Windows Live Messenger 9.0 + Turkce Yama + Messenger Plus Live 4.50
WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail
- Windows Live Messenger 9.0 + Turkce Yama + Messenger Plus Live 4.50
-
26-09-2019, 17:44:56Windows Live Messenge 9.0 FİNAL + TURKCE YAMA + Messenger Plus Live 4.50 !!! Messenger’ı acıktan sonra hesabımızda cevrimici olmamız, normal’e gore biraz daha uzun suruyor. Zaten, acılışların uzun surebileceğini belirten bir ibare yerleştirmişler. Beta olduğunu unutmamak gerek. Oncelikle şunu soyleyeyim 8.5 surumu ile 9.0 surumu arasında nerdeyse hic bir fark yok gorunum olarak. Fakat duyduğuma gore, yazılımın alt yapısı değişmiş. Ozellik olarakta bir kac ufak ozellik eklenmiş. Bunlardan ilki Signature Sounds. Bu ozellik, messenger’da cevrimici olduğumuz zaman kontaklarımızın duyacağı sesi değiştirmemize olanak sağlıyor. İstersek onceden hazırlanmış olanlardan secebiliyor, istersek yeni bir ses atayabiliyoruz. Boylece messenger’ın standart cevrimici ses’ini ozelleştirmiş oluyoruz. Dilersek, sectiğimiz kişi icin cevrimici olma sesini de kapatabiliyoruz Aynı şekilde, kontaklarımıza istediğimiz sesi atayabiliyoruz. Boylece arkadaşımız cevrimici olduğunda, kendisi icin tanımladığımız sesi duyuyoruz. Diğer bir ozellik ise haraketli resimleri avatar olarak kullanabilme imkanı. Uzun sure, bir cok kullanıcı .gif formatında ki resimleri kullanmak icin 3.parti yazılımlar kullanarak messenger’a bazı avatarlar aktarıyolardı. Artık gerek kalmadı, messenger artık .gif uzantılı resimleride destekliyor. Diğer bir ufak ekleme Spam Rapor edebilmek. Kontaklarımızı engellerken, ayrıca Microsoft’a rapor edebiliyoruz. Rapor etme işlemleri, isimsiz olarak gercekleşiyor. Dikkatimi ceken diğer 1-2 ufak ekleme ise; kişisel iletimize yazdığımız adresler otomatik olarak bağlantıya donuşup tıklanabilmesi ve Messenger’da ki kontak guncellemelerini alabilmek icin arka plana Windows Live Contacts Server adında bir programcığın yerleşmesi. Ayrıca, yeni surumle beraber WLM 8.1 ile bir gelen iletinizin, avatarınızın, nickinizin otomatik olarak taşınması olayını isterseniz kapatabiliyorsunuz. Ote yandan, WLM 9.0 ile birlikte birden fazla video goruşmesi vs. yapılabileceğini duymuştum onceleri. Fakat deneme fırsatım pek olmadı. Zira, webcam bağlantısını kurulduğu zaman, goruşme kendini “session is expired” diyerek kapatıyor.Daha once duyduğum, fakat bir’den fazla bilgisayara şimdilik messenger 9.0′ı kuramadığım icin, farklı noktalardan messenger’da cevrim ici olmak ve mesajlaşma olayını deneyemedim. Daha once olmasını beklediğim başka bir olay olan Messenger API’si ile ilgili de herhangi bir şey gozume carpmadı. İlk 15 dakika’da ki izlenimlerim ve dikkatimi cekenler bunlar. Goruntusel bazda değişiklik olmadığı icin ekran goruntusu de koymadım. Bu surum ile messenger eklentisi olan Live Plus! ve Mess.be yaması şuan icin uyumlu değiller. İkisi icinde guncelleme de yakın bir zamanda gelir tahmin ediyorum ki. Wlm 9.0′ın ilk Beta’sı olduğunu duşunursek bir cok hatayla karşılaşmak normal. Bu hatalarda geribildirimler sayesinde giderilecek. Wlm 9.0′ın resmi olarak cıkması icin daha cok zaman var onumuzde. Cok ufak değişiklikler, eklemeler olabilir belki ileride. Bekleyip goreceğiz. DownLoad http://rapidshare.com/files/10097917..._By_aLpKuN.rar Alıntı. . .! __________________