arkadaşlar buraya normalde boyle bir konu acmayacaktım ama biraz tepki gorunce acmak durumunda kaldım. programcılık birikimimi programlama ile ilgili sorunu olan arkadaşlara yardımcı olarak değerlendirmek istiyorum. bu yuzden tum foruma bana gelen tepkiyle ilgili iki soru sormak istiyorum.
basit sorunların cozumunde internete hepimiz başvuruyoruz ve sonucta belli class veya componentleri kullanıyoruz. fakat bu alıntılar tum programın alıntı olması manasına gelmiyor bence. şimdi sormak istediğim birinci soru şu:
programın herhangi bir satırı veya icindeki bir class alıntı olsa bile sizce bu tum programın alıntı olduğu manasına gelir mi ?
ikinci sorum ise program icinde kullanılan bir class'ın kullanımının gosterilmesi icin giriş ve cıkış rutinlerinin karışık kullanılması durumunda yani printf, scanf, cin, cout gibi fonksiyonların karışık kullanılmasıyla dev c++ sorunsuz sonuc verirken visual studio bunu yapamıyor. bu durumda benim visual studio kurmam mı gerekir ve ben bunu yaptığım icin zararlı bir iş yapmış olurmuyum sizce ?
NOT:
pascal ve delphi forumlarında herhangi bir sorun yaşamadım ve kimseden tepki almadım cunku burada standartlar bellidir. orneğin turbo pascal 7 artık standart olmuş bir derleyicidir. fakat C/C++ forumlarında visual studio, dev c++, turbo c gibi cok ceşitli derleyiciler birbirini desteklemeyen davranışlar gosteriyor. en basitinden clrscr() komutu, system("cls") tarzı kullanılabiliyor. bu kullanımda linuxda calışmıyor.
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazýlým
- Android & IOS Uygulama Geliþtirme
- c/c++ sorularını cevaplamanın standart bir yolu varmıdır?