HAZIRLIYAN : DJ SONSUZLUK
DMSN nedir ? Dmsn java tabanlı bir messenger programıdır. Windows Msn'den daha gelişmiş onun illegal versiyonu da diyebiliriz. DMSN Messenger'ın ozellikleri nelerdir ? DMSN dediğim gibi ozellikleri bakımından W.Msn’den daha gelişmiştir, kısaca ozelliklerini anlatmak gerekirse : Mukemmel ozellikler : + Sizi listesinden silenleri veya listesine kabul etmeyenleri gosterir. + Sizi BLOCK yapanları hic bir program veya siteye gerek kalmadan kendi menusunde tarar ve gosterir. +Birisi sizin nickinizi tıkladığı anda ( kim bu diye bile olsa ) yazmadığı halde sayfayı acar ve bu kişi sizin avatar kontrolunuzu yapıyor diye uyarır. + Coklu adres girişi yapabilirsiniz, mesela aynı anda 10 adresinizi girer ve tek bir Msn uzerinden hepsini kontrol edebilirsiniz, 10 tane Msn Messenger kurulu gibi bu adreslerinizi kullanırsınız. + Offline olarak acılış yaparsınız ve oturum actığınızda sizi kimse goremez. + Engellediğiniz kişiye isterseniz sanki engellememiş gibi yazabilirsiniz, bu arada karşıda ki kullanıcı sizi OFFLINE olarak gorecektir. + Sizinle konuşurken sayfayı kapattığını veya aşağıya indirdiğini gorebilirsiniz ve kullanıcı sayfayı tekrar actığında size haber verir. + Bir cok kişi ile ayrı ayrı Msn sayfasından konuşmak yerine,tum konuştuklarınızı tek sayfada toplar. Yazışmak icin sadece yukarıdan nicki tıklamanız yeterli.(bkz. Mırc ) + İisterseniz kullanıcıların AVATAR'larını ( MSN RESMİ ) toplar, resimlerini kayıt eder ve sizin kullanmanızı sağlar. + Size mesaj gonderen kullanıcıya Online olduğunuzda otomatik mesaj yazar,. ornek : Dj Sonsuz şu anda online gibi.. + Konuşmaları kayıt eder ve bir başka bilgisayar kullanıcısının okumaması icin isterseniz bu konuşma kayıtlarına şifre koyar ( bkz. Plus2) + IP numaralarını gosterir,dosya gonderdiğinizde veya kabul ettiğinizde ip numarasını yine size gosterir. + Gunluk tutar,kim ne zaman online oldu,ne zaman size yazdı vs. gibi. + Screen Shot yapar, Masa ustunun veya Msn konuşma anının istediğiniz zaman fotoğrafını ceker. + MSN şekillerini kod kullanmadan seri şekilde yapmanız icin yan tarafta pencere acar,bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. + Kayıtlarınızı ve alınan dosyaları, sizin haricinizde bilgisayarınızı kullanan kişilerin ulaşamayacağı noktalara atar. + MSN butonlarını değiştirir ( Icons ozelliği). + Msn listenizi hafızaya alır, bunu dokuman olarak cıkarmanızı sağlar. + Konuşma anında ister Turkce karakter,ister İngilizce karakter kullanmanızı sağlar. + Bug yapmaz, sizi uğraştırmaz ( Outlook Express acıldığında Msn’ninde otomatik acılması gibi ) + Mesajlarınızı istediğiniz renk seceneğini kullanarak yazarsınız ( beyaz bile yazma ozelliği var ) + Konuşmaya kişi davet edebilir ve coklu goruşme ortamı yapabilirsiniz. + MSN şeklini tamamen değiştirir ( SKINS ozelliği). + Kesinlikle reklam yok ( bkz. Msn reklamları ) + Otomatik AWAY mesaj ozelliği: Karşı kullanıcının gormesini istediğiniz mesajı yazabiliyorsunuz ve hangi konumda yazmasını isterseniz ayarlıyorsunuz ( bkz. MSN Plus2 ) + Listenizdeki kullanıcıların isimlendirme ve guruplaştırma ozelliği + DMSN renklerini değiştirme ozelliği ( istediğiniz renkte arka plan,istediğiniz renkte kullanıcı isimleri ) + 10 ayrı oto mesaj girme ozelliği ve bunları hızlı tuş ozelliği ile butunleştirme ( ctrl+ 1 ,ctrl + 2 gibi ) +Konuşma penceresinin renklerini veya skinslerini degiştirebilirsiniz ( bkz. ICQ programında ki white pages ozelligi gibi. **DMSN eksi yonleri : *Kamera acma ve goruşme imkanınız