Anime izlemek insana ne kazandırır? Gecenlerde oturdum , İcimden birşeyler yazasım geldi .’’Ne yazayım? Ne yazayım ben..’’ Duşunceler bu yonlu olunca aklıma anime insanlara neler kazandırır , neler katar kucuk bir makale yazayım dedim.Oncellikli amacım yeni anime-sever arkadaşlarımıza eğer bu işe gonul vereceklerse ve bunu kendilerine bir ‘’yaşam tarzı’’ olarak adayacaklarsa bilmeleri gereken şeyleri ufakca listelemek istedim.Evet yavaş , yavaş okuyucunun sinirini bozmadan yazıma başlamak istiyorum..inşallah duygularınıza tercuman olurum .. Anime aslında icten ice olduğumuz bir kavram .Oncellikle bunu bilmeliyiz cunku bazı arkadaşlarımız sanki bunu kendisi icat etmiş gibi boburleniyorlar aslında hoş bir şey fakat fazlası kişiler arası kavgaya sebep olabiliyor.İcten, ice bahsettiğim şey tam olarak kucukluğumuzden beri bunu tanımamız.Tabi onceleri cocuk olduğumuz icin bunu bir nevi cocuk film olarak algılıyorduk veya bir unutkanlık hakimdi diyelim.Bir cok arkadaşımdan benzer konuşmaların kanaatinde bunu yazıyorum. Arkadaşlar.Mesela ‘’Yahu ben bu animeyi hatırlıyorum sanki..Evet..evet . Bunu kucukken izlemiştim hatırlıyorum! ‘’.Burada sebepsiz bir huzun sizi boğuyor değil mi? En azından bana hissettirdikleri bu yonde. Arkadaşlık cevresi cok guzel bir duygudur.Mesela ozelikle facebook- twitter vb sosyal paylaşım sitelerinde boyumuzdan cok animer var . Cinlisi-turku-almanı vb . Tabi bu bizi mutlu ediyor. Mesela ben kocaelide oturuyorum ve turkiyenin dort bir yanında oturan bir cok animer tanıyorum. Peki asıl soru .. ‘’Gercekten tanıyormuyum?’’ Arkadaşlar ben bir psikolog veya ruh bilmem ne uzmanı değilim acıkcası.Fakat bu konuda bildiğim iki şey mevcut Birinci olarak ; İstediğiniz bir arkadaşla tanışmanız oldukca kolay. Nerede oturduğu pek onemli değil. Nasıl olsa bir sure sonra zevkleriniz ,ortak noktalarınız,idealleriniz tutuşuyor ve bir bakmışınız arkadaşlıktan ote dostuklarınız oluşuyor.Gercekten sizi real hayattaki arkadaşlarınızdan iyi anlayabiliyorlar.Butun dertlerinizi korkmaksızın anlayacaklarını bildiğiniz icin anlatabilir dertlerinizi paylaşabilirsiniz. İkincisi olarak;İnternet ortamı olduğu icin kişilerin ne denli durust olduğunu bilemeyiz .Kimisi size yalan soyler , kimisi boyundan buyuk hikayeler anlatır . Bunu kotu yanı ise bu guzel dostukların boyle basit yalanlarla bir gunde bitebilmesi .. Yani bağlam olarak anime izlemek sizin seciminize gore iyi veya kotu bir arkadaşlık ortamı sunuyor. Ve ek olarak; Gercek sohbet mevcut , mesela gercekten bir şeyin ustune saatlerce tartışabiliriz . Cunku anime izleyenlerin %89u dinlemeyi ve izlemeyi seven bir kesim. Bu yuzden bu topluluğumuzda keskin ve yaratıcı genc fikirler ortaya cıkıyor. Bu kısmı internet – real ortamdaki goruşlerimin kısmıydı. Şimdi gelelim anime izlemenin ruhen ve sosyal olarak bize kazandırdığı etkenlere.. Bunu maddeler halinde yazarsam daha ayırt edici olur sanırım; 1-) Gorgu yeteneğiniz genişler . Or; Duzensiz bir sokakta yuruyorsunuz ve bu sizin hemen canınızı sıkmaya başlar. 