Turkiye ile ticari ilişkileri olan Hollandalı İş Adamı Maxwell Ifeanyi ihtida toreni ile Musluman oldu.
Aslen Nijerya uyruklu olan fakat Hollanda'da yaşayan İş adamı Maxwell Ifeanyi, 2 sene once ticaret amaclı olarak Turkiye'ye geldi. Kayseri'li İş Adamı Adem Dincarslan ile tanıştıktan sonra Muslumanlığı 2 sene boyunca araştıran Hollandalı Maxwell Ifeanyi, İslam dininin guzelliklerini anladığını soyleyerek bugun Kayseri İl Muftuluğunde İl Muftusu Prof. Dr. Şahin Guven'in eşliğinde ihtida toreni ile Musluman olarak, Cuma Reyyan ismini aldı.

[h=3]"MUSLUMAN OLMAK İSTEDİĞİNİ BİZE ULAŞTIRDI"[/h] 4 yıldır 20'nin uzerinde ihtida toreni yaptıklarını soyleyen Kayseri İl Muftusu Prof. Dr. Şahin Guven, "Kayseri İl Muftuluğu olarak, bir ihtida toreni ile karşınızdayız. 4 yıldır burada 20'nin uzerinde ihtida merasimleri gercekleştirdik. Dun bizlere verilen bilgi ile burada Hollanda vatandaşı olan Maxwell bey, Musluman olmak istediğini bizlere ulaştırdı. Bizler de bununla ilgili olarak bir program yapalım istedik. Maxwell bey aslen Nijeryalı ancak Hollanda vatandaşı olarak yaşıyor. Turkiye ile ozellikle Kayseri ile ticaret yapıyor. Bu sebeple surekli olarak Turkiye'ye gelip giderken, insanların tavır ve davranışlarından, Muslumanların ahlakından etkilendiği icin İslam'la ilgili araştırmalara başlıyor. Bu araştırmalar neticesinde ve ozellikle iş adamlarımızın da desteği ile İslam dini hakkında bilgiler ediniyor. 2 yıldır araştırmalar yapan, duşunen ve bunun sonucunda ben de Musluman olmak istiyorum diyen bir arkadaşımız kendisi" dedi.

İş Adamı Adem Dincarslan da bugunun belki en guzel gunu olabileceğini ve bu guzel duygularını da Şahin Guven ve Cuma Reyyan ile paylaştıklarını belirtti.
[h=3]"MUSLUMAN OLMALIYIM DİYE KARAR VERDİM"[/h] İslam dinini secerek Musluman olan Cuma Reyyan, "Adem bey ile tanıştıktan ve beraber zaman gecirmeye başladıktan sonra İslam dininin guzelliklerini anladım ve ben de Musluman olmalıyım diye karar verdim" ifadelerinde bulundu.
İhtida toreninde İl Muftusu Şahin Guven, Adem Reyyan'a hem İngilizce hem de Arapca tercumeli Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: İHA