yok maalesef. *Sesli goruşme imkanınız yok. *Java tabanlı olduğu icin setup dosyası buyuk. *Java tabanlı olduğu icin kapladığı alan biraz buyuk oluyor. ( ama kesinlikle sistemde yavaşlatma veya sisteme yuklenme soz konusu değil) DMSN Messenger programını nerden download edebilirim ? Aşağıdaki adreslerden download edebilirsiniz ( boyut 14Mb.’dır ) ALL WINDOWS V.1702 http://www.simtel.net/pub/dl/75846.html ftp://dmsn:[email protected]:5002.../NoVM/Setup.exe LINUX DMSN V.1702 ftp://dmsn:[email protected]:5002...ux/VM/Setup.bin ftp://dmsn:[email protected]/Linux/...0Java/Setup.bin ftp://dmsn:[email protected]:5002.../NoVM/Setup.bin ftp://dmsn:[email protected]/Linux/...0Java/Setup.bin [b]DMSN indirdim ve kurdum ama acılmıyor ? Bunun sebebi Msn adres istemesidir. Yapmanız gereken: Mail adresi ve Şifrenizi girdikten sonra al kısımlarda SERVER bolumunde bir şey yazmıyor ise, o bolume aynen şoyle yazın : messenger.hotmail.com:1863 bunu yazdıktan sonra bağlanacaktır. Not: Hotmail,yahoo,mynet vs. gibi daha bir cok mail serverını kabul etmektedir. Oturumumu actım şimdi hangi ayarları uygulamam gerekiyor ? Ben size standart yapacağınız ayarları yazıyorum ( bunları mutlaka uygulayın ) : DMSN Messenger uzerindeki ayarlar : + VIEW bolumunde *SHOW FRIENDS : By MSN name *CONTACT LIST : Sort on status *SHOW OFFLİNE CONTACS *OTHER : tabbed chat ve Show tooltips işaretli * Skins ve Icons secenekleri sizin zevkinize kalmış. + Options kısmı ( Actions kısmındaki degil ) *CHAT CONVERSATION : Show time in conversation ve Log convertions kısmı işaretli. *CONTACT LIST : Expand groups on login ve Show status in list kısmı işaretli. + A.OPTIONS bolumunde *Contact List : Show when someone removes me ve Check for blocking kısımları işaretli. MSN listenizdekilerin ayarı : Burada sadece yapmanız gerekenler bir nicki tıklayın ve VIEW kısmına basın ( Show His/Her avatar ) ve ( Show My Avatar ) kısımlarını işaretleyin… Biri ile yazışırken bazı yazılar cıkıyor bunlar nedemek ? Connection is established : Bu yazı yazdığınızda veya karşı kullanıcının sayfayı okuduğunda, actığında cıkan yazıdır. Bu yazınızın ona ilk ulaştığı andır. Session closed : Bu sizinle yazışırken sayfayı kapattığında cıkan yazıdır ( Bu durumda kişi sizinle olan konuşma penceresini kapatmıştır ) DMSN IP gosteriyor mu ? Evet karşınızdaki kullanıcıya dosya yollarken veya alırken ( dosya veri bilgisi pencerenin sol ust kısmındadır ) burada IP’si gozukur. DMSN'de IP gosteriyor dediniz,ama IP goremedim ben ? Eger dosya yollarsanız IP ve PORT'u şu şekilde goreceksiniz : Ornek : [17:47:30] has accepted the filetransfer. [17:47:37] Begun filetransfer to 62.29.74.15:3378. Siyah renkte gordugunuz 62.29.74.15:3378 IP numarasınır, 3378 ise PORT numarasıdır. Eğer dosya alırsanızda dmsn yazıştıgınız bolumde sol ust koşede dosya alım grafigini goreceksiniz burda IP ve Port yine aynı şekilde yazıcaktır. Bu ozellikler MSN PLUS 2 ile yapamıyormuyuz ? Hayır msn plus 2 bu ozelliklerin yarısını size verebilecektir,eğer boyle ozellikleri verebilseydi size 14MB. dosyayı onermezdim. MSN PLUS 2 yasaldır bu yuzden ip vs. gibi kullanıcının ozel bilgilerini verebilecek ozellikler yoktur. DMSN ise illegal'dir ve msn ile bir bagı yoktur,DMSN kullanıcıların onerileri uzerine JAVA tabanlı olarak hazırlanmıştır,yani senin,benim gibi kullanıcılar fikirlerini ortaya atmışlardır ve bunlar suzgecten gectikten sonra ortak bir program DMSN oluşturulmuştur. Full block check de 100/100 yapıyor ama alttaki tarama cubuğu %50 de