katıldığım bir C kursunu size onereyim dedim.İşletim sistemi yazmak icin bence temel adım.Karar size kalmış.Kurs iceriği

C windows API
Windows sistemlerinin genel ozellikleri.
Temel bir Windows programının organizasyonu.
Mesaj donguleri ve pencere fonksiyonları.
Mesajların işlenmesi.
Klavye ve farenin kontrolu.
Ust ve alt pencereler (parent – child windows).
Kaynakların (resource) yaratılması ve kullanılması.
Temel Windows kontollerinin kullanılması.
Dialog Pencereleri ile işlemler.
Grafik cizimleri.
Dinamik kutuphanler.
Clipboard kullanımı.
Altişlemli calışmalar (multithreading).
Yazıcının kontrolu.
Sisteme ilişkin fonksiyonlar.

Bu kursa gitmenin iki amacı olabilir.

1-C dilini gercekten geliştirmek, MFC icin de sana cok guzel bir giriş olur.

2-İş başvurularında sana inanılmaz referans olur.Cunku genelde bilgisayar şirketleri barkod otomasyonlarına, depo ve market otomasyonlarına yoneldiler.C Windows API bilgisi ile cok kaliteli ve belleği cok verimli kullanan programlar yazarsın ve otomasyon programlarının server tarafı icin en uygun dil C dilidir.

Bu kursta oğrendiklerimle, Embedded Visual C++ 4.0 ortamında PocketPC'ler icin kod geliştiriyorum, mobil cihazları ve barkod cihazlarını programlamada bana cok şey katıyor.

API fonksiyonları zaten işletim sistemi fonksiyonları.Ama sen işletim sistemi fonk. cağırarak cihazlara hukmedersin.Orneğin Mobil cihaza gelen bir mesajı kuyruktan silerek o tuşu kilitleyebilirsin.

Bir de mobil cihazların belleği PClerdeki gibi cok yuksek değil verimli kullanmak onemli.C en uygun değil.

Windows API'de yazdığın kodlarda işletim sistemi fonk. cağırdığın icin sonraki windows surumlerinde de yazdığın kodlar calışabilir.

Başvuru icin;
http://www.csystem.org/display_course.php?id=18
yukarıdaki linke giriniz.