Merhaba C ile yazmak istediğim programda clrscr() fonksiyonunu kullanamıyorum. Derleme işleminde conio.h kutuphanesini tanımadığını soyluyor derleyici.
Programı linuxda gcc derleyicisi ile derlemeye calıştım.
----------------------------------
********** Sorunu cozdum. #include kutuphanesini ekleyip
system("clear"); ile linuxda cozdum olayı. Lakin aklıma takılan başka şeylerde var. Mesela ben linuxda bu kaynak kodu calıştırdım. Sorunsuz bir şekilde. Windowsda derlemek istediğimde sorun cıkarmı ? Sorun cıkmazsa ne ala. Eğer cıkarsa bazı şeyleri değiştirmem kacınılmaz. Peki ben kucuk programlarda sorun olmuyorda biraz daha geniş kapsamlı yazdığımda bu kodun gidişatını yada kullandığım bircok şeyi değiştirmeme sebep olabilirmi ? Bir yerde okuduğumda posix standartları varmış ve gcc ile derlediğime gore api kullanmadığım surece cok fazla birşey değiştirmem gerekir mi ?

En son olarakda ben bu kodlar bir txt editoru ve terminalden yazıyorum. IDE kullanmıyorum. GCC derleyicisi ve txt editor ile cunku linuxda terminal komutlarını oğrenmeye calışıyorum hem bana pratik oluyor sık sık onu kullanarak. Ben bu derleyicime bazı başlık dosyaları eklemek istesem derleyicinin hangi dizinine eklemem gerek veya bu başlık dosyalarını nerede bulabilirim. İndirip heralde #include olarakda ekleyebilirim herhalde ? MEsela conio.h tanımıyor. Ben eklemek istesem yada buna benzer birşey diyelim ? socket programlama icin vs.