kalıyor sebebi nedir ? Ornek : Listenizde 110 kişi var. Tamamlandıgında 110/110 Ve Done %50 olarak kalıcaktır. Burda sorun yok kısaca,eğer sizi engelliyen varsa 0 / 0 yazan yerlerde bu kişinin sıra numarasını bildirecek ve mail adresini yazacak,mesela 64 yazacak ( bu 64. kişinin sizi engelledigini gosterir ) NOT : Şu anlarda engelliyenleri gostermesinde sorun olabilir,server degiştiriyorlar devamlı olarak. Cunku MSN/HOTMAIL yasal olarak başvurmuş,bu gibi yontemleri takip ediyorlar ve yakaladıklarında siteden bunu kaldırmalarını istiyorlar ( bkz. www.mess.be ) sitesi,bu sitede block tarama bolumleri kapatıldı. User accounts kısmında kullandığım mailerin listesi oluştu fakat herhangi birini sectiğimde sağdaki login kısmı aktif olmuyor sadece edit aktif durumda bu yuzden her seferinde yeniden NEW MSN TAB login yapıyorum sebebi nedir ? Bunun sebebi giriş yaparken mail adresinizi ve şifrenizi save yapmamanızdan kaynaklanıyor,eğer save yapmıyorsanız manuel olarak NEW MSN TAB'ı tıklayıp login oluyorsunuz.(bkz. normal msn save yapılmamış giriş ) Eğer save yaparsanız DMSN'i tıkladıgınızda acılan ( girdiginiz mail adresleri bolumu ) burda save yapılmış adresinize tıklayıp LOGIN buttonu aktif olacak ve siz buna tıklıyarak AUTO giriş yapacaksınız. NOT : Bilgisayarınızı birden fazla kişi kullanıyorsa SAVE yapmanızı onermem bu sizin guvenliginiz icindir,sizden başkasınında kullandıgı bilgisayarda DMSN dahil hic bir siteyi vs. save yapmayın arkadaşlar. Problem! Dosyayı indirdim..tıkladım install anywhere başladı 100% geldi sonrası yok o ekran kayboldu.. neden kurulmuyor olabilir? Bunun sebebi FIREWALL kullanmanız veya Norton 2003/2004 gibi virus programları yuzunden kaynaklanmaktadır. Yapmanız gereken bu tur koruma programlarında NEW program seceneklerine girerek izin vermenizdir,aksi halde programın acılmasına dogal olarak cevap vermiyecektir. BLOCK yaptığım kullanıcı beni gorebilir mi ? Hayır DMSN kullanmıyorsa sizi yakalayamaz,ama siz onu block yapsanız bile isterseniz yazabilirsiniz. Block ( engelli ) olduğu halde, bu kullanıcı sizi offline olarak gorecek ama yazılarınız ona gidecek, o ada siz yazdıktan sonra yazabilecek. Birkac tane MSN adresimi acmak icin ne yapmalıyım ? Bunun icin FILE >>> Tabs >>> New MSN tab’a tıklamanız yeterli,ek bir sayfa daha acılacak Click to logon’a basın ve girişi yapın. Alt kısımda goreceğiniz MSN Kelebeklerine tıklayarak diğer adreslere geciş yapabilirsiniz. O adresi kapatmak icin ise yine FILE >>> tabs >>> Close current tab’ı tıklamanız yeterli veya ALL kısmını tıklarsanız hepsi kapanacaktır. Bu şekilde 10’dan fazla Msn adresinizi aynı anda kullanabilirsiniz. MSN’de oturumumu acarken beni kimse online gormesin istiyorum : Bunun icin yapmanız gereken ise, adresini ve şifrenizi girdiğinizde ONLINE yazan yeri tıklayın ve Invisinle seceneğine getirin. Kimse sizi online goremez veya başka istediğiniz bir konum secebilirsiniz. Konumunuzu değiştirmek icin Actions >>> Change Status kısmına gelin konumunuzu secin. Birini listeme eklemek icin ne yapmam gerekli ? Listenize birisini eklemek icin yapmanız gereken şunlar : Actions kısmına girin >>> Contacts >>> Add a contact Listemi gruplara ayırmak istiyorum Listenizdekileri gruplara ayırmak icin bunu uygulayın : Actions >>> Groups >> add a group Bu bolumden gerekli grup ayarlarını veya seceneklerini kullanabilirsiniz. Konuşma kayıtlarına ulaşmak icin ne yapmam gerekli ? Konuşma kayıtlarına kısa yoldan hemen ulaşabilirsiniz yapmanız gereken : Actions kısmına