İngiltere de bir gun bir karar acıklanır.Devlet erkanın da calışan herkesin okuma yazma bilmesi gerektiği kararı verilmiştir.Bu kriterlere uymayan sadece ve sadece 1 kişi bulunur.Oda bir kilise cancısıdır.Cancıya karar iletilir.Cancı okuma yazma oğrenmeyi kabul etmez.İstifa ederek,yıllardır duşunduğu TOBACO SHOP(tutun malzemeleri satan dukkan)u acmaya karar verir.Acar da bu dukkanı.İşler inanılmaz buyur.Zinzir dukkanlar acılır.Ama birgun yaşlı adam oğlunu gizli gizli Amerikan sigarası icerken yakalar.Oğlum neden İngiliz sigarası dururken Amerikan sigarası iciyorsun der?.Cocuk sebepleri anlatır.Adam o an dunyanın en iyi tutun işleme tesislerini kurmaya karar verir.Buyuk krediler kullanmak icin bankalara muracaat edilir.Birgun adamın malikanesinde toplanır banka mudurleri.Saatler gecer ama imzalar bir turlu atılmaz.Bankacılar neyi bekliyoruz der?..Yaşlı adam oğlumu der.Ama oğlu ucağı kacırdığı icin gelemez..Bankacılardan en kıdemli olanı adama baskı yapar imzlaması icin.Adam sonunda isyan eder.Benim okumam yazmam yok der..Okuyamadığım birşeyi nasıl imzalama mı beklersiniz der.Kimse inanmaz adamın okuma yazma bilmediğine.Araştırırlar hemen ve gercek ortaya cıkar.Koskoca iş adamı okuma yazma bilmemektedir......
Banka mudurlerinden biri hemen atılır ve şoyle der..
-''Siz okuma yazma bilmeden bu mertebeye geldiniz.Birde okur yazar olsaydınız kimbilir ne olurdunuz?''
Yaşlı adam derin bir ic gecirir ve şoyle der..

_''Eğer okuma yazma oğrenseydim KİLİSE CANCISI olacaktım''

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...