İkinci dunya savaşı denildiğin de akla ilk gelen oyun, neden gunumuz savaşlarını konu alıyor. Eğer videoyu dikkatlice izlediyseniz, endişelerin yersiz olduğunu anlayacaksınız. Hele ki BF2 klonu benzetmelerine cok karşıyım... Videodaki animasyonlar alışık olduklarımızın cok otesinde... Bunun atmosfere katacağı etki inanılmaz duzeyde olacak sizi temin ederim... Yine dar sokak catışmaları,kum,toz ve duman eşliğinde hızlı catışmalar yani bildiğiniz CoD aksiyonu,uzerine boylesi animasyonlar... Aslında CoD 3 e yan gozlerle bakan biz PC oyuncuları, en azından son bir Nazi avına cıkmayı isterdik, istiyorduk da ama vatan haini oyunumuz, tarih değişikliği yaparak butun platformlardaki oyuncuları ters koşeye yatırdı... Belki Cod 4 yine ikinci dunya savaşı teması ile cıkacak olsa, daha iyi grafikler daha iyi animasyonlar eşliğinde, hayır diyemezdim... Daha icim rahat bekliyor olurdum. Ancak soylermisiniz ikinci dunya savaşında gormediğimiz şehir savaşmadığımız cephe kaldı mı? Seneryo desen zaten belli,ama yeni oyunun videosundan da anlaşılacağı gibi bu kez hem sağlam bir seneryo ,hemde de cok daha farklı mekanlarda savaşabileceğimiz ortamlar var..Kullanacağımız arac gerec yelpazesinden bahsetmeye bile gerek yok... Belki Cod sizin icin sadece multiplayer anlamına geliyordur. Senaryo benim icin onemli değil diyebilirsiniz..Bu kadar katı duşunecek olsam bile Cod serisini yapan takımın bize gunumuz savaşlarını sunuyor olmasından kendimi cok şanslı hissederdim ve oylede hissediyorum... Ayrıca dikkat edersiniz yeni tarih secimiyle Cod 4, turun dort gozle beklenen diğer mihenk taşlarından bir hamlede sıyrılmış oldu... Kimsenin Cod 4'u Medal of Honor yada Brother in Arms ile kolay kolay kıyaslayabileceğini sanmıyorum. Yine videoya donecek olursak (zaten donecek başka yer yok ) grafiklerinde cağ atladığını goruyoruz... Cevrede ki envai ceşit bitki ortusunden ziyade yuz cizimleri beni cok etkiledi.Partukul efektleride son derece goz alıcı, yıkılan duvarlar fırlayan parcalar. Hepsi tarih ne olursa olsun insanı savaşın icinde hissettirecek kadar guclu... Ayrıca gunumuz teknolojilerini kullanacak olmamızda serinin eski oyunlarına nazaran cok daha sert ve acımasız bir ortamda savaşacağımız anlamına geliyor..Video nun başında ve sonunda gorulen bay bıyık ın,ilk oyunlarda hic olmeyişinden şuphelenmiştim bu adam olumsuz mu diye... Belli ki oyle cunku arkadaş sapasağlam 1944 den 2007 lere gelebilmiş... Kendisini tebrik ediyor ve yanımızda savaşacak olmasından mutluluk duyuyoruz.. .Belki cok erken ama,kahve stoklamaya başlasak iyi olacak gibi... Bizi uzun sure uykusuz bırakacak bir oyun geliyor ALINTIDIR Oynamak İcin Sabırsızlanıyorum Cıkış Tarihleri PC Belli Değil PS3 Belli Değil X 360 Belli Değil __________________