gelin >>> Open Log Directory’i tıklayın veya F6 tuşuna basın direk kayıtlara ulaşacaksınız. Aldıgım dosyalar nereye kaydediliyor ? DMSN listenizin olduğu kısma bir kere tıklayın ve F7 tuşuna basın direkt olarak dosyaların oldugu bolume gideceksiniz. Dosyaları “C:\Documents and Settings\ “ bolumunde Windows kullanıcı adınızın olduğu dosyanın icinde DMSN klasorune atar,ama dediğim gibi sadece F7 tuşuna basmanız yeterli.. Nickimi nasıl değiştirebilirim ? Nick ve bir cok uygulamayı değiştirmek icin yapmanız gereken : Actions kısmına girin >>> Options seceneğini tıklayın. DMSN’e AVATAR nasıl ekleniyor ? DMSN listenizin bulduğu bolumde OPTİONS kısmına girin ve “ Change background image “ seceneğine tıklayın. DMSN de Auto message ozelliğini nasıl kullanacağım ? Auto message MSN’de oldugu gibi manuel secenektir yani her girdiginizde bunu yapmanız gerekli. Bunun icin şu yolu uygulayın : A.Options kısmına girin >>> Autoresponse message kutusunu tıklayın >>> Change autoresponse message seceneğine tıklayın istediğiniz mesajı buraya yazın. Bu yol 1 kere mesaj yazar sadece ama devamlı olarak yazsın istiyorsanız Orneğin; bilgisayar başında değilseniz, size yazan kişi her ENTER tuşuna bastığında mesaj atma yolu : A.Options kısmına girin >>> Send auto message only once kutusunu tıklayın >>> Change autoresponse message seceneğine tıklayın istediğiniz mesajı buraya yazın. Beni listesine kabul etmeyenleri Block yapmak istiyorum. Ne yapmam gerekli ? Sizi listesine kabul etmeyen kullanıcıları otomatik block yapması icin yapmanız gerekenler : A.options kısımına girin >>> Contact List >>> Block unknown users seceneğini tıklayın. Not: Bunu her zaman secili durumda bırakmanızı onermem, farkındaysanız standart ayarlarda (kendim uyguladığım) bu ayarı secmenizi yazmadım. Hazır mesaj yontemi kullanmak istiyorum,kısa yollar kullanarak nasıl yaparım ? Kısa yollara hazır mesaj hazırlamak icin bu yolu uygulayın : A.Options >>> Shortkey >>> Burada ki CTRL + seceneklerine tıklayın ve mesajlarınızı yazın, artık kısayol sectiğiniz mesajlar bu şekilde uygulanacaktır ( ornek : ctrl+2 tıkladınız “ teşekkurler iyiyim,sen nasılsın ? “ gibi ) Listemdeki kullanıcıların nicklerini veya onlara takma isim,uyarı sesleri vs eklemek icin ne yapmalıyım ? Listenizde bulunan arkadaşlarınıza ( takma isim “ hatırlamanız icin “, onlar online olduğunda ozel sesler veya dosya vs. yollarken şu sesi cıkarsın diyorsanız aşağıdaki şekilde uygulayın : A.Options >>> Change Default user settings kısmına girin,burada DEFAULT ok işaretine tıklayın ayarlarını değiştirmek istediğiniz kullanıcıyı secin… Beni BLOCK edenleri ( engelliyenleri ) gormek istiyorum. Sizi block ( engelleyen ) edenleri gormek icin yapmanız gereken son derece basit, bu yontemi uygulayın : A.Actions kısımına girin >>> Full block Check secenegine tıklayın ve start’a basın. Mesela listenizde 100 Kişi offline durumda ( online konumunda olanları taramaz normal olarak ) START’a bastıgınızda 1/100 diye başlıyacak.Eğer engelleyen birisi varsa sizi o sayıda duracak ve sizi BLOCK yapmış yazacak,mesela 50. kişide durdu bu 50. kişi sizi engelliyen kişi anlamına gelir. Tamam dedikten sonra 100. kişiye kadar taramaya devam eder… NOT : Tarama bittiğinde STOP butonuna basmayın, acılan sayfayı kapatma ( X ) butonuna basın. Beni listesinden silenleri gormek istiyorum. Bu mumkun mu ? Evet DMSN’de yok yok nerdeyse ve bunlar cok kolay şekilde sunulmuş, Dediğim gibi program vs. gerektirmeden her yontemi uygulamanız mumkun. Sizi listesinden