1)-Fullmetal Alchemist 2 Turuoğaustu Gucler, Macera, Aksiyon, Drama (Fma serisinin 2. versiyonu olarak cıkıcak olan serinin 1. serinin manga konusuna daha bağlı olarak yapılacak olan yeni sezonu olduğu soyleniyor yeniden uyarlama tarzında birşey olucağı rivayeti var 4 Nisan civarında cıkıcağı soylenmekte benim de cok buyuk bir heyecan icinde beklediğim bir seri kendisi *-*) 2)Shangri-La Turu:Bilim Kurgu Tanıtım:21. yuzyılın ortalarında, global ısınma Tokyo’nun tropik bir şehre donuşmesine sebep olmuştur. Şehrin ısısını 5°C daha duşurebilmek adına Tokyo, Dunya’nın en buyuk orman-şehri olarak yeniden doğmuştur. Ancak yeni Atlas şehrine akın eden multecilere rağmen hala burada doğru duzgun yaşayabilecek kimse yoktur. Dahası hukumet karşıtı gerillalar, ormanlaşmayı durdurmaya calışmaktadır. 3)K-ON! Tanıtım:4 kız oğrencinin okullarındaki muzik grubunu kurtarmak adına bir grup kurmalrını konu alan bir anime fakat bu kızların hic birinin sesi iyi değil hicbiri herhangi bir ensturman calamıyor ve muzik kulakları yoktur. 4)Higashi no Eden Bolum sayısı: 11 Tanıtım:"Careless Monday(Dikkatsiz Pazartesi)" adı verilen terorist saldırıdan 3 ay sonra Saki Morimi, adlı genc bayan Amerika'ya yaptığı mevzuniyet gezisi sırasında, Beyaz Saray'ın dışında başı belaya girer ve Akira Takizawa adındaki hafızasını kaybetmiş, elinde sadece bir silah ve birde 8.200 yen stoklanmış cep telefonu olan gizemli bir adam tarafından kurtarılır 5)Guin Saga Turu:Aksiyon, Macera, Drama, Fantastik Tanıtım:HikÂye hafızasını kaybeden ve kafasından cıkaramadığı bir leopar maskesiyle gezmekte olan Guin isimli gizemli bir savaşcıya odaklanır. Savaşma icguduleri ve “Aurra” kelimesi dışında hicbir şey hatırlamayan Guin tehlike ve entrika dolu fantastik bir dunyada yol almaktadır. 6)Winter Sonata Turu:Drama, Romantizm Notlar:Guney Kore'de ve Japonya'da yayınlandığı donemde ve hala da cok beğenilen, bol odullu, aynı adlı diziden uyarlanacaktır. Dizi ulkemizde Kanal D'de "Sonsuz Aşk" adıyla gosterilmiştir. 7)Sengoku Basara Turu:Aksiyon, Macera Tanıtım:Japonya'nın meşhur "Sengoku" zamanlarında, tarihte yaşamış Oda Nobunaga, Takeda Shingen, Uesugi Kenshin, Chōsokabe Motochika, Tokugawa Ieyasu gibi gercek generallerden; Sanada Yukimura, Date Masamune, Nōhime, Mori Ranmaru gibi meşhur savaşcı kişiliklere kadar pek cok karakterin biraraya geldiği bir yapımdır. 8)Konnichiwa Anne (Before the Green Gables) Tur:Drama, Tarihi Tanıtım:Lucy Maud Montgomery’nin klasik romanından uyarlanan ve ulkemiz televizyonlarında da gosterilmiş olan Anne of the Green Gables (Akage no Anne) serisinin oncesini anlatan, Budge Wilson’ın Before Green Gables romanının anime uyarlamasıdır. Animenin adı, romanın Japonya’da yayınlanan adı olan “Konnichiwa Anne” (Hello, Anne) olarak geciyor. 9)Valkyria Chronicles Tur:Aksiyon, Drama Tanıtım:HikÂye 1930'ların Avrupasında, Gallia adlı bir ulkede gecer. Ragnite cevheri adlı cok guclu bir enerji kaynağının bolca bulunduğu Gallia, bu yuzden Doğu Avrupa İmparatorluğu İttifak birliklerinin saldırısına uğramıştır. Bu birlikler bir yandan da Atlantic Federasyonu ile savaş icindedir. Tum bunlar icinde bir grup Gallian uyruklu insan ayaklanarak istilaya karşı cıkacaktır... 