bn teknik lise makine bolumu mezunuyum.Hatta icinde makine bolumu var diye teknik liseyi tercih ettim.Makine ile baya bi ilgim var.Babamda bu mesleğin icinde ve nerdeyse 7 yaşından beri bu sektoru goruyorum, oğreniyorum bişeyler kapmaya calışıyorum.Yazları babama yardım ediyorum.Babamdan teknik resim hakkında birşeyler kapmaya calışıyorum.Kalıp tasarımları oğrenmeye calışıyorum.Yeni birşeyler nasıl oluştururum diye duşunuyorum.
Teknik lisede okudum.Bilgisayarda cizim yapmayı oğrendim.Teknik resimi geliştirdim.Kalıplar yaptık ki lisede oğrendiklerim dışarıda oğrendiklerimin yanında hicbişey..Universitede Autocad gibi cizim programları oğretilmesine rağmen bunları coktan oğrendik.Buraya kadar herşey tamam.
Geldik universite sınavına..Teknik lisede kultur dersleri verilsede yeterli derecede değil malesef.Sınava girdik bir puan aldık.Tabiki ODTU İTU gibi yerler cok cok zor oluyor bizim icin..Herhangi bi universiteye girdik.Fakat lise hayatında derslerine calışmış test cozmuş bioloji kimya falan filan. Cokta iyi bir puan yaptı ve ODTU İTU makineye girdi.Makine ile alakası sadece tercih zamanında makine muhendisliğini kodlamak olan biri mesleği ile icli dışlı olmuş, arkadaşları 6 saat ders işlerken o 9 saat saat demir işlemekten elleri nasırlaşmış, kir pas icinde mesleğin inceliklerini oğrenmeye calışan birinin onune gecmiş oluyor..
Ben mesleğimde ilerlemek bişeyler başarmak istiyorum.Arkadaşlarım bana sen zaten meslekle ic icesin herhangi bi uniye gir diploma al yeter kendini daha da geliştirirsin diyolar fakat benim icim rahat değil.
Benim merak ettiğim konu şu; bir muhendis işe alınırken hangi etkenlere bakılıyor universite ne kadar etkiliyor? İTU ODTU bitirenlerin onune nasıl gecebiliriz?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- ODTU İTU luyu gecmek?
-
06-09-2019, 15:07:58Kayıtlı Üye