silenleri gormek icin bu yolu uygulayın : A.Actions >>>> Show info abount secenegine gelin >>>> fake friends’ı tıklayın sizi listesinden silenleri gosterecektir, bu kişilerin uzerine sağ tuş yapın ( bulduğu yerde ) silebilir veya block yapabilirsiniz. Asılsız adresleri ( illegal var olmayan adresleri ) gormem mumkun mu ? Evet bu kişileri gormeniz mumkun bunu uygulayın : A.Actions >>>> Show info abount seceneğine gelin >>>> Faked friends’ı tıklayın sizin listenizde ki illegal adresleri bulacaktır. Listemdeki kişilerin adreslerini saklamak istiyorum bunun icin ne yapmam gerekli ? Adresinizin calınması korkunuz varsa veya bu kişileri bir yerde kayıt etmek istiyorsanız eğer yapmanız gereken sadece : A.Actions >>>> Show info abount secenegine gelin >>>> MSN List’i tıklayın,acılan pencerede CTRL + A tuşlarına basın sağ tuş copy yapın. Artık listenizdeki tum kullanıcıları guvenli bir Not pad’in icine atabilir veya başka msn listenize aktarabilirsiniz. Screen Shot ozelliğini nasıl kullanacağım. Ayrıca bu dosyalar nereye kayıt ediliyor ? Bunun icin yapmanız gereken Konuşmanın veya başka bir şeyin screenshot’ını alacaksanız ( Netmeeting camera goruntusu de olabilir ) F12 tuşuna basmanız yeterli. Cekilen resme ulaşmak icin F8 tuşuna basmanız yeterli olacak,bu klasore ulaşmanız icin kısayol tuşudur. Eğer sadece yazıştığınız sayfanın screenshot’nı cekmek istiyorsanız yapmanız gereken yazışırken F5 butonuna basmanızdır. NOT: Resmi JPEG formatında ceker ve kesinlikle ne cekerseniz cekin buyuk alan kaplamaz ( ortalama max. Resim boyutu 135kb.’dır ) Kullanıcıların AVATARları nereye kayıt ediliyor ? Her kullanıcının sizinle konuşurken avatar( yani msn resmi ) kayıt edilir bunları isterseniz sizde dosyadan alıp kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken ise “C:\Documents and Settings\’e girin Windows kullanıcı adınıza tıklayın DMSN klasorunu actıgınızda AVATAR klasorunu goreceksiniz,hepsi burada toplanmaktadır. Bu kayıt ettiğim kullanıcılar ileride bir işime yarayacak mı ? Tabi ki işinize yarayacak, dediğim gibi Not pad dosyasına ekleyin kullanıcıları ve yeni aldığınız Msn adresinize onları da eklemek istiyorsanız şunu yapacaksınız : A.Actions >>> Import/Expoert lists secenegine gelin >>> Import MSN list’i tıklayın ve kayıt ettiğiniz kullanıcı dosyasını secin. İşte 100 kişi varsa listenizde, yeni adresinize de o 100 kişi hic uğraştırmadan eklenmiş oldu. DMSN’de konuşurken bir cok kullanıcı aynı sayfada goruluyor yazışırken bunları nasıl kullanacağım ? DMSN en guzel ozelliği de bu; yani MSN gibi her kullanıcı icin ayrı bir sayfa değil tek sayfa ozelliği sunmakta. Size yazan kullanıcının nicki kırmızı olacak bu sayfada,siz bu yanan nicke tıklayıp konuşmaya aynı sayfadan devam edeceksiniz. O kullanıcı sayfasını kapatmak icin yapmanız gereken onun bolumunde sayfanın ( X ) butonuna tıklamanız. Yazışma penceresinde bir İngiliz bayrağı var bu ne anlama geliyor ? Buraya tıkladığınızda Turkce karakterler, İngilizce karakterlerinin yerini alıyor ( ornek : O,Ğ,Ş,İ,C bayrağa tıkladığınızda kullanıcıya O,G,S,I,C olarak gidecektir. DMSN listemin olduğu yerde altta bir cubuk var bunun icinde kayıtlar var. Bunlar ne anlama geliyor ? DMSN listesinin ordaki kayıt cubuğu sizin ne zaman online olduğunuzu, kimlerle yazıştığınızı, kimler online oldu vs. gibi kayıtları anlık olarak tutmaktadır, her yeni oturumda sıfırlanacaktır. HAZIRLIYAN : DJ SONSUZLUK
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail
- DMSN Messenger hakkında herşey...