10)Pandora Hearts (izlenmeye değer duran bir anime bence) Tur:Aksiyon, Fantastik, Doğaustu Gucler Tanıtım:Duke Evleri'nden birinin varisi olan Oz Bezarius, 15 yaşına basar. Babasının yokluğunda şimdiye kadarki hayatı zengin ve rahat gecmiştir. Fakat reşit oluşunun kutlanacağı torende tum bunlar değişir. Oz, anlayamadığı bir nedenden dolayı Abyss adlı karanlık bir hapishaneye yollanır. Buradan ise kan lekeli, siyah bir tavşan olan Alice adlı bir "zincir" tarafından kurtarılır ve onunla bir anlaşma yapar. Abyss'e duşuş nedeni, Alice faktorunun tum bunlarla bağlantısı ve Pandora adlı organizasyonun kendisinden ne istediği ise bundan boyle yavaş yavaş cozulmeye başlayacaktır... 11)Saki Tur:Drama, Okul, Spor Tanıtım:Miyanaga Saki mahjong’dan hoşlanmayan bir birinci sınıf oğrencisidir. Cocukluğundan beri her yılbaşı hediyesi parasını ailesinin mahjong oyununda kaybetmiştir. Oyunu kazanırsa ailesi uzulecek, kaybederse de parası gidecektir. Sonucta puanının her zaman artı/eksi sıfır kalacağı şekilde oynadığı bir yol geliştirir: Kazanacak kadar iyi değil ama kaybedecek kadar da kotu değil. Okulda ise eski bir arkadaşı tarafından mahjong kulubune suruklenen Saki, sevmediği halde ustalaştığı bu oyunun kulubunun de artık bir uyesidir. 12)Cross Game Tur:Komedi, Drama, Romantizm, Spor Tanıtım:Kitamura Koh’un ailesi spor malzemeleri satan bir dukkÂn işletmektedir. Bu yuzden Koh, dukkÂnın duzenli muşterilerinden olan Tsukishima Batting Center’ın sahipleri Tsukishima ailesini ve fertlerini (Ichiyo, Wakaba, Aoba ve Momiji) yıllardır yakından tanımaktadır. Cok uzun zamandır kendi kendine beysbol sopasıyla toplara vurma antrenmanları yaptığı icin son derece usta bir vurucu olmuştur ancak beysbolun herhangi bir kuralından haberi yoktur. Koh’dan bir yaş kucuk olan Tsukishima Aoba ise tam tersi usta bir oyuncudur. Koh’un sınıf arkadaşı Tsukishima Wakaba ise odan hoşlanmakta ve buyuyunce evlenmelerini istemektedir. Duzenli hayatlarındaki tum eğlence birden korkunc bir trajedi yaşanması sonucu sarsılacaktır. 4 yıl sonra Koh, antrenmanlarına devam etmiş ancak o zamandan beri bir beysbol oyununda yer almamıştır. Tekrar oynamaya başladığındaysa, bunca zamandır sakladığı gercek yeteneğini bilen insanların beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağı bir soru işaretidir. 13)Queen's Blade Tur:Aksiyon, Fantastik Tanıtım:Bir sonraki Kralice’yi sececek olan yarışma başlamak uzeredir. Secilen en guclu savaşcı yonetime gececek ve geleneklere gore ulkenin sınırlarını genişletecektir. 12 yaşından buyuk olması gereken yarışmacıların ayrıca insan hatta o ulkeden bile olmaması şarttır ve kurallar basittir: Rakibi oldurmeye izin vardır. Her turlu silah kullanılabilir. Rakibi hareketsiz kalan ya da kacan kişi galip ilan edilir. Bu dev organizasyon kristal bir kure ile tum krallığın izlemesi icin yayınlanmaktadır. 14)Hayate no Gotoku! 2 Tur: Komedi, Okul, Romantizm 15)Cobra rokunin no yushi (en cok buna hakan abi sevinicek gibi ama henuz animeyle ilgili bir bilgi girilmemiş) Tanıtım: Cobra uzay korsanı olarak bilinir fakat daha sonra yuzunu değiştirir ve hafızasını sildirerek monoton ve sıkıcı bir hayata sahip olur ama zamanla eski hatıralarını hatrlamaya başlar ve yeni maceralara atılır. 