Merhabalar.

Sormak istediğim aslında basit birşey fakat ne kadar araştırırsam araştırayım istediğim şeyi bulamadım. Sanırım yanlış anahtar kelime kullanıyorum her ne ise. Varsayalım ki html kodlarıyla textarea ve buton oluşturdum. Bu textarea ya girilen veriyi butona basıldığı zaman bir değişkene aktarmak istiyorum ama bu işlemi c++ ile yapmam lazım. Sorum bu fakat işin detayına girmek gerekirse şoyle bir durum var ;

Esp 8266 diye bir wifi modul var ve bu wifi modulu arduino IDE ustunden c++ ile programlayabiliyorsunuz. Tahmin ettiğiniz uzere kendisi bir wifi modul olduğu icin internete bağlanıp ip adresi alabiliyor ve tarayıcıdan o ip adresine girdiğinizde eğer html kodları ile bir web sayfası tasarlıyıp arduino IDE ile script i icine attıysanız karşınıza o web sitesi cıkıyor. Bu modulu programlarken enduser olarak programlamayı amaclıyorum. Yani kullanıcı, esp8266 ya enerjiyi verdiğinde AP (access point) modunda başlıyacak ve bilgisayarından direk esp8266 ya bağlanabilecek. Bu aşamadan sonra tarayıcıdan esp8266 nın ip adresine giricek ve karşısına esp8266 nın hangi wifi ye bağlanıcağını sectiği şfiresini girdiği ve ceşitli ayarlamalar yaptığı bir sayfa cıkacak. Benim o wifi adı ve şifresini c++ ile cekmem gerek cunku esp8266 nın wifi bağlanma ayarlarını bir tek c++ ile yapabiliyorum.

Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler..