq-yahoo-m...l#post13579896 Bu solucan bu gun bi arkadaşım tarafımdan bana gonderildi fakat almadım virus sandım sonra Gelen linki takip ettiğimde kucuk boyutlu (48 Kb) bir ms-dos uygulamasının bilgisayarıma misafir olmaya calıştığını gozlemledim. İşin kotu yanı kullandığımız hic bir antivirus programı(NOD32, Norton Antivirus, Kaspersky, Antivir) bu zararlı uygulamayı tanımlayamadı. Bu dosyayı sadece indirdiyseniz sorun yok ancak uygulamayı calıştırmayı denedi iseniz işler karışmaya başlamıştır. Artık MSN programınız sizden habersiz bir bicimde MSN kişi listenizdeki pek cok kişiye bu mesajları otomatik olarak gondermeye başlıyor. Dolayısı ile yeni kurbanlar ortaya cıkıyor. Takip eden gunlerde bu zararlı uygulamanın sadece MSN ile değil Gtalk uygulaması ile de mesajları ilettiğine arkadaşlarım sayesinde tanık oldum. Pek cok arkadaşımı bu nedenle engellemek zorunda kaldım. Sorunun cozumu icin internette araştıma yaparken nihayet cozumu Yahoo uzerinden yapmış olduğum arama uzerinden ulaştığım sitede buldum. Bu adresten oğrendiğime gore bu zararlı uygulamanın adı Backdoor.Win32.IRCBot.aob imiş. Anlatılan yontemi kurban arkadaşlarımdan birine ait bilgisayarda uyguladım ve sonuc başarılı idi. Bu dertten muzdarip olanlar icin yapılması gerekenleri de burada adım adım anlatıyorum. 1 - MSN programınızı tamamı ile kapatın. (System Traybar’dan (Sağ alt kısım) dan kapadığınıza emin olun.) 2- Burdan registry (.reg) dosyasını bilgisayarınıza indirin. 3 - İndirdiğiniz dosyayı cift tıklayarak calıştırın ve size sorulan “Bu yazılımı calıştırmak istediğinize emin misiniz?” şekilde sorulan soruya evet diyerek onaylayın. 4 - Bilgisayarınızı yeniden başlatın. 5 - Bilgisayarınız acıldığında Başlat(Start) / Calıştır(Run) kısmına tıklayarak karşınıza gelen pencereye “cleanmgr” yazın ve Tamam’a (OK) basın. 6 - “Surucu Sec” başlıklı bir minik pencere gelince Windows işletim sistemini kurulu olduğu surucuyu(genelde C: surucusudur) seciyoruz ve Tamam’a (OK) basıyoruz. “Disk Temizleme” başlıklı bir kucuk pencere belirecek ve tarama işlemi başlayacak. Bu işlem uzun surebilir. 7 - “Disk Temizleme : (C” Başlıklı bir pencere gelecek. Bu pencereden sadece aşağıda yazılanları secin Gecici Dosyalar Temporary Internet Files Geri Donuşum Kutusu ve Tamam’a (OK) basın. Tebrikler artık bu baş belasından kurtuldunuz. __________________