16)Rainbow - Nisha Rokubou no Shichinin Tanıtım:*1955 yılında gecen bu seri, Shio Islahevinde kalan 7 gencin hikayesini konu alır. Aşağılama ve işkencenin gunluk şeyler olduğu bu cehennemde mahsur kalan gencler karanlıklar arasında bir umut ışığı beklemektedirler. Bu hikayenin devamında, hayatta kalmak icin sergiledikleri cabayı ve birbirlerine muhtac oldukları bu dunyada nasıl hayatlarına devam ettiklerini goreceğiz 17)Asura Cryin' Tur:Aksiyon, Okul, Fantastik, Komedi Tanıtım:Bir zamanlar cocukluk arkadaşı olan bir hayaletin peşine takıldığı Tomoharu Natsume adlı bir gencin başından gecen maceralar anlatılmaktadır. 18)Hatsukoi Gentei. Tur: TV Serisi Tanıtım:Siz hic aşık oldunuz mu?Ortaokul oğrencisi Arihara Ayumi, iri yapılı ve tehditkÂr gorunumlu bir lise oğrencisi olan Zaitsu Misao’dan bir aşk mektubu alır. Cıkma teklifi ettiği Ayumi’yi takip etmeye başlayan Misao’nun duşmanları, gunun birinde Ayumi’yi kacırır. Fakat bu olay, Ayumi’nin aslında Misao’dan daha guclu olduğu sırrını ortaya cıkaracaktır. 19)07-Ghost Tur:Aksiyon, Fantastik, Drama, Komedi Tanıtım:Bir kole olan ve daha sonra askeri akademinin en iyi oğrencisi haline gelen Teito Klein, elle kontrol edilen Zaiphon adlı bir guce sahiptir. Mezuniyet sınavının ilk yarısında başarılı olur ancak ertesi gun tesadufen keşfettiği babasının katiline saldırınca Barsburg İmparatorluğu gucleri Teito’yu esir alır. Ellerinden kurtulan ama artık kacak bir suclu olan Teito, bir grup papaz tarafından bulunup uzaktaki bir kilisenin revirine kaldırılır. 7. bolgede yer alan bu kilise, imparatorluk askerlerinin yetki alanının dışında kalan kutsal bir alandadır. Burada Yedi Hayalet (Seven Ghosts) efsanesini oğrenmesinin yanında Teito kendisi, kilise ve İmparatorluk hakkında daha bircok gizemi keşfeder: Yıkılan Raggs krallığı ve Tanrı’nın gizemli taşı Mikhael’in Gozu (The Eye of Mikhael) ile bağlantısı olması ihtimali, O’nu imparatorluğun her zamankinden de buyuk bir hedefi haline getirmektedir. Şansına sığındığı kilise, efsanedeki Yedi Hayalet’in koruması altındadır. Bu “hayaletler” tam olarak nedir? Teito gecmişini oğrenebilecek ve intikamını almayı başarabilecek midir? 20)Tears to Tiara Tur:Aksiyon, Fantastik, Macera, Komedi Tanıtım:Gizemli bir gecmişe sahip olan Arawn, 1000 yıldır uyumaktadır. İnsanlar Arawn'a Şeytan Kral adını takarak uyanışının Dunya'yı yok edeceği soylerken, perilerin ırkı Arawn'a tapmaktadır. Gunun birinde ise bu "Şeytan Kral", Rhiannon adlı bir kız tarafından uyandırılır. Aslında Arawn, oldukca kendini beğenmiş, guzel kadın -ozellikle de peri- mıknatısı, kendine guveni son safhada ve Rhiannon'un erkek kardeşi Arthur'un canını sıkmaya bayılan bir adamdır. Babasının intikamı icin White Spirit'in peşinde olan Arthur ise yetenekli ama cok aceleci bir genctir. Arawn'a duygusal olarak bağlanan Rhiannon, onlarla birlikte bir yolculuğa cıkar... 21)Hanasekeru seishounen Tanıtım:Kucuk bir orta-doğu kasabasında donen ve politik gizemler taşıyan bu hikaye, guclu bir fabrikatorun kızını evlendirmek icin sectiği 3 aday secmesiyle başlar. Adaylar kızımızın hayatına girer, sahip oldukları emsalsizliklerle onu etkiler, ve hepside karşıkonulamaz bir izlenim bırakırlar. 