İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dunyaca unlu Fransız dergisi L'Ekspress'e roportaj verdi. "Yeni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, megapol İstanbul icin projelerini anlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iğneliyor" diyen dergi, "Benim zaferim bir uyarıdır" başlığını attı.
İmamoğlu'nun Fransız dergisine verdiği roportajda one cıkan noktalar ozetle şoyle:
[h=3]"İSTANBULLU DERS VERMİŞTİR"[/h] "16 milyon İstanbullu, tum guc sahiplerine, milletin iradesinin hice sayılmaması konusunda cok onemli bir ders vermiştir. 'Guc bende; her şey iki dudağımın arasında belirlenir, ben istersem yargı surecini de kendi bildiğim gibi işletirim' anlayışının gecerli olmadığını soyledi.
[h=3]"BU DA GUZEL BİR YENİLGİDİR"[/h] Eğer 23 Haziran secim sonuclarını bir yenilgi olarak goreceksek, halkın sesini duymayanların kapalı kulaklarının, korleşmiş vicdanların; adalet duygusunu yitirmiş olanların milyonlar tarafından sarsılması diye nitelemeliyiz. Bu da guzel bir yenilgidir. Umarız, bu sonuclar sadece İstanbul veya Turkiye'de değil, butun dunyada milletin iradesine engel olmaya calışanlara uyarı olur.
Bu başarı demokrasiyi, adaleti, ozgurluğu, milli iradeyi, 'beni yonetecekleri bir avuc değil, bizzat 16 milyon İstanbullu olarak ben belirlerim' diyen bir halkın kararlılığını gosterdi.
[h=3]CUMHURBAŞKANI RAKİBİM DEĞİL[/h] Sayın Cumhurbaşkanı benim rakibim değildi. Benim icin kendisi, bir partinin başkanı olmaktan cok, Cumhurbaşkanımızdır. Her zaman da soyledim, İstanbul'a Belediye Başkanlığı yapmış bir Cumhurbaşkanı ile cok keyifli calışacağız. Bu sozlerim hala gecerli. Yeniden secildikten hemen sonra goruşmek icin randevu istememin nedeni de bu anlayıştır. Bunlardan ote, elbette isterdim ki, Sayın Cumhurbaşkanı soz konusu yerel bir secim olduğu icin sahada pek gozukmese, adaylara eşit mesafede dursaydı; ama boyle olmadı. Secim yapıldı, halk da kararını verdi. Şimdi herkes kendisine gore bir sonuc cıkaracak, bir değerlendirme yapacak.