RUROİNİ KENSHİN Bundan 140-150 yıl oncesi olan Meiji Restorasyonu doneminde Japonya 'da gecen bir hikayeye sahip olan bu manga serisi her yonden beni oldukca etkiledi. Hem anime hemde film olarak izlediğim bu seri gelmiş gecmiş en iyi manga diyebilirim. Sizde izlediğiniz ve takip ettiğinizde ne kadar harika olduğunu goreceksiniz. Ancak daha kısa sureli ve daha etkileyici olan film versiyonunu ve iceriğini ayrıca videolarıyla beraber sizlere aktardıktan sonra duygularımı ve neden bu seriyi beğendiğimi acıklamak istiyorum. Serinin beyaz perdeye aktarılmış ve tamamlanmış 3 filmi vardır. Bu filmlerden ilki 2012 'de sonuncusu ise 2014 'te yayımlandı. 2014 yılının başında ve sonunda 2 tne film ile aynı yılda iki buyuk heyean yaratmıştır bende. Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan Bize karakterimizi tanıttıktan sonra olay orgusune gecen bu filmde Himura Kenshin efsanevi suikastci lakabının ızdırabını cekmektedir ve gezgin olmuştur. yardıma muhtac insanlara yardım etmek icin yola koyulmuştur. Bu arada Kaoru ile tanışmış ve ona bir nevi aşık olmuştur. Ancak hala gecmişinin peşini bırakmaması onun muthiş aksiyonlara girmesini sağlamaktadır. Ve kendi lakabını kullanarak ceşitli kişileri olduren birisinin peşine duşme kararı almıştır. Rurôni Kenshin: Kyôto taika-hen Meiji hukumetinin Shishio 'ya karşı korunmaya ihtiyacı vardır. Hain emeller uzerine koşan Shishio hukumetin gecmişte kendisine yaptığının ocunu almak istemektedir. Ve Kyoto 'ya yapacağı şaşırtma hamlesiyle bu filmi sonlandırmaktadır. Bu filmde başlarda bize Shishio 'yu tanıtıyorlar ancak adam 10 bıcak darbesi yiyor. Uzerine yakıyorlar ancak kar yağdı diye kurtuluyor. Buarada cok inandırıcı gelmemişti bana ve seri boyunca en sacma kısımdı ilk, tek ve son kısım... Rurôni Kenshin: Densetsu no saigo-hen Serinin son filmi olan bu filmde harika şeyler oluyor. Japonya kenarına bir gemi cıkartan Shishio katliamlarına başlıyor. Hukumet ise Kenshin 'den yardım istiyor. Sonunda vucudu cok fazla dayanamayan Shishio oluyor ancak Kenshin 'in hocası ile tanışması falan gercekleşiyor. Cok kaliteli bir bitiş olmuş. Daha fazla SPOİLER vermemek icin geri cekiliyorum. İzleyecek olanlarıda duşunelim hani, değil mi? Gelelim bana... Ben herşeyden once bu manga - anime -film serisinin hayranı olmamdaki bir numaralı etkenin film icerisindeki efektler ve harika konudan olduğunu duşunuyorum. Duşunuyorum cunku etkilenecek o kadar cok şey var ki... Bu harika seride komedi unsuru olarak barınan karakterler, aşkın savaşa galip gelmesini anlatan karakterler ve sert tavırlı aksiyon dolu karakterlere yer verilmiş. Bir cok duyguyu bize yaşatan bu seride verilmek istenen başlıca oğut vatanın icin bile olsa oldurme bayılt yeter. Hadi spoiler vereyim son kez : Hiura Kenshin daha once bircok kişiyi oldurmuş ve pişmanlık duymuştur. Bu yuzden ustası ona arkası keskin kılıc vermiştir. Yani keskin tarafı ters. Kılıcın adı : SAKABATO. Seri 95 bolumden oluşuyor. Film ise 3 tane. Teşekkurler