1- Acılan konuların kesinlikle programlamayla alakası olması gerekmektedir. Yazdığınız bir programın kaynak kodlarını veya algoritmasını vermeyecekseniz Program Download Merkezi bolumunde paylaşınız. Kaynak kodları veya algoritması verilmeyen konular kilitlenecektir.

2- Konu başlıkları, konu icerik hakkında bilgi icermelidir. "Lutfen bakın, acil yardım.. , programladan anlayan baksın, X dilini bilenler yardım, odevim var yardım" gibi konu başlıkları yerine konu hakkında bilgi veren kısa bir başlık kullanılmalıdır. Bu tarz başlığa sahip olan konular iceriğe bakılmaksızın kilitlenecektir.

3- Her programlama dili icin alt forumlarımız mevcuttur. Lutfen sorunlarınızı ve paylaşımlarınızı ilgili forum altında acınız.

4- Hack, Trojan, Keylogger kodlarının konulması yasaktır.

5- Kişisel site ve forum reklamları yasaktır.

6- İllegal paylaşım yapmak yasaktır. Bununla birlikte;

- Lisanslı programların full surumunun paylaşımı yasaktır.

- Telif haklarını ihlal ettiğinden, E-Book paylaşımı yasaklanmıştır. Acılan tum konular silinecektir.

- Sadece ilgili programlama diline ait ders notu, kaynak dokuman vs.. paylaşımı yapabilirsiniz.

7- Yardım isteyeceksiniz o konu hakkında emek sarf ettiğinizi gostermelisiniz. "A sorusunu yapamadım" yerine "Bu soru hakkında şu calışmaları yapıp şu kodları yazdım, şurada takıldım" şeklinde konular acmalısınız. Ozellikle odev konularının sizin gelişiminiz icin verildiğini unutmayın, odevinizi burada yaptırmak yerine yapamadığınız yerleri sorun aksi takdirde konu kilitlenecektir.

8- Forumdaki esas amac paylaşımdır, "parayla proje yapıyorum", "şu kadar paraya şu programı satıyorum" tarzı konular acmak yasaktır, bu konular silinecektir eğer tekrar acarsanız ban cezası alacaksınız. Bu tarz konular icin İkinci El bolumunu kullanabilirsiniz.