2-)Edebi yonden kendinize bir pay cıkarırsınız.Or; Bir anime izlediniz . Anime size seri boyunca bir cok duygu yaşattı ve siz o butun duyguları icinize aldınız.Unutmayın her anime yeni bir dunya ve o dunya’da icinde bir cok yeni kavram taşır. 3-)Hızlı gelişme. Or;Anime izlemek insanın akıl yaşını buyuttur. Mesela bir cok animer kendini okul arkadaşlarından farklı gorur ve oyle hisseder hatta bazen donup icinden’’Ulan bunlar nasıl boyle davranabiliyorlar .İyiki boyle bir kaderim varmışta boyle bir kişiliğe sahip değilmişim’’dediğiniz mutlaka olmuştur.Bu bizi sevindirebilecek bir etken .Bir yandanda sizi anlamadıkları icin uzucu . 4-)Arkadaşlarınızı guzel repliklerle etkileyebilirsiniz . Or; Demek istediğim okula gidipte sınıfın ortasında ‘’bankai’’demeniz değil . Bu cok sacma ve itici olurdu sanırım . Animeler edebi eserlerdir .Mutlaka sizin hayatınızı yeniden şekillendirecek sozler bulacaksınızdır. Bir tane ben yazmak istiyorum. Herkezin hayallerini taşıyan ağacın diğer yanında, bir gokkuşağı yukselir gokyuzune.. Mutluluk,Gokkuşağı koprusunun diğer tarafında durur. Başından beri ,bizi atmak isteyen o kaygan yolu gecmek cesaret ister.. Rainbow 5-)Anime karakterleri gibi taklitler yapabilirsiniz . Bu cidden arkadaşlarınızın neşelerini yerine getirir . Bir deneyin derim! Boyle sırala sırala listenin sonu gelmez .Bazı şeyleri yazılarla anlatamayız. Zaten bir animer iseniz bunun ne olduğunu ve size ne kattığını ruhunuzun icinde bir delik gibi hissedebiliyorsunuzdur umarım. Kısaca duzinelerce reklam afişi asılmış bir sokaktaymışsınız gibi hissedebilirsiniz...Bu gercekten bir hobi değil. Bu gercekten bir uğraş değil , bu gercekten var olan bir şey değil. Bu gercekte olan bir ‘’YAŞAM TARZI ‘’. Onumuzdeki gunlerde, ilerleyen senelerde umarım bu anime-genclik platformumuz bumbuyuk bir aile oluverir .. 6-)Sizle dalga gecenleri dovebilirsiniz. Tamam bu şaka kısmı .Yok yahu ne şakası efendim . Bu konuda sadece ben sinirli değilim sanırım değil mi? Sınıftan biri geliyor ve sen bu cizgi filmlerimi izliyon lan bebekmisin? diyor.ve siz karnının ortasına bir yumruk patlatmak istiyorsunuz biliyorum. İşte şimdi ban-kai deme zamanı .Aman aman işlerini tek vuruşta bitirin Son olarak ; 7-)Hedef Belirleme Coğu animede Ana karakterin bir hedefi vardır ve onun peşini asla bırakmaz One Piece Ve Naruto bunların başlıcalarıdır bu gibi animeler bizi motive eder One piece'de Lufyy Korsan kralı olmak ister Naruto Hokagelik icin can atıyordur ve hic bir zaman bu Hedeflerinden Vazgecmezler Arkdaslar gunumuz Turkiyesinin %90'ı Animeye bebe cizgi filmi diyor fakat anime bambaşka bi dunya eğer anlatmak isterdim fakat anlatılmıor yapcak bişe yok yaşanır ancak Benim cok beğendiyim ve ilk başta başladığım High School Of The Dead Animesinin Trailerini Gostermek istedim http://www.youtube.com/watch?v=i7Ij0Jy_k1w =} Mutlaka izle Devamı: HOTD un devamı ilk bolum Yazarı; Ad Yavuz yılmaz http://www.facebook.com/dussel.yazar Not: ALINTIDIR __________________