22)Shinkyoku Soukai Polyphonica Crimson S Tur:Fantastik, Romantizm Tanıtım:İnsanlar, cok nadiren ortaya cıkan perilerin mucizelerine inanmakta; periler ise onların caldığı ozel bir muzikle cisimleşebilmekte ve hayatta kalabilmektedirler. Bu perilerin gucleri ise Dantist denen saygın ve ozel muzisyenler tarafından yonlendirilmektedir. Coğu peri hic ortaya cıkmazken bazısının gucu insan ya da hayvan formunda cisimlenebilecek kadar fazladır ve boylece onların arasında huzurla yaşayabilirler. 23)Kiniro no corda Tanıtım:Ozel bir muzik okulunda, Hiro kucuk bir peri gorur. Ertesi gun ise, hic bir enstruman calmamasına rağmen Hiro'nun adı katılımcılar arasında olduğu anons edilir. Hiro'ya peri tarafından herhangi birinin bile kolaylıkla calabileceği sihirli bir keman verilir . Ve istemediği halde akranlarının on yargılarıyla yuzleşmek icin yarışmaya katılır 24)Tayatuma (Adult bir oyundan uyarlamaymış) 25)BASQUASH Notlar: Kawamori Shouji'nin (Macross) uzerinde calıştığı belirtilen yeni bir projedir ancak anime olup olmadığı konusunda şu anda kesin bir bilgi yoktur. Yapımın resmi web sitesindeki sayac sıfırlandığında detayların acıklanması beklenmektedir. 26)Fight Ippatsu!- Juuden-Chan! Tur: Komedi, Bilim Kurgu, Ecchi Tanıtım:Paralel bir dunyadan olan Plug isimli bir kız, bir tur Juuden-chan'dır: Şansları tukenmiş, mutsuz insanları "şarj ederek" gittiği her yere neşe sacan ilginc bir varlık! 27)Bakugan Tanıtım:Dunyanın pek cok yerinde, farklı boyutlardan yaratıklar cağırabilen gizemli kartlar cocukların onunde belirmektedir. Dan adlı bir cocuk Drago adındaki bir kartın gucunu serbest bıraktığı zaman, iki dunyanında dengesini bozup tum insanlığın sonunu getirebilecek alternatif bir boyuta cekilir 28)Metal fight beyblade 29)Manichi-Kaa-san Tanıtım:"Everyday Mom(Turkcesi Tipik Anne'dir)" Rieko Saibara yapımı komik bir hikayedir. Mainichi KÂsan Saibara'nın ailesi ve iki cocuğuyla yaşadığı gunluk komik deneyimlerini anlatır 30)Jewel PetS 31)Phantom ~Requiem for the Phantom Turu:Aksiyon, drama Tanıtım:*Amerika'nın arka sokaklarında, mafya liderleri birer birer suikastlere kurban gitmektedirler. Bu olayların arkasında, "Inferno" adlı gizli bir organizasyonun en guclu suikasticisi "Phantom" un olduğu sanılmaktadır. Bir gun Amerika'da yalnız başına yolculuk eden bir cocuk bu olaylardan birine tanık olur ve Phantomla karşılaşır. Phantom'un Ein adlı bir kız olduğu ortaya cıkar ve bu kız Bizim gezgin cocukla aynı yaştadır! Cocuk, gecmişe dair hic bir şey hatırlamayan Phantom tarafından eğitilir. Ardındanda ileriki zamanlarda organizasyonun 1 numaralı suikastcisi olur . . . 32)Natsu No Arashi! Tur: Bilim Kurgu, Romantizm, Komedi Tanıtım:Eski bir kasaba kahve dukkanında Hajime Yasaka adlı bir genc, kendinden buyuk Sayoko "Arashi" Arashiyama adlı liseli bir kızla karşılaşır. Arashi, Hajime’nin bir yaz tatili sırasında tesadufen oğreneceği bir sırra sahiptir ve o andan itibaren unutulmaz bir yaz macerası başlar… 33)Sugar Bunnies
Not:Anime Sitelerinde Gezerken Rastladım Emek veren arkadasa tesekkurler Oneri İstiyenlere 1'e 1